Şimdi Ara

Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • https://malwaretips.com/blogs/remove-pdf-converter-app/

    Buradaki yönergelerden de bir deneyin, mesela adwcleaner var yine MBAM'ın ama adware odaklı, bir inceleyin bu sayfayı
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Bu sayfayı daha önce inceleyip zaten söylenenlerin çok daha fazlasını yaptım, ama maalesef . Bükemediğin eli öpüceksin hesabı ben artık boyun eğdim bu malware e. Eli olsa öpücem yani o derece :)
  • Bir de şansınızı kaspersky/bitdefender ile bir deneyin. Bu programlar da bulamıyorsa zararsız bir browser malware'i vardır. Bu durumda eğer malware bir program gibi görev yöneticisinde veya browser'ların görev yöneticisinde çıkmıyorsa kendini extension tarzı bir şekilde browserların dosyalarına gömmüştür (c:/users/user/appdata vs.. gibi). Daha beterleri bir de kendini registry'e kaydeder, ama dosyaları bir şekilde bulabilirseniz registry'den tek başına zarar veremez.

    Önce windows servislerine bir bakın (başlat'a "services.msc" yazınca çıkar), şüpheli bir girdi varmı? Gereksiz tüm servisleri kapayın fakat yanlışlıkla önemli servisleri kapamayın, bu liste yardımcı olacaktır (safe for pc olarak listeleyin)http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-10-service-configurations/

    Birinci çare tüm browserları BcUninstaller gibi bir programla tamamen silmek. Geride artık kalan ayar dosyası kalmaması lazım yalnız, gerekirse elle girip c:/users daki dosyaları ve registry girdilerini elle teker teker silmek lazım. ("registrar registry manager" gibi bir registry management programı bulup keyword ile arama yaptırın, misal "chrome" yazın ve listede çıkan her şeyi silin, "chrome" "firefox" "mozilla" gibi keywordlerden zarar gelmez fakat "internet explorer" da çok fazla sistem girdisi veriyor, toplu silemezsiniz dikkatli olmak lazım, o yüzden belki "edge" filan varsa öyle yazın) Bu şekilde kurtulma ihtimali yüksek. Net emin olduktan sonra deneme için browser'ı tekrar kurabilirsiniz.

    İkinci ve asıl olabilecek çare eğer pc'nin kurtarma noktası varsa oraya dönmek. Bu yöntem registry'i kotardığı için malware'ler çalışamaz hale gelir fakat 100% çözüm mü yorum yapamam. Windows recovery'i inşallah açıktır, güvenli bir eski kopyaya dönünce genellikle işlem çözülür bu tarz parazitler için.

    En son seviyede windows 10'da "bilgisayarı sıfırla" (reset this pc) dosyalarımı koru seçeneğiyle seçilir. Dosyaları silmese de tüm programları yeniden yüklemek gerekir ama sorun kökten çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 30 Mart 2020; 14:19:55 >




  • Bu tür yazılımlar sisteme bulaştıktan sonra temizlemesi zahmetli oluyor. Önemli dosyalarınızı kaybetme riskiniz yoksa temiz kurulum yapmanızı ve daha sonrasında Norton Security veya hazırda 3 aylık kampanyası bulunan ESET Internet Security yazılımlarından birini kurmanızı/kullanmanızı öneririm. Tarayıcınıza da aşağıdaki eklentileri kurmanız daha sonrasında sizi böyle durumlardan büyük ölçüde koruyacaktır.

    https://chrome.google.com/webstore/detail/https-everywhere/gcbommkclmclpchllfjekcdonpmejbdp
    https://chrome.google.com/webstore/detail/adguard-adblocker/bgnkhhnnamicmpeenaelnjfhikgbkllg

    AdGuard eklentisinin ayarlarını aşağıdaki gibi düzenleyiniz.

    Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım




  • Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler, zaman ayırıp uzun açıklamalar yazmışsınız, çok sağolun.
    Ben son çare format atıp windows 10 u tekrar kurdum, ve hiç bir yazılım kurmadan direkt olarak tekrar chrome u kurup denedim, vee maalesef yine aynı sonuçla karşılaştım. Windows kırık bir windows değildi , crack mrack yüklü değildi ve bu temiz halde yine sonuç aynıydı.
    Aklıma sadece şu geldi, kullandığım wifi ağını yani internete bağlanmak için kullandığım network u değiştirmek. Ve şüphem doğru çıktı, telefon üzerinden bağlantı yapıp aynı sitelere girmek istediğimde hiç bir yabancı reklam çıkmıyordu, bunu birkaç kez tekrar ettim, bir o ağa bir telefonun ağına geçtim, sonuç aynı.
    Sonuçta, kullandığım uydunet cihazının yazılımında malware var. Nasıl oraya bulaştı en ufak fikrim yok ama şimdi onu bir şekilde düzeltmem gerekiyor. Durum bu yani, tekrardan herkese teşekkür




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.