Şimdi Ara

Bir televizyona 13.000 tl verilir mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
20.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle soru yanlış. Tamamen göreceli. Tv'ye 2 aylık maaşın üstünde para verilir mi diye bakmak lazım. Rakamın bir önemi yok. Kimine 13k haftalık kazanç, o zaman ucuz bir ürün, kimine 6 aylık maaş, pahalı bir ürün. Zaten cevaplardan da durumun bu şekilde olduğu belli. Senin için 2 aylık maaşına değer mi bunu kendin değerlendirmelisin.

    Soruna şu perspektif ile cevap verilebilir, 4k'lık bir tv yerine, 13k harcayarak alacağın tv, bu bedeli sunduğu ekstra özellikler ile hak ediyor mu? Şahsi görüşüm kesinlikle ediyor. Ben LG Oled (oyun-netflix), 1080p Epson projektör(haftalık film-maç) ve Samsung Qled kullanıyorum. Çok detaya girmeden; Oled: tamamen başka bir teknoloji ile çok daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor, diğer Tv'lerin hepsi adı ne olursa olsun "xxled" eski Lcd teknolojisinin az çok modifiye edilmiş halidir. Fakat günlük Tv kullanımında (normal kanallarda uzun saatler yayın izleme) oled burn-in riskinden dolayı almadan önce 2 kere düşünmek lazım. Projektör ile harika film keyfi alınabiliyor ama düzgün bir cihaz 8-10k civarı ilaveten iyi bir projeksiyon perdesi, karartılmış oda, projektörün mesafesi, konumu, kablolama, media player veya server, ilave ses sistemi düzeni vs. gibi ekstra işler ve masraflardan sonra ancak tatmin edici oluyor. Qled: parlak canlı güzel görüntü, diğer lcd'lere göre panel aydınlatması bir seviye üstte, Oled'in görüntü kalitesine yaklaşamaz ama negatif yanları yok bu nedenle sık kullanım için ideal tercih.

    Tv ile 8 metre mesafen olmalı gibi ölçülere kulak asma, 65" 4 metreden gayet de güzel izleniyor. 6 ay sonra şu model çıkacak, 3 ay sonra bunun fiyatı düşecek önerileri de bence boş. Teknolojide uygun zaman şimdidir. Çünkü yenisi çıkacak, eskisi ucuzlayacak olayının sonu yoktur. O 6 ayda alacağın zevk daha önemlidir.




  • 60" televizyon aldık Bi heves, bir de aktif 3d gözlük.

    toplasam 10 film izledim 3d olarak.

    Şu an gözlüklerin yerini bilmiyorum.

    çocuklar var diye de fazla açamıyoruz TV yi. öyle asılı duruyor duvarda...

    ara sıra yaptığım : online video streaming için laptop bağlıyorum hdmi den, monitor gibi kullanıyorum bir iki bölüm dizi izliyorum. onlar da zaten HD kalitede oluyor en fazla.

    Yani 4k imiş, full HD imiş pek kullanamadım.

    13000 bence verilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qvx Q kullanıcısına yanıt
    evet, 60 " için dahi 4 metrede gayet rahatiz.


    Ayrıca projeksiyon için gerekli yan harcamalar zaten iyi bir TV parasına denk geliyor, hatta ses yalıtımı muhabbetine girersen geçmiş olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat olayı kullanacağın özelliklere göre değişir bence. ben de tv almadan önce panel ve tv nin görüntü kalitesine bakarak karar verdim.smart vb ek özellikler için tv yi almadım. yıllar öncesinde yine donanımhaber kullanıcı yorumlarına dayanarak philips 5507k serisi tv aldım ve kullanmaya devam etmekteyim. görüntü kalitesi hala beni çok çok tatmin etmektedir. o yüzden göz boyamak için ıvır zıvır özellikler değil de götüntü ve panele ilişkin özelliklere ağırlık vermeniz yararınıza olacaktır.
  • Finanse etmek zorlamazsa verilebilir. Sonuçta ilginçtir tvler en uzun ömürlü elektronik aletler oluyorlar. Ben 42" lg tvmi alalı 6 sene olmuş. Hala memnunum alırken pahalıma gelmişti. Ps5 almazsam bi 3-4 sene daha götürür. Açıkçası türkiyede dışarıda zaman geçirmek zor. Ben netlix + ps4 + rasperry pi ile libreelec(with transmission ile downloadbox) kurdum. Güzel zaman geçirmemi sağlıyor.

    Ancak örneğin 4.000 Tl lik bir cihaz ile de benzer keyfi alabilrsin ama bu senin tercihin. Ben sahsen eğer alırsan da saçma bulmam. Almazsan da tüh niye almadın demem
  • İmkanın varsa projeksiyon almalısın o fiyatlar yerine daha büyük ekrana sahip olursun 7 bin TL ye 4k viewsoniç px727 Amazon.de den bakarsan benq tk800m optoma uhd300x hatta bt3550 gibi dlp projeksiyonlara bakmanda fayda var 4 yılda bi lamba değişeçeksin 130 dolar kdv ek masraf sadece çok ucuz olsun dersen Aun m18 projeksiyon 1000tl bence bi araştır karanlık ortamda film izlemeyen sorun olmayacaksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 17 Eylül 2019; 2:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Aun m18

    Zifiri karanlık için oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefona 10bin verip tvye 2bin vermek enayiliktir. 5binden fazla verilmez.
  • Dizi ve film tutkunuysan evde izlerim diyorsan babalar gibi verilir. Cep telefonuna verilene acırım ancak tv nin iyi olması çok fark ediyor 13 bin zaten hiç bişey para çul olmuş, bakma bimden tv alanlara..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam İngiltere gibi bir ülkede yaşıyor olsaydın aylık 1500 birim para kazanan bir asgari ücretli olarak yaklaşık 600 birime alırdın bunun gibi bir televizyonu.
  • Duruma göre değişir..

    Aksam yemeği için 2 bin TL yi veren adam televizyona bu parayı verirse şaşırmam.. Ama 1 ay calisip 2 bin TL maaşı olan biri televizyona 5 bin bile verse şaşırırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultra zenginsen verilir. Orta düzey bir vatandaşsan asla verilmez.
  • Tabi ki verilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Zamanında LG plazma TV almıştım 2900 gibi bir paraya, değdi, ağırlığı dışında şikayetim yok, 5 senedir bilgisayar monitörü olarak kullanıyorum.

    Yakın zamanda LG 86 inch TV aldım söylediğinizden yüksek fiyata, gayet memnunum. Evde mesafe varsa para da varsa alın geçin düşünmeye gerek yok. Yalnız almadan iyi araştırın, beklentilerinizi karşılayacağından emin olun.

    Tek olumsuzluk aldığınız maaş-TV’ye vereceğiniz ücret oranı biraz yüksek. TV benim için zevktir, 12 ay taksit öderken vazgeçeceğim şeylerden daha önemli derseniz o da dert değil.
    Hocam ayıptır sorması sarayda mı yaşıyorsunuz? 86 inç nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 17 Eylül 2019; 5:25:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam telefonda, bilgisayarda ve bu tarz aletlerde kalite ve son model kullanmayı seviyorum. (yani imkanım el verdiğince bütçe ayırıyorum anlamında)

    Lakin televizyonu muadil Samsung neredeyse 8000 bin lirayken 3.5 4 civarlarından Vestel aldım. Tam model için gidip bakmam lazım fakat 160 ekran olması gerekiyor. Çok da güzel diyebilirim. Normal kanallar, netflix, youtube hepsinin kısa yolları uygulamaları var. Çok tereddütteydim ama gerçekten hiç sorunum yok çok şükür. Yani özellikle netflixte yüksek kalitede izlediğim şeylerde olabildiğince zevk alıyorum fazlası da ne olsun ki? televizyon bu işte. izlediğin şeyi güzelce sunsun sana yeter. öyle düşündüm ve pişman olmadım diyebilirim.

    Yani fikriniz olsun diye yazdım. Paranız varsa 13000 değil 23000 de verilir ama işte paranız varsa:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFormul -- 17 Eylül 2019; 6:21:22 >
  • 5 6 yıl önce iyi kazanıp iyi harcadığım zamanlar bende 55 inç bir TV ye servet ödemek uzereydim ki ne gerek var dedim :) sadece pahalı TV parasına orta halli 47 inç bir adet Philips TV aldım, full HD viewsonic projeksiyon aldım ve denon avr aldım yıllardır mutluyum günlük TV ihtiyacımı orta halli Philips TV karşılıyor sinema Netflix ihtiyacını projeksiyon+denon
    Düşün derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 17 Eylül 2019; 7:49:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    Hocam ayıptır sorması sarayda mı yaşıyorsunuz? 86 inç nedir?

    Alıntıları Göster
    Normal ev, 4 metre mesafeden izliyorum

    Bundan 5 sene önce 60 inç aldığımda da aynı muhabbet geçmişti. Şimdi parası olmayan 55, olan 65 inç alıyor.

    Neyin normal olduğuna biz değil üretici firmalar karar veriyor aslında. Fiyatları düşürsünler alışırız 70 inç üzerine de yakında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Eylül 2019; 7:39:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle verilmez turkiyeye hd yayinlari getiren muhendis ekibi icinde bulunan ayrica teknoloji tutkunu bir insan olarak verilmez diyorum 13 binlira ile alacaginiz televizyonda goreceginiz bahama adalari vs gibi yuksek cozunurlukteki yayinlari gidin bu parayla ciplak gozle gorun o denizde yuzun kumsalda guneslenin gelin diyeceksinizki bunu 1kez yapicam evet haklisiniz ama olunce yaninizda gotureceginiz teksey yasadiklariniz ve anilariniz televizyonunuz degil zaten bugun 13 bin vereceginiz tvnin garanti suresi bitmeden daha fazla ozelliklisi daha ucuza cikacak tv ye param olmasina ragmen en fazla 6 bin veririm bu benim kendi fikrim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.