Şimdi Ara

Bir tane fizik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Trio

Bir tane fizik sorusu

gücün ne olduğunu unuttum ama o üçgeni dik üçgen olarak düşünürsek cevabın iki olması lazım doğruysa söyle doğru değilse güç neydi onu bi yaz
  • 2 mi
  • Şimdi 30 60 90 dan o hipotenüsde h çıkıyor.1.ci yapılan iş fx den mgh dır.Güç olunca birim zamanda yapılan iş oluyor.Ama dikkat ederseniz hipotenüsün üzerinde cismi sürerkende mghlık iş yapılıyor.(gene fxden).Ve aynı yol aynı kuvvetle olduğu için gene aynı sürede olur.O yüzden bana 1 gibi geldi.
  • P=W/t . Cisim yukarı çıkarken net kuvvet 0 olduğundan sabit hızla hareket eder. İlk kısmı t sürede alırsa 2. kısmı 1,5t sürede alır diye buldum fakat olmuyor cevap 1/2.
  • Cevap 1.

Sonuçta KL arasında yapılan iş ve eğik düzlem üzerinde yapılan iş aynı.Bununla birlikte alınan yollar eşit ve bu yollar aynı sürede alınıyor.

P=W/T formülünden 1 çıkıyor.
  • Değer verdim çıktı.

H=20
    2mg=20
    mg=10
    dedim.

(Başka değer versen de olur kolay olsun diye bu değerler kullandım)

Durmakta olduğu için h=20 mesafesini 10f kuvvet ile 2 saniyede alır ve a=10 son hızı 20 olur hız zaman grafiği çizersen görürsün.
    p=f.x/t

10.20/2=100

çıkarken de o yokuş olan bölgenin uzunluğu h'tır. 2mg.sin30=mg ivme sıfır olur.
    20 hızla 20 metreyi 1 saniyede alır

P=f.x/t
    10.20/1=200

100/200=1/2

Çoğu arkadaş durmakta olduğunu ihmal etmiş. Süreyi ona göre hesaplamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 2 Nisan 2010; 22:24:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.