Şimdi Ara

BİR ROBOT YAPALIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir robot yapalımmı ne dersiniz??? Nasılsa hepimizin ayrı ayrı ve ortak ihtisasları var.
    İçimizde STEP motorcular, Fuzzy Lojikciler, PC Arayüzcüler ve Mikrodenetleyici programlayıcıları var.

Ne dersiniz?

• İYİ HOS DİYORSUNDA BUNUNLA BİRLİKTE HEPSİNİ BİR ARAYA GETİRECEK VE YÜRÜYEN AKSAMLA İLGİLİ KISIMLAR İLE İYİ BİR DİNAMİK İÇİN GEREKECEK BİLENSELERİ KİM SAGLAYACAK

AYRICA GEREKECEK OLAN SERVOLARI KİM ALACAK

SADECE YAZILIMLA İŞ BİTMİYORKİ?
    AMA DUSUNCE GÜZEL YANİ
  • bende dandik bir robot kol yapmaya çalışıyorum ama iş göründüğünden de zor. Ben biraz bu konularda kıl bir insanım işin matematiksel boyutunuda anlamak istedimm ama biraz kasdığını söylemek isterim.MYO okuyorum işin içine biraz kıl fizik konuları giriyor.Ters kinematik diferansiyel denklemler filan. Bende başdan türev integral ve matrisleri öğrenmeye başladım. AMa daha yemem gereken bir fırın ekmek var gibi ve ben daha bir tane ekmek yiyemedim. Modelcilerden servo motor alıp kullanmayı istemedim bu fazlasıyla kolay olurdu benim emeğim olsun istedim.Servo sistemi kendim kurmak istedim.Kendime güçlü bir DC motor alıp elektrıonik kısmını kendim temin etmek arzusundayım. Gerekli devreleri buldum ama biraz mekanik kısımda kararsızım bende BOSCH marka şarjlı matkap bulup içindeki redüktörü inceledim.Çok işime yaradı.AMA daha çok yol katetmem lazım önümde DGS sınavı var biraz ertelenecek gibi robot projesi.Hem daha C öğreniyorumm biraz daha olgunlaşmam gerekecek. Sizin nasıl bir robot yapacağınızı bilmiyorum ama iki ayak üzerinde yol katedecekse baya bi zorlu olur kanısındayım.ALLAH yardımcınız olsun. ARAmızdan magazinel kültürü bırakıpda bu gibi bilimsel konularda proje geliştirmek isteyenlerin sonuna kadar yanındayım. Yardımım olursa ne mutlu.
    BEn hala robot kolumu yapamadım acaba yanlış yoldamıyım

• İki ayağı olcak ben ayakları beline kadar ve yürümede dahil halledebilirim kendime güveniyorum. ama 3 yada 4 kiloya kadar taşıyabilirim. :D
  • Niyetiniz humanoid bi robot yapmaksa çalışmaları, yapılanları takip ederek bişeyler öğrenmeyi yeğlerim, ama hayata 3 4 tekerle "tutunacak" bi robot konusunda belki çok ufak da olsa yardımım dokunur.

Humanoid bi robot yapmaktansa, 4 ya da 6 bacaklı(ya da kırkayak misali bol bacaklı bişey ki harika olur)
    bi robot yapmanın daha olabilir olduğunu düşünüyorum. Tabi bu işe girişecek arkadaşların bilgi ve tecrübesiyle alakalı bir durumdur...

Umarım yeterli bilgi ve zamana sahip arkadaşlar geride durmazlar da burda tecrübelerini bizimle paylaşarak ortaya güzel bişey çıkarırlar

quote:

Orjinalden alıntı: bahabur

İki ayağı olcak ben ayakları beline kadar ve yürümede dahil halledebilirim kendime güveniyorum. ama 3 yada 4 kiloya kadar taşıyabilirim. :D

• hallederiz ya ben güveniyorum. yarın rizeye gidiyorum bir iş için 3 gün kalıp geleceğim. geldiğimde hemen çizimleri yapar güzel bir konu altında yayınlarım burda. tabii belden aşağısının? belki hepinize heves gelir çizimleri görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahabur -- 13 Ağustos 2006; 21:53:18 >
  • gerekli dişliler vs plastik ve metal malzemeleri nasıl temin edeceksiniz
  • quote:

Humanoid bi robot yapmaktansa, 4 ya da 6 bacaklı(ya da kırkayak misali bol bacaklı bişey ki harika olur )
    bi robot yapmanın daha olabilir olduğunu düşünüyorum.

bende arkadasa katılıyorum. once bu noktadan baslamak daha mantıklı olabilir. ama diger arkadasların tecrubelerini bilemem. ben eskisehirde ikamet ediyorum. elimden geleni yaparım bi iki basit robot tecrubem de var :P
  • ıyı guzelde bedavamı bu parcalar kaca cıkar arkadaslar bunları yapmak bılıyormusunuz keske yapabılsek
  • Arkadaşım googleden robotik olarak sadece türkçe sayfalardan arama yaparsan robotla ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsin.
  • quote:

İki ayağı olcak ben ayakları beline kadar ve yürümede dahil halledebilirim kendime güveniyorum. ama 3 yada 4 kiloya kadar taşıyabilirim. :D

Robotun denge sorununu nasıl çözeceksin merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

quote:

Robotun denge sorununu nasıl çözeceksin merak ediyorum

Ben de cok merak ediyorum. Dunyanin onde gelen universitelerinde yillardir nasil daha etkin bir sekilde yapilacagi arastirilan, her yil bir suru bilimsel makaleye konu olan humanoid robot denge problemi bu kadar kolay degil. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipArchitect -- 15 Ağustos 2006; 4:25:51 >
  • Ya hiç mekatronikçi yokmu aramızda onlar bu işin ustası.İnş. ben mekatronik okucam o zmn bende katılabilirim.Ama şimdiden tüm elektronik çalışmalara katılabilirim.Fuzzy lojik,MCU,Step bunlar hakkında sorunsuz olarak istediğiniz projeyi teslim ederim.
  • robosapien diye harika bir cihaz var.esinlenmek lazım aslında.ama zor iş tabii.hemde türkiye de bu şartlarda
  • arkadaşlar bidaha sorayım. parçalar nerden bulunuyor? maliyeti nasıl. parçalardan kastım dişli-çark vb plastik parçalar
  • parca bulmak kolay, yeterki ortada bi plan olsun. dişli imalatı yapan yere gidin derdinizi anlatın bedavaya orda numune bi kac poset cesitli disli alabilirisniz. ben almıstım
  • gerçekten iyiymiş. bende plan oluyor ama malzeme olmuyor genelde. samsundayım. burada dişli imalatı yapan var mıdır ki. siz nerden almıştınız? bende birkaç poşet dişli almak isterdim. fiyatı fazla değilse parasıyla da alırdım.
    bişey sorayım; dişli imalatı yapan yerler isteğimize göre plastik malzeme de üretebilir mi? pil yatağı için kap, pervane, veya motoru yerleştirecek bir yuva vb.
  • sonucta numune yani. profosyonel calısmalarda numunelerin kullanılması zor. netten ararsan bi kac yer bulabilirisn
    bizim gittigimiz yerin sitesini bulamadım ama altaki siteyi bi incele
    http://aydinmakine.tripod.com/index.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

sonucta numune yani. profosyonel calısmalarda numunelerin kullanılması zor. netten ararsan bi kac yer bulabilirisn
    bizim gittigimiz yerin sitesini bulamadım ama altaki siteyi bi incele
    http://aydinmakine.tripod.com/index.htm

Site pek güvendirici gelmiyor insana.Hakkımızda linki de çalışmıyor göremiyoruz kimler kimin nesiler.Verdikleri e-posta adreside kayıtlarda bulunamadı diyor yani öyle bi adres yok.Üstelik bunlar firmasa neden bedava host kullanıyorlar?

• DENGE sorunu bizim için sorun ama arkadaşlar, robot için değil.

Robot dengesini kendi kuracak. Aklımda süper fikirler var. Şu an yol yorgunuyum. Dinlenince hemen paylaşıcam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.