Şimdi Ara

Bir Mezuna Kalma Hikayesi... [9K > İlk 500] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
335
Favori
99.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Lys den sonra hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs sonucum batırmışım ya
    Bir Mezuna Kalma Hikayesi... [9K > İlk 500]
  • Bir Mezuna Kalma Hikayesi... [9K > İlk 500]


    Hayırlısı ya. Hedef 18 k bu yıl çekemezsem atıyorum 30lara falan çekersem seneye yapacak bir şey olmadığından hedefi yükseltebilirim bile.

    Ama sınava son 3 ay kala çalışmayla anca matematik mi halloldu lan? Allahtan lys matematik ve geometrim iyi lan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 30 Mart 2014; 12:02:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia
    Bunun yerine acin onunuze soru bankasini yaninizda da konu anlatimli kitabi bulundurun, cozemediginiz soruda kitaba bakin. Ya da cozumlu soru bankasi alin cozemediginizde cozume baka baka ogrenin. Ama konu calisarak haftalarinizi harcamayin.
    verilebilecek en güzel tavsiye budur, kendimide örnek verebilirim, aynı şekilde epey faydasını görmüştüm geçen seneden. ayrıca senide kutlarım azminden ötürü ilk 9 bin'e girip sonrasında böyle bir risk alabilmek gerçekten büyük cesaret istiyor, fakat şuda var ilk sene çalışmadığın halde bu başarıyı elde ettikten sonra doğru ve düzenli bir biçimde çalışarak istediğini elde etmiş olduğunu göstermekle kalmayıp, fazlasıylada çok değerli tavsiyeler vermiş oldun birçok kişiye.
    şimdi ki hedefimiz ortak "mezun olmak" :)
  • Hocam 87 k dan 30 k ya cekmek biraz sikinti 40 puan geliyor okuldan. Simdi sadece mat 30 yapiyorum integral bos det bos trigonometri sansima ya hepsini ha hicbirini yapabiliyorum geometrim 25 + kimya 10 göremedim daha fizikten bir sey bilmiyorum ama mantiktan 15 yapiyorum biyoloji 10-15 o da mantiktan. Mezuna kaldim anlayacaginiz. 2015 sinav doneminde sizin yontemi deneyecegim seneye haziranda editlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi her şey iyi hoşta bir sıkıntı var oda dershane..

    Gitmezsek yapamadıklarımızı kime soracağız ve nasıl deneme çözeceğiz (bu bi nebze zamana falan girilerek halledilebilir)
    Gidersek biliyorum ki bomboş geçecek bildiğim konuları adam iki saatte anlatacak eve gidicez kafamız şişmiş olacak ve çalışmicaz.

    Ve en önemlisi bende deneme çözmeyi seviyorum fakat lys'de fiziğim kimyam matematiğim çok kötü dershaneye gitsem ya da gitmesem (gitsem bile onların anlatmasını beklemicem tabii ki) nerden çalışacağız bu konulara? konu anlatımlı kitaplardan mı yoksa ekol hoca tarzı internet konu anlatımlardan mı?

    teşekkürler.
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    Sırf soruları sorma meselesi yüzünden yazılayım diyorum sonra para meselesi aklıma geliyor. Kimya fizikten özel ders almayı düşünüyorum hocaya ısrar edip konuları erken bitirmesini sağlarsam deli olur ama yazın ders veren hoca var mı bilmiyorum. Matematik sorularım için de mezun olduğum okula gidip boş vakitlerinde sorabilirim hocalarla aram iyidir ama direkt dershaneye yazılıp sadece soru sormaya da gidebilirim bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Babamı sadece soru sormak için kayıt yaptırtmaya ikna edemem sanırım niye gitmiyorsun olur mu öyle şey deyip durur..

    Çok muallakta kaldım bir yandan da mesela diyorum ki "ben 10bininci falan olmadım ki ygsde 45dim lysde batırdım o yüzden sayıları anlatsa bile vektörleri anlatsa bile git dinle akşam gel testlerini çöz et onları da iyice oturt sonuçta hiçbirini sular seller gibi bilmiyorsun"
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    Sen önce hangi konuyu hoca anlatmadan öğrenemem o konuyu sor kendine. Her konuyu en az iki kere hem okulda hem dershanede görüp kitaptan devam edebilirsin sadece öğretmenden bağımsız eğitimi kabullenemiyorsun gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu seneki ygs sonucunda güzel. çalışmasanda adını koy ortaya yetiyor... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu yıl mezuna kalmayı düşünüyorum ama her daim içimde bir endişe var. Sanki mezuna kaldığım zaman daha batık bir sonuç gelecekmiş gibi korkular yüzünden bir türlü cesaret edemiyorum. Ama bir yandan da kalmam gerektiğini biliyorum çünkü adam akıllı bir puan alamadım. Gerçi bu yıl yaptığımdan daha düşük bir sıralama gelmez diye düşünüyorum. Evet hocam biraz yardımınıza ihtiyacım var
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    benim bir sorum olacak hangi denemeleri cozelim. Mesela su yayindan uzak dur veya su yayinlara agirlik ver diyebileceginiz yayinlar var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gündür şehir dışında olduğum için mesajları yanıtlayamadım, Mesaj atan arkadaşlar kusura bakmasınlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dlzb.mt D kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle çözün diyeceğim yayın yok fakat herkese fdd mat2 soru bankasını özellikle öneriyorum. Fdd'nin yayınları diğer yayınlara nispeten güzel. Çözmeyin diyeceğim yayın yoktur her çiçekten biraz bal almak lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolf5870 kullanıcısına yanıt
    Daha düşük bir sıralama gelme ihtimali var. Neden çalışmak gerektiğine dair kendine özel sebeplerin yoksa bırak aynı sırada kalmayı düşürebilirsin bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheFormul kullanıcısına yanıt
    Hocam forumu yoğun olarak kullanabilirsin kendine özel soru çözme konusu açarsın ilk mesajı sürekli güncel tutarsın, forumda soru çözmeye hevesli arkadaşlar çok var ben de arada girip arkadaşların sorularına el atıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Yine de denemeye değer diye düşünüyorum. Sonuçlar açıklandığı zaman kararımı vereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmorwen

    Ben de konu sahibini bizzat yakından tanıyan biri olarak başarısına etki eden nedenleri kendi gözlemlerimle açıklayayım. Üçüncü bir kişinin gözlemi kişinin kendini anlatmasından daha başka olabiliyor.
    Bir de benden dinleyin :D

    1) Türev - integral bu konuları 10. sınıfta öğrenmişti. Kendi okulu özel fen lisesiydi ve kendisi de matematik ve kimya olimpiyatları hazırlığına katıldı okulundaki. Bunun özellikle lys için ufkunu baya açtığını düşünüyorum. Hangimiz bu yılki lys matematikten çıktıktan sonra "olimpiyat sorusuydu lan bunlar" demedik ki (şahsen ben dedim )

    2) Lisedeki 4 yılını boş geçirmedi ve iyi bir eğitim aldı bunun katkısı bence yadsınamaz. (ben şehrimdeki üçüncü anadolu lisesinde okudum yine yüksek puanla alıyordu ama benim sınav hazırlığıma desteği değil kösteği oldu o yüzden okunan lisenin önemli olduğunu düşünüyorum)

    3) Konu eksiği yoktu. O yüzden "sadece deneme çözün" diyor herkesi de kendi gibi konu eksiği yok diye düşündüğü doğru. Ama haksız da değil kimse %100 tüm konuları çok iyi biliyorum diyemez, her konuyu temeliyle öğrenip hemen denemelere geçmekte fayda var. Soru bankalarını ocak - şubat ayından itibaren bırakıp sırf deneme çözmek en mantıklısı.

    4) Deneme ya da soru bankası hangisinden olursa olsun, günde en az bi 500 soru çözüyordu diyebilirim. Dersaneye gitmediği vakitler uzun uzun evde çalışmıştı böyle bir alışkanlık edinmek de önemli. Zaten saatlerce çalışıp yüzlerce soru çözmeden iyi bir sonuç almayı beklemeyin.
    Tamam Psydia'nın kafası matematiğe olsun fiziğe olsun basıyordu ama inanın ilk 10k'daki herkesin kafası basıyor önemli olan hızlanmak ve orijinal tip soruyla karşılaşınca anında alternatif bir yol bulacacak kadar ustalaşmak.
    Kendisi çalışmayı baya alışkanlık haline getirmiş biri o yüzden üni.de okurken de sırtının yere gelmeyeceğini düşünüyorum. Hatta şöyle bir örnek vereyim lysler bitti kendisini aradım çıkmadı. 3-4 saat sonra da aradım çıkmadı. Mesaj attım ardından bana taa akşam döndü, mühendislik calculus'u çalışıyordum k. bakma dedi. Çalışmayı alışkanlık haline getirmek böyle bir şey, lysler bitse bile çalışmadan duramazsınız... Bu tam anlamıyla bir yaşam tarzı, dersek yanlış olmaz.

    5) İkinci yılında ilk yılındaki ygs ile neredeyse aynı yaptı hatta ygs 3-4 puan türünde düşürdü bile. Ama hiç moralini bozmadı. Mezuna kalanlar zaten farkı hep lyslerden atıyor o yüzden ygs beklediğiniz gibi olmazsa canınızı hiç sıkmayın. Önemli olan lys

    6) İsminden de anlaşılacağı üzere sınava 4 kişi girdiler onun da payı büyük. Neyse zaten konuda baya isminin geyiğini yapmışsınız bile...

    herşeyi açıklıyor.
  • Dostum bende hayalim uğruna üniversiteden 1.sınıfın bitiminde ayrıldım gazi makine müh. okuyordum şimdi hukuk uğruna ayrıldım uymadı bana gelmedi. Yazdıklarından anladığım kadarıyla konu anlatımlarıyla olan işinizi kısa sürede bitirip bir kaç test çözüp denemeye zıplayın demişsin şimdi ben bu yaz otursam mat 1 mat 2 edebiyat bitirsem ve ondan sonra düzenli hergün 1-2 deneme çözerek gitsem olur herhalde hergün 1-2 mat denemesi çözmek sanırım bilgileri de taze tutar. Denemeleri çözerkende geri kalan ygs tarih lys coğrafya dil anlatım biraz ygs fen ve lys geometri bitireiym en iyisi.
  • Benim aklıma takılan tek şey, lys çalışırken matematik ve geometriden çok fazla soru çözülebilir ama lys fenden günde 200-300 soru nasıl çözülür onu anlayamadım. Mesela organik kimyadan çok fazla çalışılması gereken konu var.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.