Bir matematik sorum var

-
-
(fof) (k) zaten f(f(k)) demek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açılımı nedir bunun?
-
o = ()
-
cevap 8 mi hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Arkadaşlar ben dgs çalışıyorum.Bazı takıldığım yerleri size soruyorum.Şu sorumu cevaplar mısınız?
Videoda kökler sadeleşmez diyor.Sonra sadeleşir diyor.Anlayamadım.Bana yardımcı olur musunuz?
13) 2022 ALES - DGS Matematik - Çözümleme Basamak Kavramı 1 - Deniz ATALAY - YouTube
-
şöyle düşün
x(x-7)=x(x-3)
olsun şimdi iki tarafı eşitlemek için her iki tarafı da x e bölersek x-7=x-3 olur kök bulamamış oluruz ama aslında x eğer 0 olsaydı 0=0 olurdu. o yüzden değişkenleri sadeleştiremeyiz
Hala anlamadım.Başka sorularda sadeleştiriyoruz ya
-
kardeşim şimdi x(x-3)=(2x-4)x örneğini ele alalım. şimdi bu denklemde x leri yok edip eşitliği çözüp x=1 kökü dersin dimi. ama cevap {1,0} yani aslında tek kök 1 buldun ama 0 koyduğunda da sağlar. 0=0 dan dolayı. ondandır ki böyle x değişkenli sorularda kökleri sadeleştirmek yerine bir tarafta toplayıp işlem yap. bu kadar net bi anlatım umarım anlamışsındır.
diğer arkadaş benden daha iyi anlatmış
-
3 tane 5 ile 4 tane 5 i toplarsan 7 tane 5 bulursun
-
(a+b) ortak parantezine al
(a+b) (x+x+1)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hala anlamadım hocam biraz daha açar mısın?
-
(a+b)(x+1), a+b tane x+1'in yan yana toplanması demek
(a+b)(x), a+b tane x'in yan yana toplanması demek
biz (a+b)(x+1) ile (a+b)(x)'i toplarsak ki soruda öyle yapıyor
kısaca (a+b)((x+1)+x) yani (a+b)(2x+1) yazabiliriz
çünkü (a+b) parantez içine çarpım olarak dağılacak ki o da (a+b) çarpı (x+1) + (a+b) çarpı (x) olur yani başta yazdığımızın aynısı
A*(b+c) + A*(d)= Ab+Ac+Ad= A*(b+c+d)
bu soruda A=a+b
b+c=x+1
d=x
-
hocam benden de mi anlamadın
-
-
şimdi bak 9 a bölünen her sayı 3e de bölünür. 10 a bölünen her sayı hem 5e hem 2ye bölünür. yani diyelim ki n sayısı 10 a bölünsün. demek ki hem 2ye hem 5e hem de 10 a bölünüyor. şimdi aynı sayı 9a da bölünürse hepsine bölünüyor olacak ama 3 e bölünen her sayı 9 a bölünmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- bilgi sarmal kontrol deneme cevap anahtarı 2022
- ideal dershanesi kayseri yorumları
- 1 saatte kaç soru çözülür
- noktanın doğruya göre simetriği
- tyt kamp kitapları öneri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X