Şimdi Ara

Bir Kişiden Bin Kişiye Covid19

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar dünyaca yayilan salgin C19 (Covid 19) Pandemi hastaligi olarak bilinen 11 Mayis'ta türkiyede tespit edilmişti. Tek korkum kişisel olarak bu hastaligi karantinaya alinmasi degildi nerden geldigi ne önlemler alindigi vede 1 kisinin yapabilecekleriydi çünkü bir korona hastasinin İstanbulda Metrobüs ile seyahat etmesinden daha korkunc bir şey aklima gelmiyordu o zaman ama şuan korktugum gibide oldu.

    Bir Kişiden Bin Kişiye Covid19

    Sizce bu resim cok tuhaf degilmi hastaligi kontrol altina alinilabilinir desede aslinda alinamiyor sadece maske veya siperlikle gercekten bitcek gibide gözükmuyor çünkü bu kuş gribi veya domuz gribinden farkli oldu. Eve gelen malzemelerden tutun eşyalara kadar yapişan bir virüs türü eger dikkatsiz davranirsak evde kendimizi güvendigimiz alanda bile aile bireylerine bulaştirabiliyoruz.

    Aşı çalışmalarinda her ne kadar iyi gidiliyor desekte her ülke 2021yilini işaret ediyor ama buda hastaligin verdigi zarar için kötü bir zaman amerika her haberlere baktigimzda belirli belirsiz tarihler veriyor. Genel olarak bakildiginda Trump Sadece Çin devleti yüzünden oldugunu vede Çin hükümetinin hesap vermek zorunda oldugunu söylüyor. Duruma bakilacak olursa pek de bir yerlere varamamişlar.
    Ülkemiz tarafinda ise Prof.DR Ercüment Ovali yakin tarihlere bakacak olursak 23 Nisan'i isaret etmislerdi 23 nisanda ise labaratuar çalişmalarinin bittigini duyurup sıra hayvan testlerine geldigi açiklandi fakat Mayıs' ın 26 sina geldigimiz halde gözle görülen bir sonuç alamadik.
    Plasma tedavisi olarak nitelendirilen tedavi yolu gerçekten bir tedavimi yoksa bir nevi iyi geldigi dusunulerek kullanililan sitma ilaci gibimi kullaniyorlar?

    Suç oranlarina bakilirsa ülkemiz gercekten tuhaf bir döneme girmiş bulunmakta Dün yayinlanan bir haberde polislere kürekle saldiran bir kişi videosu görüyoruz.(Engelli oldugu söyleniyor)
    Ve daha sonra ise bir gece kondudaki bir aileye polis güçleri darp attigi görülüyor (Videoya çekilmiş) Sorun su ki burda olaylarin daha nerelere gelecegini tahmin etmek çünkü bu karantina sürecinde insanlarin psikoloji durumu ve düşünce tarzlari cok fazla degişmeye başliyor tahminimce bu durum gittikce artcakmiş gibi gözüyor size 2019 yilinin ilk aylarinda 'Dünyaya bir grip türü bulaşicak ve kimse sokaga dahi çikamayacak bunun için katı kurallar gelecek maskesiz dişari adiminizi atamiyacaksiniz'' deselerdi herhalde her 5 kişimizden birisi ''hadi lan ordan sende abartiyorsun film izliyorsun'' derdi herhalde.

    Sizce bu karantina gerçekten yeterlimi? Avm'ler açılmalimi yada nasil bir süreç oluşacak? Devletin yardimlari yeticekmi yoksa kesilecekmi? Kişisel olarak yorumlarmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLFLyCris12 -- 26 Mayıs 2020; 3:22:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • halkın büyük bi çoğunluğu çok bilinçsiz. Hele şu genç-orta yaşlı esnaflar yok mu...maskesiz gezmeler tokalaşmalar öpüşmeler.. devlet tedbirleri diğer ülkelere göre gerçekten sıkı tutuyor. her ne kadar genel olarak yönetiminden memnun olmasam da tedbirleri olabilecek derecenin üstünde.
    Bu halka ne anlatırsan anlat başına gelmedikçe akıllanmıyor. Yahu istiklal caddesinde maskesiz gezmek nedir? ne işin olabilir yani? evde annene babana yaşlı akrabalarına bulaştırma tehlikesinden daha önemli ne olabilir de maskesiz öyle bi ortamda geziyosun?
    velhasıl ben böyle bilinçsiz bi toplumla düzeleceğini zannetmiyorum kısa vadede
  • barissch kullanıcısına yanıt
    Gercekten cok dogru bir cevap oldu Devletimize baktiginda gercekten önlemler durumundan cok iyi durumdayiz. Gerekli yardimlar ve hizmetler konusunda

    Fakat gözümüzle birde medya kismina baktigimizda konunuza deginirsek gencler olarak bizde bilincsiz şekilde davrandimiza inaniyorum velhasil 65 yaş üstü sokaga çıkma yasaginda yaşanilan video ile yapilan küçük düşürücü eylemlerde gerçekten yaşli insanlarimiz adina yapilan hakaretti. Gerçekten bilinçsiz bir topluma dogru ilerliyoruz yardim etmek yerine video çekip nereye atsam nerde prim yapsam diye düşünür olduk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bırakın ölen ölsün. Siz kendinize dikkat edin. Gereksiz fazlalık insanlar nüfustan siliniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Bırakın ölen ölsün. Siz kendinize dikkat edin. Gereksiz fazlalık insanlar nüfustan siliniyor.
    bir yakınınızı bu sebepten kaybederseniz düşünceniz değişir mi ?

    not : sadece merak temenni değil !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: windshair

    bir yakınınızı bu sebepten kaybederseniz düşünceniz değişir mi ?

    not : sadece merak temenni değil !

    Alıntıları Göster
    Değişmez hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maske takmaya ceza olmadığı sürece hiç bişey değişmez
  • barissch kullanıcısına yanıt
    Aktrolle bak sen Atatürk resmi koymuş bi de. Ne tedbiri hangi tedbir?

    Ulan o yalakalık yaptığın devlet kendi vatandaşına maske dağatamadı lan bildiğin maske maliyeti 50 kuruş bile değil.

    Çok değil 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı olsaydı şimdi gıdım gıdım evlere tıkılmayacaktık. Neden yapılmadı? Çünkü para yok.

    Bugüne kadar verdiğim vergiler nerde diye sorabildin mi? Suriyelilere yapılan harcamaların hesabını sorabildin mi aktroll?

    Hangi birinizin cebine karşılıksız para girdi?

    Sırf kendi partisinden olmadığı için belediyelerin yardımını kesti.

    Bütün dünyada market fiyatları azalırken biz de zamlandı.

    Açıp okumadın tabi sen evde g*t büyütürken 3-4 farklı vergi zammı geçirdiler.

    Faturalardan haberin var mı? Babana sor anlatsın sana faturalar bundan sonra ortalama tutar adı altında fahiş fiyattan kesiliyor. Herkesin evde oturduğu bu dönemde fahiş faturalar ödüyorsunuz.

    Buraya daha çok şey yazılır da senin gibi aktroller reisi için canını verir. Verin anasını satayım verin yakında ayağınızdaki dona kadar alacak mübah size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecoute Cherie -- 26 Mayıs 2020; 10:53:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SOKAKLAR CIVIL CIVIL, polis neden sadece büyük bölgelerde kontrol yapıyor? Mahalle aralarında herkes dışarıda, korona bitmiş gitmiş sanki. Bunun için napacağız? 155'i arayıp da polise dolaşın mı demememiz lazım ? Ondan da korkmuyor değiliz gerçi
  • Ecoute Cherie kullanıcısına yanıt
    Ben hükümeti beğenmediğimi söyledim zaten farkındaysan. Atanamayan üni öğrencileri, çağ dışı vergiler, doların geldiği nokta, Türk genci aç gezerken 20₺ya çalıştırılan suriyeliler. Araba, telefon alırken 1 tane de devlete almamız. Hayatımda ilk defa birinin aktroll dediğini gördüm ben. Eğitim-senli olduğum için dışlandığım bi ülkede aktroll de oldum! Ben sokağa çıkma yasaklarından bahsettim. Çoğu büyük ve vaka sayısının bizden kötü ülkelerin böyle yapmadığını umursamayıp halkını sokaklara döktüğünden bahsettim.


    Bir Kişiden Bin Kişiye Covid19

    Bakın bakalım bu mesajda aktroll müyüm yoksa bu zihniyete karşı mıyım? insanları yargılarken kafanıza göre konuşmayın lütfen!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barissch -- 26 Mayıs 2020; 15:20:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen meyve sebze haline gitmiştim.1 Allahin kulu maske eldiven taktığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barissch kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım iyi misin sen?

    Tedbirleri olabilecek derecenin üstünde demişsin. Hükümet seni en olmayacak dönemde ayakta öpüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecoute Cherie kullanıcısına yanıt
    hükümet bizi her dönemde ayakta öpüyor zaten. Bahsetmeye çalıştığımı ya ben anlatamadım ya sen anlamadın. Almanya,İngiltere,abd gibi davranıp herkesi sokağa salıp hiç bişey yokmuş gibi davranmadı demeye çalışıyorum.
    yoksa çıkıp düşük faiz kredi verip üstüne 240 milyar lira yardım ettik diyip krediyi bu paranın içinde sayıp, millete kuruş ulaştırmayan bir hükümet bu. Bunlarda hemfikir olduğumuzu zaten yukarda söyledim. Hala söylemeye çalıştığımın tersine gidip arkadaşım iyi misin? yazıyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecoute Cherie kullanıcısına yanıt
    Dostum herif hiçbir şey dememiş ama sen ağzın köpürür şekilde adama direkt saldırmışsın bence kısa zamanda psikiyatra falan görün.

    Not:akp ile uzaktan yakından alakam yok bana da saldırma hemen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azurrexe kullanıcısına yanıt
    Dogru soyluyorsun bak ben o konuyu ele almamistim şimdi Mahalle bekcilerimiz var sabah çalışmıyorlarmi yoksa sadece gece vardiyasi içinmi çünkü bende dikkat ettim bugün çocuklar dişaridaydi. Aslinda bekcileri sabahleyinde sokağa cikarsalar iyi olurdu birde bir konuyu ele alacagim bazi bekciler cok iyi okuyor bazilari kötü umarim böyle sistem gelirse sabah ve ögle olmak üzere gezerlerse uyari yapsalar çok iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kişinin bin kişiye yayması:( Allahım sen koru bizi azalmaya başlamışken inşallah tekrar tekrar artmaz tam bitti derken tekrar başlamaz umarım zaman geçince başımızdan bu da geldi geçti diyeceğiz böyle hatırlayacağız tarih yazacak bunları da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.