Şimdi Ara

Bir kaza geçirdim sigortaya bildirme hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bir kaza geçirdim ve kaza tespit tutanağı tutuldu. Şimdi şöyle bir sorum olacak diğer taraf bildirmiş sigortaya benim de bildirmeme gerek var mı? Bildirmezsem bir sıkıntı olur mu? Zaten bildirildiği için sonucu bana da bildirilir mi?

Şimdiden teşekkürler

• Sigortanızdan dosya açılmışmı bilgi alın, tekrar bildirime gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı taraf bildirdi ise siz aracınızı cepten de yaptırsanız bedelsiz tramer çıkar.

• @crssover Yani ben bildirmedim diye herhangi bir ceza olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafafb35 -- 22 Mayıs 2025; 12:6:13 >
  • Merhaba, geçmiş olsun. Trafik kazalarında taraflardan birinin sigortaya bildirimde bulunması genellikle sürecin başlatılması açısından yeterlidir; ancak sizin de kendi sigorta şirketinize kazayı yazılı olarak bildirmeniz önemlidir. Zira Türk Ticaret Kanunu ve Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları uyarınca, kazaya karışan her sürücünün kendi sigortasına bildirim yükümlülüğü vardır. Bildirimde bulunmazsanız, ileride doğabilecek hak kayıpları (örneğin karşı tarafın haksız talepleri ya da kusur oranına itirazlar gibi) durumunda savunmasız kalabilirsiniz. Ayrıca karşı tarafın sigortası tarafından yürütülen süreçte alınacak kararlardan otomatik olarak bilgilendirilme hakkınız olmayabilir. Bu nedenle süreci sağlıklı ve haklarınızı güvence altına alarak yürütmek için siz de sigorta şirketinize derhal yazılı olarak başvurmalısınız.

• Aracınızı kaskodan ya da trafik sigortasından yaptırmayacaksanız bildirmenize gerek yok. Herhangi bir ceza ile karşılaşmazsınız.

• 6 sene evvel yeni satın aldığım Focus ile seyir halindeyken öndeki Clio sola dönüş yapan araca yol vermekmiçin ani fren yabtı.
    Ben de fren yabtım ama zamanında duramadım, önce önümdeki Volvo S80’ e vurdum. Volvo da o hızla zıplayıp Clio’ a arkadan vurdu.

Benim araç ve Volvo’ da hasar yokken Clio’ nun bagaj kapağı içe çökmüştü.

Usulen tutanak tuttuk, ben sigortaya bildirmedim.
    Sorun çıkmadı…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siz 100 de 100 kusurlu bulundu iseniz sizin herhangi bir yere bildirim yapma , ifade verme durumunuz yok. Karşı taraf haklı ise hasarını tazmin edebilmek için kendi sigorta şirketine ve sizin sigorta şirketinize müracaat edecek. o kadar. Ancak kazada sizinde haklılık payınız var ise haklılık payı oranında hasarınızı tazmin etmek için sizde aynı işlemi yapmak durumundasınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.