Şimdi Ara

Bir kaç tane internette cavabını bulamadığım soru... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirefokkes


    quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32


    Sayın Spyxx;aynen katılıyorum."elektronmanyetik teori" sözünüze ben "elektromanyetik uygulama" sözünü de eklemek isterim.Uygulamasını ve sonuçlarını, en açık ve net gördüğümüz konudur.

    Arkadaşlar;
    Taa ortaokulda bize öğretilen elektriğin hızı; 300.000 km/sn değilmiydi?
    Kısaca bir örnek vereceğim;uzunluğu 2.000(ikibin) km. olan bir elektrik hattına besleme kaynağı 1ma-1000V verdiğimizde açık devre uçlarından kaç volt ölçeriz?Öyle ki bu hattın tel çapını da 1 mm. var sayalım.

    Başka bir örnek;220VAC şebeke hattının faz ve nötr uçlarına 10 Megaohm direnç bağlanıp boşta uçların voltajı kaç olur? Neden?


    boşlukta asılı bir tele uyguladığım ilk voltajın diğer uçta gözükme hızı saniyede 3e8 metre evet çünkü bir uçtaki serbest elektronların elektrik ve manyetik alanlarının değişimi ve bir yanındakiyle etkileşimi elektromanyetik dalganın iletim hızında olur bunun ismi de bizzat ışık hızıdır

    daha da güzeli o teli yalıtkan bir plastikle sararsam o hız 3den aşağı düşer plastiğin dielektrik sabitinin kareköküne göre ve o hız halen ışık hızı olmaya devam eder çünkü o malzemenin yani o ortamın içindeki ışığın hızı da odur işin güzelliği burda

    bu yüzden ilk mesajdaki 3.soru çok güzel bir soru çünkü bütün elektrik sinyallerinin voltaj ve akımın yani aslında elektrik ve manyetik alanlarının iletimi ışık hızında olur fakat çocuklarımıza en yanlış öğretilen ve sonra forumlarda yalan bilgide ısrar etmelerine sebep olan şey herhangi bir elektronun bir doğru akım sebebiyle aldığı ortalama yolu yani drift hızını elektrik hızı diye bir kavram sanmalarıdır ki tamamen yanlıştır bütün elektronik ışık hızında işler efendim

    1ma akımın aktığını varsayarsak 2bin kilometre sonra 910volt ölçerim

    giriş empedansı 10megaohmdan çok büyük bir ölçüm probu olmadan ne ölçeceğimi kestirmek zor olur ancak varsayalım ki gigaohmdan da büyük problar buldum o zaman 50hz ac kaynaktaki voltaja yakın bir voltajı aynen ölçerim

    Eyvallah hocam gayet güzel açıkladınız.Benim vurgulamak istediğim de buydu.Daha açıkçası;akımın akması için devrenin kapalı olması=yük olması gerekir değilmi?Bir alternatif akımlı elektrik devresinde yüke binaen faz kayması dediğimiz volt ve amper sinüs eğrisinin farklı olduğunu hepimiz biliriz.Farkın olmasını istemeyen bir kişi;yeterli kalınlıkta ve iç direnci sıfır olan bir süper iletken kullanması gerekir.Ör;eksi 260 derece de soğutulmuş ve devamlı bu soğuklukta kalarak işleyen-çalışan bir iletken olmalı.

    Yalnız sayın pirefokkes;gördüğüm kadarıyla bir yeri atlıyorsunuz,belki dikkatinizden kaçtı.
    Kural;"""""Bir elektrik devresinde ki açık devre elektron akış hızı kapalı devreye göre daha yavaştır."""""Açık devre kapalıya döndüğünde hız ışık hızına ulaşır..Çünkü avam lisanıyla yazayım;N ve S kutupları açık devrede bir birini çekemez,çekemeyeceği gibi birbirini iştiyakla istemez.Kapalı devre de çarpışma esnasında ancak bu hız doruğa (yani teori de ışık hızına) ulaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 6 Ekim 2017; 0:48:13 >




  • Kimseyi fişlemeyiz ve etiketi ile yargıulamayız. Çöpçü olsun hizmetçi olsun. İlmini bilgisini her zaman layıkıyla muhatap alırız. Zaten sizlerle aramızdaki sorun bu. Siz hak etmediğinizi duyduğunuzda hopluyorsunuz. Bi şekilde elde ettiklerinizin aslında size değil sahibine ait olduğunu duyduğunuzda sorun çıkarıyorsunuz.

    Onun bunun uydurduğu hiçbir zeka içermeyen ama günü kurtarmaya yarıyan avrupanın cehaletini esas almış felsefeler ancak biz gelinceye kadar var olabiiliyor. Bilim insanı uydurur ve uydurduğu yanlış çıkınca düzletir. Ama sizler kraldan çok kralcı oluyor ve düşünerek elde etmeyi yok ediyorsunuz. Halbuki esas olan beyin faaliyeti ilimdir.

    Elektronun hızını kumpasla mı ölçtünüz? Yalan söylemiyorsanız elektron hızını nasıl ölçtüğünüzü söyleyin? Enteresan olanı ise siz elektron hızının nasıl ölçüldüğünü bilmeseniz de iddia edebilirsiniz. Ama şunu bilin kumpas hız ölçmez hassasiyeti de ışık hızına yetmez.

    Ortam konusunda mantıksız konuşmuşsun. Kağıt üzerinde bahsettiğin eğitimine ne mantıkla ulaşılabileceğini ortaya dökmüşsün.

    Elektron diye birşeyin var olduğu ve akışı ile elektriğe sebep olduğu sadece varsayımdır. Bu böyle olsaydı iletken kütle değişimi ile alakalı deneyler mevzu olurdu. Atomların iyonlaşması başka atomlara benzemesi mevzu olurdu. Elektron çarparak diğer elektronları ilerletiyorsa o zaman sadece çarparak da elektrik akar. Peki o zaman neden elektron akışından bahsediyorsunuz? Kablonun bir ucunu çekiçleyin bakalım elektrik oluşacak mı? Rast gelmez dersiniz şimdi. O zaman devamlı çekiçleyin? Rast gelmemesine imkan bırakmayın ve sonucu söyleyin? Neyse sizi yormayalım, siz avrupaya inanın en iyisi.

    Sayın Odtü Hocası; biz kimseye siyasi dini konuşmayız. Zaten hem bir tarafın hem de diğer tarafın devamlı saldırısına da işte bu anlayış uğrar. Bizim düşmanımız her daim cehalettir. Cahiller ancak ve ancak, kesin ve kati bizi düşman görürler. Çünkü biz onalrın varlığına düşmanız.

    ışık hızı hakkında bahsettiklerinizi lise-ortaokulda gördük ve ilkokulda gösterilse orada görürdük. Zeka içermeyen ve sorgulayamayan kabuller ancak bizim dışımızda barınabilir. Biri çıksa elektronun portresini çizse yarım saat sanat eseriymiş gibi yorum yaparsınız. Nerede tesadüf ettiniz Bay elektronla diyemezsiniz. İşte onu demek de bizim işimiz.

    Kendinizler çeliştiniz. Elektriğin bir hızı olacağından ve yetersizliklerinden bahsettik. Kendinizi kurtarmak için yok drfit yok bilmem ne. Biz ama drift ama başka bişi, bir yetersizlikten bahsettik.

    Işık hızıyla oshuran bir adam hayal edilebilir. Siz elektrik hızına vb ilk mesajlarınızda külliyen muhalaefet ettiniz. Madem elektrik bir dalga ve ışık da bir dalga ve bunların bir dalga olması hasebiyle hızları da eşit oluyorsa oshuruğun da bir dalga olduğunu ve hızının ışık hızı olduğunu lütfen itiraf edin. Çünkü biz hızını anlayamadığımız için kokusu yavaş yayılıyor onun... Mesela ses de bir dalga. O neden ışık hızında değil? Frekansı değişse de, ortam değişse de ışık hızında değil?? Yani birşeyin dalga olması tek tanıma muhatap olması değildir.

    Elektrik hızı ışık hızıysa neden endüklenen bobinin boşalması saniyeler alıyor? Bobinin ortamı mı ışığı yavaşlatıyor? Buna ne mahana üreteceksiniz?

    Entegrelerin response time'ından bahsetmiştik. Siz daha onun bile aslında elektriksel gecikme esaslı olduğunu söyleyemediniz. Çünkü bir entegrenin iç yapısı, hangi zeka tasarımında olduğu sizi ilgilendirmez. Siz onu alır ve kullanırsınız. amerikayı bi daha keşfetmezsiniz. Emirlere uyar, tüketir, yaşar ve zevk alırsınız... İşte biz öyle değiliz.

    Daha kaliteli insan olmak, daha üst düzey çalışma yapmak, amerikanın nasıl keşfedileceğini incelemek, size kristof kolomb amerikayı buldum demesine rağmen oraya gitmeden Piri Reis'in nasıl haritasını çizebildiğidir bizim işimiz...

    Bu tartışmalar faydalıdır, didişmeye gerek yok. DevaM EDElim. Mekaniğe de yazın lütfen.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.