Selam. Hayatımda son zamanlarda dış dünyaya karşı cahil kaldığımı hissediyorum . lokantada yemek siparişi vermek , alışveriş yıkamak , benzinlikte araba yıkamak vb. bir sürü işin nasıl yapıldığını bilmiyorum bunun bir sebebi de yetiştirilme tarzı ile alakalı zamanında her işimizi ebeveyinlerimiz yaptı o yüzden öğrenemedik . şimdi gidiyim ve o işi halledeyim diyorum ancak halletmeye çalıştığımda örneğin arabaya benzin alma işinde ilk gittiğimde arabama lpg nin yerini bilmediğim için adam gazı benzin kapağının içine doldurmuş veya gaz parasını içeriye kredi kartı ile ödeme yaptıktan sonra 2 fiş veriyorlar ve hangi fişi vereceğimi bilememiştim bu gibi olaylarda insanların bu adam bu dünyalı mı acaba ? ya da kaç yaşında ki bunu bilmiyor ? gibi bakışlarına maruz kalıyorum ve bu beni rahatsız ediyor ha gün sonunda hepsi geride kalıyor ama ben esasında dış dünyada işlerimi kendim bilgili ve deneyimli bir şekilde çözmek istiyorum . bunun için sizlere birkaç sorum var. . sizler hayatta işinizi halletmek için gittiğiniz o yerdeki usturubu nasıl öğrendiniz ? sizinde bazen yapamadığınızda afallayıp çekingen hissetiğiniz oluyor mu ? bana bu konuda ne tavsiye edersiniz ? |
BİR İŞİN NASIL YAPILACAĞINI BİLMEMEK

-
-
Gazi benzin kapagina mi doldurmus yoksa siz mi oyle sandiniz? Pompaci oyle bir hata yapmaz...
-
konu bu mu şimdi...
Dİksiyon dersi al. postürünü düzelt. Bir duruşun bir konuşma tarzın olsun. Bunları yaparken insanlarla iletişim halinde olacağın için zamanla gelişirsin. Ben de benzer durumları yaşadım. 10'lu ve 20'li yaşlarımın başına baktığımda çok mesafe kaydettiğimi gördüm. İnsanlarla nasıl sohbet edilir o konuşmaları taslak haline getirip kendi kendine tekrarla. Dışarıda da pratik yap. Merak ettiğin birçok şeyin yapılması ve kullanılması internette var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazı benzin kapağına doldurmuş kısmı için konuşuyorum. Böyle bir olayın yaşanma ihtimali sıfır kere sıfırdır. Zaten benzin dizel yakıt pompa kafası farklı, gaz yakıt pompa kafası farklı.
-
YouTube.
Bilmiyorsan çekinme sor. Uzaylı mı diye baksa kaç yazar, adamı bir kere görüyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana kimse bilgisayar tamiri konusunda bakımı konusunda eğitim vermedi. Kendim öğrendim. Bir şeylerin tamiri ve bakımı konusunda kendim öğrendim. Basit şeyleri deneyerek tartarak öğreniyorsun.
25 Yaşına gelip ayakkabı bağcığı bağlamayı bilmeyen tonla insan var.
Öğreniyorsun bir yerden sonra kendiliğinden.
-
bir şekilde halloluyor gözünde büyüttüğün kadar büyük şeyler değil bunlar emin ol. ben de bir çoğunu geç yaşlarımda öğrendim.
ayrıca bu tarz hizmet aldığın yerlerdeki adamlar ertesi gün seni hatırlamayacak bile günde binlerce insanla muhattap oluyorlar,
en kötü ilk defa yapıyorum da yönlendirebilir misiniz diye sorabilirsin karşındaki öküz değilse samimiyet bile oluşuyor ayak üstü (örneğin benzin alırken)
basit şeyler için sorma ama yemek siparişi vermek, alışveriş yapmak gibi onlarda ucube gibi gözükürsün, akışına bırak çevrendekiler ne yapıyorsa onu yap.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X