Şimdi Ara

Bir iddaa meselesi toplasin.. S2 - S3 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar kuzenimle telefon uzerine konusurken konu S2 ile S3 un tasarimina geldi.
    Kuzenin soyledigi S2 ile S3 bastan asagi farkli.
    Bunlari say diyince telefonun oval olusunu ve kalinligini soyledi.

Ben ayni oldugunu soyluyorum. Ama ayni oldugunu soylerken sunlari kastediyorum. Tum dokunmatik telefonlarin tasarimlarinin asagi yukari ayni oldugunu, bundan dolayida bunlarinda ayni olduklarini soyluyorum.
    Sonucda bu telefonlarin hepsinde bi ekran bi tus olmak zorunda ve bunu degistiremezsin. Klasik bir tasarim var e hepsinde ayni. Ortada ekran altinda tus ustunde hoparlor telefon markasi falan. Sonuc olarak bunlar asagi yukari ayni. Ve istenilsede degistirilemez sonucda belirli bir siniri var bu telefonlarin.

Ama arkadas bunu kabul etmiyor ve hala telefon basdan asagi farkli diyip iddaa ediyor. Sizce kim hakli ?

Edit: belirtmeyi unutmusum donanimdan bahsetmiyoruz sadece tasarimindan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWazZ -- 6 Eylül 2012; 14:54:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sende haklısın o oda haklı telefonlar hemen hemen söylediğin gibi çoğunda 1 tuş oluyor bazılarıda nexus gibi full dokunmatik oluyor ama taslağı aynı şimdi arkadaşında haklı neden? sonuçta hani mantık aynı da olsa tasarım farklı kalınlık ovallik tuş küçük falan ne bileyim yani anladın inşallah

Orijinalden alıntı: TheFormul

Sende haklısın o oda haklı telefonlar hemen hemen söylediğin gibi çoğunda 1 tuş oluyor bazılarıda nexus gibi full dokunmatik oluyor ama taslağı aynı şimdi arkadaşında haklı neden? sonuçta hani mantık aynı da olsa tasarım farklı kalınlık ovallik tuş küçük falan ne bileyim yani anladın inşallah

Hocam tamam haklisinda kalkmis bana diyor basdan asagi farkli telefonlar.

Orijinalden alıntı: TheWazZ

quote:

Sende haklısın o oda haklı telefonlar hemen hemen söylediğin gibi çoğunda 1 tuş oluyor bazılarıda nexus gibi full dokunmatik oluyor ama taslağı aynı şimdi arkadaşında haklı neden? sonuçta hani mantık aynı da olsa tasarım farklı kalınlık ovallik tuş küçük falan ne bileyim yani anladın inşallah

üzerinde biraz oynanmış o kadar abartmasın oda

• quote:

quote:

quote:

üzerinde biraz oynanmış o kadar abartmasın oda

Bunu soyluyorum iste bende..
    Yorumun icin tesekkurler..

• Nokia'nın Lumia serisine bakarsan akıllı telefonlarda tasarımların nasıl farklılaşabildiğini görürsün
    dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    &quot;
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Nokia'nın Lumia serisine bakarsan akıllı telefonlarda tasarımların nasıl farklılaşabildiğini görürsün

Ana prensibe bakarsan lumia'nın diğerlerinden hiçbir farkı yok. Eğer bahsettiğiniz ince detaylardaki tasarımsa haklısınız lumia farklı. Ancak HTC'nin telefonlarıda, Samsung'un S3 modelide, Xperia seriside, İphone 'da bir birinden farklı. Bu telefonlara birbirinden tasarım çalmış diyemeyiz. Yani bir telefonu üzerinde amblemi olmadan bu xpreia'dır, Bu HTC'dir vs. diyebiliyoruz. Ancak bahsedilen Genel hatlardaki benzerlikse Lumia'nın da, Xperia'nın da diğerlerinin de birbirlerinden farkı yok. Zaten farklı olma ihtimalleri de yok. Genel olarak bir adet home tuşu, bir adet geri tuşu ve bir adette ayarlar tuşu öyle ya da böyle Lumia'da da, S3'te de, Xperia'da da var. O yüzden Lumia farklı tasarım diğerleri benzer olayına ben katılmıyorum. Bir One serisi ne kadar farklı ise Lumia'da o kadar farklı. Çok fazla değil. İyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S3 Mini lerin derdi ne?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tasarımlar tamamen değiştirilebilir. Üretici firmalar farklı tasarım yapmakta zorlanmayacaklardır. Ancak elektronik eşyalar bir alışkanlık meselesi, dolayısı ile bu telefonları tamamen değiştirmek oldukça büyük bir risk. Tutmama ihtimali oldukça yüksek. 4 yıl iphone kullanan biri olarak S3 e geçerken çok düşündüm. Sonuçta S3 ün iphone daki tüm alışkanlıklarımı eksiksiz karşıladığını görünce, daha yeni teknoloji ve daha üstün donanım olduğu için S3 ü tercih ettim. Şu an 1 aydır S3 kullanıyorum ve ilk andan beri iphonu hiç aramadım ve S3 ü herkese tavsiye ederim. Ama eski alışkanlıklarımdan en küçük bir taviz vermem gerekseydi S3 kullanırken mutsuz olurdum ve İphone 5 çıktığı zaman S3 ü iphone ile değiştirmeyi düşünürdüm.
    Telefonun tasarımını komple değiştirmek oldukça riskli olduğu için firmalar bu tür büyük değişiklikleri 5-10 yıl gibi uzun zaman dilimlerinde yapıyorlar.
    Kısaca S2 ve S3 tasarım olarak hemen hemen aynı ama donanım olarak epey farklı cihazlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: gbiroly

Bu tasarımlar tamamen değiştirilebilir. Üretici firmalar farklı tasarım yapmakta zorlanmayacaklardır. Ancak elektronik eşyalar bir alışkanlık meselesi, dolayısı ile bu telefonları tamamen değiştirmek oldukça büyük bir risk. Tutmama ihtimali oldukça yüksek. 4 yıl iphone kullanan biri olarak S3 e geçerken çok düşündüm. Sonuçta S3 ün iphone daki tüm alışkanlıklarımı eksiksiz karşıladığını görünce, daha yeni teknoloji ve daha üstün donanım olduğu için S3 ü tercih ettim. Şu an 1 aydır S3 kullanıyorum ve ilk andan beri iphonu hiç aramadım ve S3 ü herkese tavsiye ederim. Ama eski alışkanlıklarımdan en küçük bir taviz vermem gerekseydi S3 kullanırken mutsuz olurdum ve İphone 5 çıktığı zaman S3 ü iphone ile değiştirmeyi düşünürdüm.
    Telefonun tasarımını komple değiştirmek oldukça riskli olduğu için firmalar bu tür büyük değişiklikleri 5-10 yıl gibi uzun zaman dilimlerinde yapıyorlar.
    Kısaca S2 ve S3 tasarım olarak hemen hemen aynı ama donanım olarak epey farklı cihazlar..

Kardes zaten konusa tamamen tasarimla alakali konudan bahsetmistim. Eklemeyi unmutmusum ama donanimsal farkina lafimiz tartistigimiz nokta tasarimindaki benzerlik veya farklilik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gbiroly

Bu tasarımlar tamamen değiştirilebilir. Üretici firmalar farklı tasarım yapmakta zorlanmayacaklardır. Ancak elektronik eşyalar bir alışkanlık meselesi, dolayısı ile bu telefonları tamamen değiştirmek oldukça büyük bir risk. Tutmama ihtimali oldukça yüksek. 4 yıl iphone kullanan biri olarak S3 e geçerken çok düşündüm. Sonuçta S3 ün iphone daki tüm alışkanlıklarımı eksiksiz karşıladığını görünce, daha yeni teknoloji ve daha üstün donanım olduğu için S3 ü tercih ettim. Şu an 1 aydır S3 kullanıyorum ve ilk andan beri iphonu hiç aramadım ve S3 ü herkese tavsiye ederim. Ama eski alışkanlıklarımdan en küçük bir taviz vermem gerekseydi S3 kullanırken mutsuz olurdum ve İphone 5 çıktığı zaman S3 ü iphone ile değiştirmeyi düşünürdüm.

Kardes zaten konusa tamamen tasarimla alakali konudan bahsetmistim. Eklemeyi unmutmusum ama donanimsal farkina lafimiz tartistigimiz nokta tasarimindaki benzerlik veya farklilik.

Oky.. Tasarım hemen hemen aynı... Dizayndaki küçük farklılıklar bu noktada göz ardı edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Nokia'nın Lumia serisine bakarsan akıllı telefonlarda tasarımların nasıl farklılaşabildiğini görürsün

Ana prensibe bakarsan lumia'nın diğerlerinden hiçbir farkı yok. Eğer bahsettiğiniz ince detaylardaki tasarımsa haklısınız lumia farklı. Ancak HTC'nin telefonlarıda, Samsung'un S3 modelide, Xperia seriside, İphone 'da bir birinden farklı. Bu telefonlara birbirinden tasarım çalmış diyemeyiz. Yani bir telefonu üzerinde amblemi olmadan bu xpreia'dır, Bu HTC'dir vs. diyebiliyoruz. Ancak bahsedilen Genel hatlardaki benzerlikse Lumia'nın da, Xperia'nın da diğerlerinin de birbirlerinden farkı yok. Zaten farklı olma ihtimalleri de yok. Genel olarak bir adet home tuşu, bir adet geri tuşu ve bir adette ayarlar tuşu öyle ya da böyle Lumia'da da, S3'te de, Xperia'da da var. O yüzden Lumia farklı tasarım diğerleri benzer olayına ben katılmıyorum. Bir One serisi ne kadar farklı ise Lumia'da o kadar farklı. Çok fazla değil. İyi günler.

Niye hemen savunmaya geçtiniz ki? Lumia'yı örnek olarak verdim, "Lumia çok farklı ama diğerleri birbirinden çalıyor" demedim. Bunu ima bile etmedim mesajımda ama nedense hemen savunmaya geçmişsiniz, önyargılarınızı gösteriyor bu da, olaylara düz bakışınızı. İnsanlar objektif düşünebilir ve yorum yazabilirler, Lumia diyen adam Nokia fanı, iOS diyen adam Apple fanı olacak diye bir kaide yok. Ayrıca üyeler olarak kendi aramızda tartışmadan da fikir alışverişinde bulunabilmeliyiz, ancak ne yazık ki forumda artık bu imkansız hale geldi, yazılan karşılıklı mesajların neredeyse hepsi tartışma üzerine.
    Tasarımlar birbirinden farklı olabilir, genel hatlarıyla ekran ve ahize vs. kısımlara sahipler diye "hepsi aynı" diyemeyiz, bu "bütün sedan arabalar aynıdır" demekle aynı şey neredeyse. Bahsettiğiniz ince detaylardaki tasarım tasarımın bütününü etkiliyor, tasarımların farklılaşmasını sağlıyor, ayrıca siz telefonun yapıldığı malzeme, köşeli veya oval oluşu, inceliği, kapasitif veya normal tuşlara sahip olması, kimilerinin tuşsuz olması vs. gibi olgulara "ince detaylar" diyorsanız bakış açınızı değiştirmenizi öneririm. Çünkü ön kısımlarında büyük birer dokunmatik ekrana sahip olmaları dışında kimi telefonların birbirleriyle alakaları yok. Tuş demişsiniz kimisi tuşsuz kimisi sadece kapasitif tuşlu, tuşların tasarımı da değişik oluyor sisteme göre. Yani çok düz mantık bakıyorsunuz bana kalırsa olaya, "ha büyük ekranı mı var, tamam hepsi aynı" mantığını desteklemiyorum. Zaten mantığınız doğru olsa şirketler tasarımcılarına, grafikerlerine tonlarca para ödemezlerdi tasarım için, insanlar da yeni bir cihaz çıktığında tasarımı iyi veya kötü demezlerdi, demek ki cihazlar büyük oranda farklılaşıyor ki insanlar iyi veya kötü gibi sert çizgilerle telefonların tasarımlarını birbirlerinden ayırabiliyor. Polemiğe girmek istemiyorum görüşümü belirttim başka cevap yazmayı da düşünmüyorum size, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 6 Eylül 2012; 15:01:56 >
    dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    &quot;
    Mustafa Kemal ATATÜRK

• Kenarları yuvarlatilmis dikdortgen seklinde dokunmatik telefon cümlesi size ne hatırlatıyor :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Niye hemen savunmaya geçtiniz ki? Lumia'yı örnek olarak verdim, "Lumia çok farklı ama diğerleri birbirinden çalıyor" demedim. Bunu ima bile etmedim mesajımda ama nedense hemen savunmaya geçmişsiniz, önyargılarınızı gösteriyor bu da, olaylara düz bakışınızı. İnsanlar objektif düşünebilir ve yorum yazabilirler, Lumia diyen adam Nokia fanı, iOS diyen adam Apple fanı olacak diye bir kaide yok. Ayrıca üyeler olarak kendi aramızda tartışmadan da fikir alışverişinde bulunabilmeliyiz, ancak ne yazık ki forumda artık bu imkansız hale geldi, yazılan karşılıklı mesajların neredeyse hepsi tartışma üzerine.
    Tasarımlar birbirinden farklı olabilir, genel hatlarıyla ekran ve ahize vs. kısımlara sahipler diye "hepsi aynı" diyemeyiz, bu "bütün sedan arabalar aynıdır" demekle aynı şey neredeyse. Bahsettiğiniz ince detaylardaki tasarım tasarımın bütününü etkiliyor, tasarımların farklılaşmasını sağlıyor, ayrıca siz telefonun yapıldığı malzeme, köşeli veya oval oluşu, inceliği, kapasitif veya normal tuşlara sahip olması, kimilerinin tuşsuz olması vs. gibi olgulara "ince detaylar" diyorsanız bakış açınızı değiştirmenizi öneririm. Çünkü ön kısımlarında büyük birer dokunmatik ekrana sahip olmaları dışında kimi telefonların birbirleriyle alakaları yok. Tuş demişsiniz kimisi tuşsuz kimisi sadece kapasitif tuşlu, tuşların tasarımı da değişik oluyor sisteme göre. Yani çok düz mantık bakıyorsunuz bana kalırsa olaya, "ha büyük ekranı mı var, tamam hepsi aynı" mantığını desteklemiyorum. Zaten mantığınız doğru olsa şirketler tasarımcılarına, grafikerlerine tonlarca para ödemezlerdi tasarım için, insanlar da yeni bir cihaz çıktığında tasarımı iyi veya kötü demezlerdi, demek ki cihazlar büyük oranda farklılaşıyor ki insanlar iyi veya kötü gibi sert çizgilerle telefonların tasarımlarını birbirlerinden ayırabiliyor. Polemiğe girmek istemiyorum görüşümü belirttim başka cevap yazmayı da düşünmüyorum size, iyi günler.

Savunacak birşey yok ki. Neyi savunmuşum ben onu anlamadım? Dokunmatik telefonlarda sadece ince detaylar dışında genel görünüş ve mantığın birbirine benzediğinden bahsettim ben. Yoksa telefonlar birbirinin aynısı diye bi iddiam yok zaten. Polemiklik bir durumda yok zaten sizin sözlerinize bir tepki olarak yazmış değilim zaten. Genel olarak telefon firmalarının tasarım üzerinden birbirlerini suçlamalarına karşıyım ve aksine son 1 yıldır neredeyse bütün firmaların kendi özgün çizgilerini ürünlerine yansıttığını düşünüyorum. Mesela ilk Galaxy s gerçekten iphone taklidi gibi dururken son bir yıldır telefon yapan bütün firmaların kendi stillerine has özellikler gösterdiğini ve bir telefonun markasına bakmadan da kimin ürettiğini yaklaşık anlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu da bende, markaların kendilerine has stil sahibi olduklarını gösteriyor. Dolayısıyla Sadece Nokia'nın ya da iphone'un değil, bütün firmaların kendi karakterlerini telefonlarına yansıtmaya başladıklarını gözlemliyorum. Yani kısaca aslında aynı şeyi söylüyoruz. Sadece ben bunun bütün firmalar içinde geçerli olduğunu Samsung'un bile kendine has bir tarz geliştirdiğini düşünüyorum. (Diğer firmalarda zaten var.) İyi günler.

• _____________________________
  • arkadaşın haklı.senin dediğine gelirsek bütün telefonlar aynı dokunmatik tuşlu farketmez.hepsinde ekran var

Orijinalden alıntı: Al PaC

Konuyu üste taşımak için boş veya tek smiley den oluşan mesajlar atıp daha sonra bunları silerek nereye varmayı amaçlıyorsunuz?

Sende soylemissin ya kardesim Konuyu üste taşımak için

• Apple boşuna mı Samsung'a dava açtı?
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ----&gt;; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah 98000km----&gt; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
  • gözle kolayca farkedilen farklar tasarımın tanımını oluşturur. Ön yüzleri çok daha benzer olan 2 cihazdan bahsedelim; Samsung galaxy tab 10.1 ve Motorola xoom.. Ancak Samsung'un köşeleri daha belirgin ve ekran çerçevesi çok daha geniş iken Motorola'nın köşeleri daha ortalardan itibaren kıvrılmaya başlamış ve de ekran çerçevesi çok daha dardır. Böylece sadece ön yüz fotolarını görerek ve de hiç bir logo vs. olmaksızın kolayca hangisinin hangisi olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu, bütün arabaların 4 tekerlekli olması ancak üzerlerindeki hat çizgilerinin -arabanın genel hacmi ve rengi aynı bile olsa- arabanın karakterini belli etmesi gibi birşeydir. Hatta aynı sebepten dolayı ben aynı kafatasına sahip olmama rağmen 10 yıl sonra farklı bir yüze sahip olacağım ve bugünkü bir resmimle yanyana gelince fark kolayca algılanacak.

Dolayısıyla tasarımın 2 boyutu var; 1. kaba ve ideal boyutu, 2. detaylı ve özgün boyutu. 1. madde bana diyor ki " beyaz, orta boy kafalı küçük çeneli bir insan kafatasına sahip olmalısın. Bu özelliğe uyan çok fazla insan bulabilirim. Ancak 2. madde işleri değiştiriyor, o zaman bana benzeyen dünya üzerinde sadece bir kaç kişi kalıyor (belki de hiç kalmıyor)

Kısacası evet; bütün dokunmatik ekranlı telefonlar ön yüzün büyük bir bölümünü kaplayan ekrana ve de "çoğu" bir "ev tuşu"na sahipler. Ancak çizgi şeklindeki ev tuşuyla, zımparalanmış metal çizgileriyle, en ince yan çerçeveleriyle, yan tarafındaki alüminyum çerçevenin eğimli olmasıyla, çakıl taşına ait açılarla yuvarlanmış olmasıyla (buna su törpülemiş de denir) S3, piyasadaki en bağımsız modellerden birisidir. Hatta Apple'a "sadelikten gelen şıklık işte böyle yapılır" demiştir bence..

Galaxy S2 ise bir iş adamının defterine benzeyecek şekilde dizayn değişmiştir. Hatta düşük pikselli ekran yapısı daha büyük yazılara imkan vermekte ve tam bir küçük not defterini andırmaktadır.

Galaxy S ise benim ve muhtemelen çoğumuzun dikkatli ayırt etme yeteneğine sahip (sonuçta bu işe ilgiliyiz) gözlerimiz için farklı olsa da ne yazık ki yer yüzünde bir iPhone'u en çok andıran telefondur......

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.