Şimdi Ara

BİR GÖLDEN YÜKSEK BİR NOKTAYA SU TAŞIYAN POMPA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR SELAM TOPİKTE BU KONUYLA ALAKALI BİR KONU BULAMADIM BEN GÖL GİBİ GÖLET GİBİ DURAAN SULARI YÜKSEK BİR YERE NASIL BASABİLİRİM TABİKİ YAKIT VEYA ELEKTRİK GİBİ ENERJİ KAYNAĞI KULLANMADAN DENEDİĞİM BİRÇOK YÖNTEM BAŞARISIZ OLDU BÖYLE ÇALIŞMALARI OLAN ARKADAŞLARIN YARDIMINA İHTİYACIM VAR.MESALA!!! PAİNTTE ÇİZDİĞİM GİBİ DEPONUN İÇİ SU DOLU VANALAR KAPALI 1 NOLU VANAYI AÇTIĞIMDA SU GELMİYOR ÇÜNKİ BOŞALAN SUYUN YERİNE BİRŞETLER DOLMASI LAZIM 2 NOLU VANAYI AÇTIĞIMDA 1 NOLU VANADAN SU AKIYOR 2 NOLU VANADAN 1000 KG LIK SUYUN BASINCIYLA EMİŞ YAPIYOR OLMASI GEREKİYORDU TABİKİ OLMADI BUNUN İSMİNE DEVİR DAİM DİYORLAR BU SİSTEM ÇALIŞMAZ FAKAT BELKİ YER ÇEKİMİ VEYA GÜNEŞ ISISINI KULLANARAK BAZI ÇALIŞMALAR YAPILABİLİR.

     BİR GÖLDEN YÜKSEK BİR NOKTAYA SU TAŞIYAN POMPA







  • enerji kullanmadan yukarıya o suyu nasıl basacaksın?
  • Bu iş için pompa kullanmadan olmaz.
  • ewet olmaz pompa icat edilmeden önce sorsaydım ne olacaktı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fork34

    ewet olmaz pompa icat edilmeden önce sorsaydım ne olacaktı ?



    Bilemem o kadarını,kafam fazla basmaz öyle şeylere.. :)
  • İstediğin durum enerjinin korunumu kanununa aykırı. Bu iş mümkün değil.
    Her cismin yüksekligine göre potansiyel enerjisi vardır.
    Pot. Enj. : m.g.h
    m: Kütle
    g: yerçekimi ivmesi
    h: Yükseklik

    Sen bi suya enerji kullanmadan potansiyel enerji kazandırmak istiyorsun.
    Pompa icat edilsede edilmesede bu mümkün değil.
  • Ona bakarsanız mazot çekerken, depoya hortumu sokuyorsun ve içine hızlıca çekiyorsun ve sonra çeşmeden akar gibi akıyor.Bunun gibi birşey olabilir mi ?
  • cevaplar için teşekkürler yada eleştiriler için yukarıdaki sistemin çalışmıyacağını belirttim zaten bu şeye benziyor sayısal loto bayiğinin önünde bekleyip loto oynayanlara size 6 çıkmayacak dersek hep haklı oluruz,peki hiç çıkmayacak kadar olasılığı düşük bir sistemi niye oynarız? Bence olmasını istediğimiz olanaksızlıkların zevki için daha doğrusu hayal gücümüzü okşamak için. Konuyu başlatmakla hata ettim anlaşılan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fork34

    Konuyu başlatmakla hata ettim anlaşılan.


    Konuyu başlatmakla hata etmedin de,yanlış başlığa koyarak hata ettin bence.
  • Bu işi osmanlı tarihinde ünlü mimarlarımızdan Mimar Sinan Bahçeköyde Belgrat ormanlarındaki su bentlerinden Taksim meydanı gibi yüksek tepelere suyu çıkararak halletmişti.
  • Kardeş eğer konuyla hala ilgileniyorsan sana tek tavsiyem rüzgar enerjisini mekanik enerjiye çevirmendir. Yakıt veya elektrik kullanmadan yapılabilecek en mantıklı yol. Basit bir rüzgar pervanesine bağlarsın pompayı sonra çekersin suyu. Tabi bu sadece fikir. Eğer böyle bi niyetin varsa kullanım yerini ve mekandaki fiziksel şartları da yazarsan daha da yardımcı olmaya çalışırız. Kolay gelsin.
  • Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye bişey daha ekliyim. Pompa da mekanik pompa olacak. Atalarımızdan kalma. Rüzgarın döndürme kuvvetiyle çalışan tiplerden.
  • 1. Göldeki suyu yukarıdaki depoya çıkarmak bir "iş"tir.
    2. Fizik kanunlarına göre sisteme gerekli enerjiyi vermeden ondan "iş" bekleyemezsin.
    3. Cargonun dediği gibi depodan mazot çekerken hortumun ucunu mazotu çektiğiniz depodan daha yukarıya kaldırın bakalım ne oluyor? Yemedi değil mi?
    4. Rüzgarla veya güneş enerjisiyle bu sistemi kurmak için çok ciddi bir "ilk yatırım maliyeti"ni göze alman gerekiyor.
    5. Daha önce yapılmış ve bilinen şeyler için Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Senin dediğin gibi motorsuz olabilseydi bu işler, piyasadaki bunca motor niye üretiliyor peki?
    İşin kolayı şu: Al bir Pancar motor ya da elektrikmi bir motor, yYukarıdaki depoyada bir şamandıra koy. Şu azalınca motor bassın depoyu doldursun. Kafan rahat olsun.. Hiç kendini yorma bence..
  • bence mümkün ama pompadan daha pahalıya gelirçünkü sıcaklığı ve basıncı sabit tutmak gerkir bunun içinde yalıtılmış bi kap düzeneği kurulması lazım.gerekli olan şey yüksek noktaya suyu tolıcağın yeri çelikle kaplamak gerekir yani olanaksız bişe değil ama gereksiz bişey
  • teşekkürler bebişim:D
  • vakumlama için iki vananında açık olması lazım, suyun akabilmesi içinde kabın hava alması lazım, hava alırsa vakumlama olmaz, hava almazsa su akmaz yani senin iş iki ucu çoklu denklem. en iyisi elektrik yoksa pancar oda yoksa tulumba oda yoksa yapacak bişey yok
  • arkadaşlar anlaşıldı yüksek bir noktaya su çıkartmanın 3.4.5... yolu var 50 yıl önce belki 3 yolu 100 yıl önce 2 yolu belki daha da eskiden kova ile çıkarılıyordu 50 yıl sonra bu soruyu sorsam belkide 20 farklı yolunu söyliyeceksiniz yani hep başkalarının bulduğu yöntemleri kullanacaksınız. haklısınız hiç uğraşmaya gerek yok.
  • KOÇBAŞI Pompasını dene Dostum..
    Bilim her zaman doğrudur ama öğrendiklerine hapsolanlar en tehlikeli öğrtenenlerdir. Kafaları çalışmaz sadece ezberlediklerine inanırlar.
    sEvgiler
  • Emiş boru çapını küçük basma tarafini büyük tut. Tank tam sızdırmaz olursa ve basma tarafından ilk hareketi vakum ile verirsen olabilir. ama çap hesabı ve oranları büyük çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal03 -- 2 Eylül 2018; 23:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.