Şimdi Ara

Bir CHP projesi : TANSAŞ Tanzim Satış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
10.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şaşırdı bunlar, kaç gündür gömdünüz, şimdi sahipleniyorsunuz. Size ne demek doğru olur bilemedim şimdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    bir şu üstteki mağazaya bakın ki 973 te açılmış.
    birde şu çadırımsı tenteye bakın.
    evet arada yarım asır var.
    işte göstermelik akp belediyeciliği.

    diriliş ertuğrulu anımsatmaya çalışmış olabilirler
    çadır hayatına şimdiden alışın hesabı
    zengin hayat dizilerine karşı çadırlı dizilerle halkı şükretmeye çağırmak
    bakın millet ne halde siz ne kadar refah içindesiniz hesabı
    kasıtlı olabilir

    Bir CHP projesi : TANSAŞ Tanzim Satış




  • Birşey bilmeden yorum yapmanıza bitiyorum. Chp'nin uyguladığı sistemde bölgesellik vardı. İzmir'de ki tanzim yerinde İzmir köylüsü veya üreticisi gelip yetiştirdiği ürünü vergisiz bir şekilde orada satabiliyordu. Akp'nin sisteminde örneğin Rize'de ki ürünü İstanbul'da vergisiz bir şekilde satılıyor.
  • İstanbul da Tanzim satış noktaları etkisini göstermiş olmalı, dün bim ve migros jet de domatesin kilosu 3 lira dan satılıyordu. Patates ve soğanın kilosu 2 liraya inmişti. Demek bu fiyatlara satılabiliyormuş.. Seçimden sonra bu uygulama biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şov devam ediyor maalesef. Dış mihraklar bitti , şimdi iç mihraklarda sıra …
    Asıl sorun üreticinin üretmekten vazgeçmesi. Hani derler ya yüzü ,astarından pahalı . O cinsten yani... Sen üreticiye traktörüne koyacağı 2 küsur TL’lik mazotu 6 TL den sat, her türlü vergiyle bin tepesine, yerli tohumu bitir. İthalatın önünü aç ki yandaşların doysun! Ne yani memleketin enflasyonu milletin evine götüreceği patates soğanla mı düşecek!
    Sonra gel kendin sat. Dükkan kirası verme, şehrin en potansiyel yerine , seçim reklamlı çadır koy, araba koy , çalışan masrafın olmasın, kasadan fiş kesebilmek için ekipman ve yazılım masrafın olmasın , devlete ne kadar vergi ödeyeceğim kaygısı olmasın ,gelen malların nakliye parası olmasın , olmasın , olmasın  Ondan sonra ucuz sat, gel de buna inan . Gözünüzü acın. Hepsi kandırmaca, göz boyama .
    Seviye dip... Öyle dip ki kelimeler kifayetsiz... Quantum diyorum, eğitim diyorum, demokrasi diyorum, insan hakları diyorum, özgürlük diyorum, tahammül ve saygı diyorum, insanlık onuru diyorum, yerli üretim diyorum, çağdaş medeniyet seviyesi diyorum, çocuk diyorum, gelecek diyorum, endüstri diyorum, marka diyorum, ülkenin prestiji diyorum.(Yurtdışında pasaport kuyruklarında memurun senin yüzüne bakış ifadesinden anlarsın prestijini, tabi yurtdışına çıktıysan )
    Tutturmuşsun patates, soğan gidiyor. Gerçekleri görmediğimiz veya bilip de görmek istemediğimiz sürece maalesef dibi görünmeyen bir kuyu bizleri bekler .




  • Aradan 45 yıl geçmiş. Bir ülkede TARIM ve HAYVANCILIK bu kadar batırılabilirdi! Oysa ki Ülkemizin en büyük değeri özellikle tarıma çok elverişli olması. Öncelikli hedef bu alanlarda dışa bağımlılığı sıfıra yaklaştırmak olmalı. Zaten bu alana yönelik teknoloji yatırımları yapılırsa dünyaya da araç gereç satar hale geliriz. Atatürk'ün bir sembol olarak bıraktığı ve tarım ve hayvancılığı ön plana çıkardığının kanıtı Atatürk Orman Çiftliği'ni bile inşaat ile dolduruyoruz. Bizdeki bu kafa ile bir yere varamayız. Bu kadar basit bir mantığı görmemek için ne olmak gerek!

    Bir başka örnek İstanbul. Etrafında tarım yapılan arazilerinin olması gerekir ki orada yaşayan insanlar ucuz fiyatla sebze ve meyve yesin. Ama bizi yönetenler ne yapıyor, dünyanın en büyük havaalanı, dünyanın en büyük köprüsü, dünyanın en büyük kanalı, dünyanın en büyük İNŞAATLARI! Olmuyor, böyle planlama ile ülkeye yazık ediliyor. Bu eğitim sistemi ile de, Allah sonumuzu hayır etsin, bizlere de akıl fikir versin demekten başka bir dileğim kalmıyor!




  • Dar gelirlinin bile patates soğanı kilosuna bakmadan çuvalla alabildiği tarım ülkesinden geldiğimiz noktaya bak. Girersin öyle 2 kg. patates alıcam diye kuyruğa. Zorumuza da gitmiyor. Müstahak!
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    En son Tansaş ı orta 8 ilk ayında gördüm.
    Yazın iyi oluyordu 24 saatti serinlemek için giriyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bu rezilliğin çok iyi bir şey olduğunu zannedip aslında ilk CHP yaptı demeye getirmişler. Kafanız güzel, güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 12 Şubat 2019; 11:27:21 >
  • "Tansaş" 1970'lerde, rahmetli İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak'ın yoksul kesime ucuz et, sebze-meyve yedirmek, kışları kömürü piyasaya göre daha ucuza almalarını sağlamak için geliştirdiği bir "Tanzim Satış" formülüydü.
    1980'lerde, kulakları çınlasın, İzmir'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura'nın döneminde market zincirine dönüştürüldü.
    1990'larda, onun da kulakları çınlasın, İzmir'in ikinci Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur döneminde de Türkiye'nin değilse bile Ege'nin en prestijli süpermarketler zinciri haline geldi.
    1990'lardaki başarının mimarı Çakmur'un Tansaş Genel Müdürlüğü'ne getirdiği rahmetli Ahmet Piriştina'ydı. Ama sosyal demokratların genlerindeki virüsün ortaya çıkması gecikmedi; Çakmur onu potansiyel bir siyasal rakip olarak görmeye başladı, sonunda da yollarını ayırdı.https://www.sabah.com.tr/yazarlar/safak/2012/01/22/bir-market-oykusu


    İlk biz yaptık iddasını yalanlıyorum :)https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiyede-supermarketler-nasil-ortaya-cikti-2002035/

    1950’li yılların başında genç Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş sancılarını kısmen geride bırakmış nüfusu hızla artan atılımlar yapan bir ülke görünümündeydi. Demokrat Parti iktidarının ilk dört yılı ekonomik zaferlerle geçse de zaman ilerledikçe hızla artan ülke nüfusu üretime olan ihtiyacı karşılayamamış istenilen düzeyde üretim sağlanamayınca 1954’ten itibaren pahalılık ve yokluk şikayetleri ortaya çıkmaya başlamıştı.

    İstanbul'un giderek artan nüfusunun ve fiyatlar arası uçurumlarının artması karşısında 1954 yılında İstanbul Belediyesi bir İsviçre Kooperatif Birliği (MİGROS) ile anlaşmaya varıp Türkiye’ye 20 gezici kamyon göndermesini istedi.


    Böylece gıda ve ihtiyaç malzemelerinin halka en uygun fiyat ve kaliteden belediye kontrolünde sunulmasının yolu açıldı. Migros ilk zamanlarda mağaza açmadı. Kamyonlarda satış yaptı. İsviçre’den ithal edilen 20 kamyon ile İstanbul’un belli yerlerinde belli günlerde dolaşımlı bir şekilde, halka gıda ve diğer ihtiyaç maddelerini makul fiyatlarla sunmaya çalışıyordu.

    Bırakın şu yalanları
    @imGr8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 12 Şubat 2019; 12:11:20 >




  • Birde Tansaş ın nasıl satıldığını yazsaydınız.

    1973 yılında Tansa adı , 1976 yılına gelindiğinde, "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında, İzmir Konak'ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12'ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu. 1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005'te Migros bünyesine satıldı. Sektör lideri ile birleşmenin etkisi ile sektördeki gücünü artırarak müşterilerine hizmete devam ederek büyümektedir. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısını 270'e çıkartmıştır. 2016 yılında Migros ile birleşmiştir.




  • Çoğu yerde fiaytlar farklıymış neden? Birileri açıklasın, marketlere suç atıyorlardı şimdi belediyeler farklı fiyattan satıyor, hani ucuz olacaktı?
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Çok ucuza satarsa esnaf üzülür. Oda vatandaş. Bölge esnafından biraz ucuza satıyorlar işte.
  • 50 yıl önceki ile karşılaştırmak da nasıl bir kafa acaba.
    Bu zaman zarfında özellikle 2000'den sonra tarım Teknolojisi alanında çığır açıldı, teknoloji ile birlikte verimlilik inanılmaz arttı(gelişmiş ülkelerde). Bizde ise ne teknoloji gelişti ne çiftçi eğitildi , tek yapabildiğimiz meyve - sebze ithatı oldu. Nüfus artınca o da çare olmadı , üstüne bir de sel fırtına derken 50 sene öncesine geri döndük.
  • camur at izi kalsin
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Tanzim Satış Anonim Şirketi uzun adı. Kipa da birşeyin kısaltması ama açılımını da marketide İstanbul'da hiç denk gelmedim. Tansaş i İzmir ve İstanbul'da gördüm. Fiyatları uygundu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Burhan Özfatura Anaplıymış. Düzgün yönetselerdide anap a kaptırmasalardı İzmir i . Dava açılmış ama satılmış sanırım sonuçta. Doğuştan koç a geçmiş sonrada.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Dünya dönüyor ve şartlar değişiyor. Eskiden lord çikolatalar vardı. İçi beyaz dışı çikolata kaplı. Bayramların olmazsa olmaziydi. Şimdi sadece nostalji olarak sınırlı üretiliyor. Her yerde bulunmuyor. Tansaş in kuruluş amacı halkı bir nebze olsun alım gücüne destek olmaktı. Kriz dönemi atlatilinca satılması doğaldır. Çünkü bundan ekmek kazanan esnafıda düşünmek gereklidir. TV lerde ucuz ekmek satıyor diye dayak yiyen bir fırın sahibi vardı. Sen halk olarak bu esnafa sahip çıkmazsanız. Alışveriş alışkanlıklarınız değiştirilir. Tansaş a halk ne kadar sahip çıkıp çıkmadığıda önemli satılma nedeni hakkında. Tıpkı paran olmazsa sonra verirsin diyen mahalle bakkalarina sahip çıkılmaması gibi. İzmir'de ilk kapalı pazar yerlerini otobüsler de kent kartları ve hiç manav diye birşey görmemeyi ve marketlerde sebze meyve satışını gördüğümde hayret etmiştim. İstanbul'da anahtarlık gibi akbil taşırdık sebze meyve sadece uzak büyük ve pahalı gördüğümüz Migros gibi mağazalarda vardı. Her mahallenin olmazsa olmazı manavlar olurdu. İstanbul'daki mahallemde 1 eczane varken 3 manav vardı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.