Şimdi Ara

Bir araba almak için ortalama 10 sene çalışıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her şey zaten kötüydü. Bir araba devlete almaya alışmıştık. Ama her şey 2020'den sonra çılgınca değişti. Kazançlarımız azaldı. Masraflarımız arttı. Para biriktirmek imkansız hale geldi. Üstelik en ucuz araç en lüx vergi dilimine girerek 1 araba kendimize 5 araba devlete şekline gelindi. Bu durumda ikinci el piyasası da gerçek değerden uzaklaştı. Peki nasıl oldu? İşte merak ediyorsanız videoyu izleyin.

FEYyoutube
    Katıl abonesi olup beni desteklerseniz çok mutlu olurum 😍😍😍 https://www.youtube.com/channel/UCXDPGKBmtGAjIaUrd7nYEOg/join Türkiye'de araba almak hiç olmadığı kadar pahalı ve imkansız bir hale geldi. Türkiye'de ÖTV, KDV gibi vergilerden dolayı araba almak aşırı zor. Yurtdışında ucuz olan arabalar Türkiye'de ateş pahası. Ve bunun sebebi, 22 senedir düzenli olarak vergileri arttıran Erdoğan ve Ak Parti Hükümeti. Türkiye'de sıfır araba almanın, ikinci el araba almanın zorluğundan ve vergi politikalarından bahsettim.
    https://www.youtube.com/watch?v=JLuLcIrSK_c

• Kim alıyor bu araçları? Deli gibi araba satılıyor. Kalkmış dünyanın en fazla ticaret fazlası veren, avrupanın en zengin ve dünyanın bir numaralı otomobil üretici ülkesi almanya’yla karşılaştırmışsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yegane sebep tepkisizlik vergiler kademe kademe arttıkça burada bir hata var fazla vergi ödüyoruz bu fahiş bir durum diye tepki göstermek yerine yürürlüğe girmeden liste değişmeden ucuza alalım ötv artınca kâr ederik ben ucuzdan aldım aracım iyi para ediyor diye çok umursanmadı en çok tepki vereni max 2 tweet attı geçti. Seçimlerde ötv indirimi vaat edildi kimse ciddiye almadı. Açıkça tepkisiz kaldı millet sonuç olarak devlet madem razılar dedi inek gibi milleti sağmaya başladı 2 yıldır matrah sabit bir kişi de ciddiyet gösterip sorumluluk alarak vergiler yeniden değerleniyor matrahlar yerinde sayıyor diye itiraz etmedi. Etmez de hatta matrah artsa isyan çıkar piyasa düştü galerici zarar etti fln filan....

Saçma sapan şeyler için ayağa kalkan millet (yok İstanbul sözleşmesi yok köpekler fln) kendi cebindeki paraya emeğine sahip çıkmayı beceremediği için bu gün kıytırık hurdalara binmek için ev parası arsa parası ödüyor. Hoş bizim millete müstehaktır. Liste fiyatının üstüne 200-300 bin TL para verip bayi kapısı aşındıran bir milletin çok da sağlıklı kararlar veremediği ortadadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bindiğim araç 4 maaşımdan biraz fazla tüm varlığımı bir araca yatırmak bana mantıklı gelmiyor onun yerine arsa vs de değerlendiriyorum hele ki şu zaman tam onun fırsatı ama bizim millet gösterişi sever bunun da bir bedeli oluyor tabi ki

Hocam senin mantığa bakarsak ortalama maaş alan millet 100.000-150.000TL lik araçtan başka birşey almaması lazım.

ABS yok, Airbag yok, Klima yok, Hidrolik direksiyon yok her hafta sanayi sanayi dolaşalım istiyorsun :)

Evet gösterişe lükse düşkünüz olmaması lazım ama öyle 4-5 aylık maaş karşılığı araca binelim para biriktirelim olayı polyanacılık oluyor :)

Tabi ki hocam herkes için mümkün olmayabilir bu durum ama bunun da bir hesabı kitabı var 4 yıllık maaşına denk gelen arabaya binen insanlar var varını yoğunu bir araca yatırmak emeğini çarçur etmektir
    Sıfır bir otomobilin ilk yıl yüzde 10-20 arası sonrasında yüzde 5-7 civarında değer kaybı olmaktadır. Forumda da bu konu çok tartışıldı tabi ki herkesin tercihine saygı duyarım. Karı koca memur ayda en fazla 20-30 kenara atabilir daha bunun evi çoluğu çocuğu vs var
    Ekonomik durumu çok iyi olmayan bir kişi 2 milyonluk passat yerine pek ala clioya ve benzerine de binilebilir hem daha ekonomik hem de değer kaybı daha az olur ama bizim insanımız gösteriş meraklısı
    Bu arada benim kanaatim toplam gelirin 10-12 katını geçmemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mand1ra_Hekimi -- 5 Aralık 2024; 12:22:17 >
  • 2020den önce zaten her evde bmv 520 vardı. 

• 10 sene çalıştığın parayı harcamadan tamamını kenara koyman lazım. Bir de o var.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.