Şimdi Ara

Bir AKP'li Almancı Anatomisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya’da enflasyon %15, Almanya battı = Türkiye’de enflasyon %150, Türkiye’de enflasyon yok, sadece fiyat pahalılığı var!

Almanya’dan biri bana surat astı, ters davrandı, kesin ırkçı olduğu içindir = Türkiye’de her gün sokakta millet birbirine saldırıyor, çünkü ırkçılık yok!

Almanya feminist bir ülke, kadınlara pozitif ayrımcılık var = Türkiye’de feminizm yok, süresiz nafaka, kadının beyanı vs. olmayan şeyler!

Almanya’da belediye otobüsü 5 dakika geç kaldı = “Bu Almanya da bozuldu, eskiden böyle miydi!”

Türkiye’de belediye otobüsü hiç gelmedi, üstüne şoför sigara içip bağırdı = “Yav bu ülkede sabır önemli, hizmet ayağımıza geliyor daha ne istiyonuz!”

Almanya’da vergi oranı %45 = “Devlet resmen soğana kadar alıyor, kapitalizmin sömürüsü işte!”

Türkiye’de vergi zammı, ÖTV zammı, KDV zammı, verginin vergisi = “Devletimizin ayakta kalması için bunlar şart, azıcık da fedakârlık!”

Almanya’da bir polis kimlik sordu = “Beni fişliyorlar kesin, Türk olduğumu anladı!”

Türkiye’de polis orantısız güç kullandı = “Devlet otoritesini gösterecek tabi, n’olacaktı, anarşi mi çıksın!”

Almanya’da sağlık sisteminde randevu 4 hafta sonraya verildi = “Yazıklar olsun, Almanya çökmüş!”

Türkiye’de MR için 6 ay sonraya gün verildi = “Allah devlete zeval vermesin, ücretsiz sonuçta!”

Almanya’da grev yapan işçilere = “Komünist bunlar ya, Almanlar da çalışmayı sevmiyor artık!”

Türkiye’de grev yasağı geldi = “Vatanı düşmana yem mi edelim, şimdi birlik zamanı!”

Almanya’da doğalgaza zam geldi = “Rezillik, millet üşüyor resmen! Alman devleti battı!”

Türkiye’de doğalgaza yüzde bilmem kac zam geldi = “Devlet zor durumda, biraz da biz elimizi taşın altına koyalım!”

Almanya’da çocuk kreşi pahalı = “Vallahi mahvolduk, çocuk büyütmek imkansız!”

Türkiye’de kadın çalışmasın, evde otursun = “Kadınların yeri evidir, kreşe ne gerek var? Zaten aile yapımız Batı’dan üstün!”

Almanya’da Türklere ev vermek istemedi ev sahibi = “Irkçılar! Bu ülke yaşanmaz olmuş!”

Türkiye’de Suriyelilere ev vermek istemedi = “Burası Türk’ün vatanı kardeşim, herkes haddini bilecek!”

Almanya’da vergiyle işsizlik maaşı alıyor = “Bizim haklarımız var burada, çalışmasak da devlet bakıyor!”

Türkiye’de asgari ücretli geçinemiyor = “Ne şükürsüz insanlarsınız ya! Avrupa mı burası? Elhamdülillah ekmek var, su var!”

• Nedeni acik. 1960 larda Anadoludan Almanyaya isci giden genellikle ciftci kesimiydi. Bircogu tarla ev alip geri donmek maksadiyla gurbete gitti yada ailesine bakmak para gondermek icin. O donem tabi baska bir dunyaya gelmis gibi oldular. Bizim ulkemiz adeta köy gibiydi. Bunlarin cocuklari yada cocuklarinin cocuklari Almanyada doguo buyudu. Bir yandan icinde yetistigi Alman toplumu tarafindan hir gorulmesi imdiger yandan Türklük gururu aslinda yasanacaklari programlamisti.

Akp iktidara gelince ilk donemler birtakim reformlar yapildi, aslinda Ecevit iktidarinda yururluge konan ekonomi programi, akp doneminde meyvelerini vermeye basladi. Ekonomik buyume insaatlar uzerinden sisrildi, refah halka kadar yansidi. Artik Almanyadaki gurbetcinin ulkesiyle daha cok gurur duymasinin onunde engel kalmamisti. Bir anda Almanya ile yaristirmalar basladi. Kisa bir donem ekonomi Turkiyede saglam bir görüntü verdi. Doviz oyle artik hergun yukselmiyordu. Yerli ve yabanci medyanin pohpohlamasiyla bir Dunya Lideri imaji kafalarinda cizilmisti. Yillardir ezildikleri, kompleks yaotiklari durumun intikamini alma zamani gelmisti gurbetciler icin hemde daha buyuk gururla. Osmanli yeninden doguyor havalari estirilince mehter kulaklarinda cinaniyordu. Ataturkten bu yana boyle lider girmemislerdi, hem dindardi hemde muhafazakar. Kendilerinden biri gibi gorduler.

Ulkede bu liderin iktidari altinda yasayan halk ici gercekler bambaska iken, Avrupada senede bir tatile gelen gurbetcilerin daha baska bakis acilari vardi. Onlar onun iktidarindan pek etkilenmiyordu ama Medyada verdigi pozlar onlari etkiliyordu. Yillarin verdigi eziklik kompleksiyle bir basa cikis yontemiydi bu liderin adi onlar icin. Aslinda sadece gurbetciler icinde degil Turkiyede kavehvehanedeki Mehmet dayi icinde gecerliydi bu. Yillarca Maltalya Izlandayi milli maclarda yenerek Avrupaya ayak seslerini duyurduklarini sanan bu kesim artik ezikligini bastiracak bir figur bulmustu kendine.

Olay aslinda butunuyle psikolojik bir vaka. Bu konudaki davranislar bircok hayvan deneyleriylede sabittir. Birini kendinden, icinden biri gorduysen sana ne kotuluk yapsa gormezden gelirsin. Onu kendinden bir parca gibi gorursun.

Basliktaki anatomi sadece gurbetciler icin gecerli degil, ulkedeki milyonlar icinde gecerlidir. Hem kotu ekonomi deyip hemde yinede oyum ona diyen bircok insan var, tamamiyla durtusel sekilde oy veriyorlar, mantik cercevesinde degil. Girbetcilerin oy oranlari %1 , son sozu soyleyen yine Turkiyede yasayan halktir.
  • hahaha aynen öyleBir AKP'li Almancı Anatomisi 

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de yeni yeni araba aldım. plaka işleri için gün kovalıyorum. Türkiye'ye geçen sene edirne'de birkaç saat için geçerken bile 4-5 saat sıra beklemiştim. kayın pederle söve söve geçtik. girşi de çıkışı da bir dert.

arkarbalara hava atıcaz diye geliyorlar. ben uçak sevmiyorum. o yüzden bu zamana kadar hep ya babamın kayınbabamın arabası veya otobüsle geldim. ama uçaktan korkmayan adam şu eziyeti sırf akrabasına dızo gibi hava atmak için çekiyordur.

Türkiye'ye bu sefer 2 günlüğüne niyetim var. sıra mıra olursa bu sefer gitmem. kasım ayına ertelerim diye düşünüyorum. tabi yeni işe başlayınca umarım izin alabilirim vs.

almanya'da yaşıyorsun ama derdin yok sanıyorlar.

işçi sınıfının hayatı heryerde kısıtlıdır yok oyle 3 kuruşa 5 köfte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 18:58:5 >

"2.000 euro maaş alıcam jenifer lopez gibi hayatım olucak"

kimse böyle demiyor. Bu senin 3-5 argümanından biri. Devamlı sanki böyle deniyormuş gibi yazıyorsun. Akpyi savunmak için yapıyorsun. O yüzden bu başlık senin gibileri anlatıyor, tek fark sen evinden çıkmıyorsun.

ne akp si yahu akp ile ilgili ne dedim ben? almanyadaki işçi maaşıyla evler yatlar katlar hamamlar modunda olan dedem zaten evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 19:41:9 >

Konu zaten chplilerin anatomisi diye açılmış, haklısın. senin dedenin söylemlerini bize söyleme o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En son konuştuğum bir almancı 2-3 sene sonra almanyada sağlık sisteminin tamamen batacağını sosyal devletin biteceğini 2028'de almanyada başa hitler kafasından bir siyasinin geçeceğini

Türkiyede ise enflasyonun olmadığını sadece fiyat pahalılığı olduğunu söylüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 28 Haziran 2025; 21:19:9 >

Özellikle şu 40 yaş üzeri eski gurbetçilerde bu kafa var neden bunu çözemedim

"Zam" yerine "fiyat güncellemesi" diyenler gibi ahlak fakiri bir tip olduğunu şu cümle özetlemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Haziran 2025; 21:22:2 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ayrıca bu tip, İmamoğlu ve Ümit Özdağ'ın etnik Türk olmadığını, İsrail ajanı ve rum olduklarını ve bu yüzden hapiste çürümeleri gerektiğini savunuyordu.

Ama aynı tip Almanlar bana ırkçılık yapıyor, Almanlar faşist diye ağlıyordu ama bunu deyip sonra Çerkeslere, Lazlara, Arnavutlara tehlikeli tipler diye sövüyordu.

Atatürk'e de "ne olduğu belirsiz, etnik Türk bile olmayan" biri diyordu.

Neymiş, Atatürk İngiliz icadı şapkayı halka zorla dayatmış Atatürk yüzünden Türkiye, Batı ve Avrupa bataklığına batmış. Bir AKP'li Almancı Anatomisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 28 Haziran 2025; 21:38:20 >

Nedeni acik. 1960 larda Anadoludan Almanyaya isci giden genellikle ciftci kesimiydi. Bircogu tarla ev alip geri donmek maksadiyla gurbete gitti yada ailesine bakmak para gondermek icin. O donem tabi baska bir dunyaya gelmis gibi oldular. Bizim ulkemiz adeta köy gibiydi. Bunlarin cocuklari yada cocuklarinin cocuklari Almanyada doguo buyudu. Bir yandan icinde yetistigi Alman toplumu tarafindan hir gorulmesi imdiger yandan Türklük gururu aslinda yasanacaklari programlamisti.

Akp iktidara gelince ilk donemler birtakim reformlar yapildi, aslinda Ecevit iktidarinda yururluge konan ekonomi programi, akp doneminde meyvelerini vermeye basladi. Ekonomik buyume insaatlar uzerinden sisrildi, refah halka kadar yansidi. Artik Almanyadaki gurbetcinin ulkesiyle daha cok gurur duymasinin onunde engel kalmamisti. Bir anda Almanya ile yaristirmalar basladi. Kisa bir donem ekonomi Turkiyede saglam bir görüntü verdi. Doviz oyle artik hergun yukselmiyordu. Yerli ve yabanci medyanin pohpohlamasiyla bir Dunya Lideri imaji kafalarinda cizilmisti. Yillardir ezildikleri, kompleks yaotiklari durumun intikamini alma zamani gelmisti gurbetciler icin hemde daha buyuk gururla. Osmanli yeninden doguyor havalari estirilince mehter kulaklarinda cinaniyordu. Ataturkten bu yana boyle lider girmemislerdi, hem dindardi hemde muhafazakar. Kendilerinden biri gibi gorduler.

Ulkede bu liderin iktidari altinda yasayan halk ici gercekler bambaska iken, Avrupada senede bir tatile gelen gurbetcilerin daha baska bakis acilari vardi. Onlar onun iktidarindan pek etkilenmiyordu ama Medyada verdigi pozlar onlari etkiliyordu. Yillarin verdigi eziklik kompleksiyle bir basa cikis yontemiydi bu liderin adi onlar icin. Aslinda sadece gurbetciler icinde degil Turkiyede kavehvehanedeki Mehmet dayi icinde gecerliydi bu. Yillarca Maltalya Izlandayi milli maclarda yenerek Avrupaya ayak seslerini duyurduklarini sanan bu kesim artik ezikligini bastiracak bir figur bulmustu kendine.

Olay aslinda butunuyle psikolojik bir vaka. Bu konudaki davranislar bircok hayvan deneyleriylede sabittir. Birini kendinden, icinden biri gorduysen sana ne kotuluk yapsa gormezden gelirsin. Onu kendinden bir parca gibi gorursun.

Basliktaki anatomi sadece gurbetciler icin gecerli degil, ulkedeki milyonlar icinde gecerlidir. Hem kotu ekonomi deyip hemde yinede oyum ona diyen bircok insan var, tamamiyla durtusel sekilde oy veriyorlar, mantik cercevesinde degil. Girbetcilerin oy oranlari %1 , son sozu soyleyen yine Turkiyede yasayan halktir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Eziklik psikolojisi başka bir şey değil, çünkü bunlar gerçekten aşağılık ezik tiplerdir.

Tüm haber medyaları en az 1 hafta bu olayı konuşurdu. Yaşanan geri dönüşleri nedenlerini konusurlardı

Ama böyle birşey yok. Almanya gayet refah düzeyi yüksek bir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 29 Haziran 2025; 12:21:25 >

Daha önce de efsane olmuş bir konu vardı. "Yüzyılın döneği" diye Bir AKP'li Almancı Anatomisi 

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.