Şimdi Ara

Bir ailenin 5 günlük tatil için 400 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9 gün sürecek ara tatil başladı.Bununla birlikte, anne baba ve 13 yaşındaki bir çocuktan oluşan bir aile, ara tatilde 5 günlük bir tatil için 400 bin liraya yakın bütçe ayırmak durumunda.Antalya’da her şey dahil 5 gecelik otel fiyatları 368 bin lirayı aşıyor.İstanbul’dan Antalya’ya uçakla ulaşım yaklaşık 32 bin lira.

nefes gazetesi
    5 günlük tatil 400 bin lira
    https://www.nefes.com.tr/5-gunluk-tatil-400-bin-lira-78180

40k'ya da ara tatil yaparsınız, 500k'ya da.Bunun herhangi bir sınırı yok.Önemli olan kriterleri ve bütçeyi iyi ayarlamak.
    Forumda çok güzel bir konumuz var.En uygun,en f/p ve en doğru seçimler yapılıyor.Herkesin bütçesine göre de tatil fırsatları oluyor.
    Faydalanmak isteyen olursa konuyu takibe alabilir.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161803716
  • Eğer apart,pansiyon gibi bir tatil planlamıyorsanız otele vereceğiniz parayı gidin yurtdışını gezin. O paraya istediğiniz ülkeyi çok lükse kaçmadan gezebilirsiniz. Türkiye'de otele tatili artık enayi parasına döndü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

40k'ya da ara tatil yaparsınız, 500k'ya da.Bunun herhangi bir sınırı yok.Önemli olan kriterleri ve bütçeyi iyi ayarlamak.
    Forumda çok güzel bir konumuz var.En uygun,en f/p ve en doğru seçimler yapılıyor.Herkesin bütçesine göre de tatil fırsatları oluyor.
    Faydalanmak isteyen olursa konuyu takibe alabilir.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161803716

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

benim arkadaşım memur eşide memur yaz için indirimli olur diye 5 gün tatil aldılar. 100 bin tl. yani o paraları memur bir aile bile verebiliyor. yani diyeceğim oki bu paralar var ve veriliyorda . orta kesim bile veriyor bu paraları. tabiiki asgari ücretin 22 bin olduğu yerde ülkenin yarısı için imkansız.

Eğer Temmuz-Ağustos gibi yüksek sezonda ve premium bir otelse normal fiyat hocam 100k, hatta 2 çocuk varsa uygun bile sayılır.Zaten gecelik 10k'nın altında bir otel varsa ciddi anlamda sıkıntılı demek,ucuz etin yahnisi yani.

Asgari ücrete göre hesaplarsak tabiki uçuk paralar ancak restaurant,gece klübü,Beach gibi sosyal alanların ücretleriyle mukayese edilirse ve sağlam alkol kullanan aileler için erken rezervasyon ve premium oteller hala mantıklıdır.

• Bu aile kasım ayında neden antalyaya gidiyor? Haberin devamında diğer seçenek olarak bolu gösterilmiş kayak sezonu kapalı diye belirtilmiş kayak da yapamayacaksa ne yapacak bu aile orada geçen sene yanarak can verenlere fatiha mı okuyacak? Bu aile bu yazarın elinden alınsın çocuk büyüyünce seri katil olacak.

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Antalya'ya gitmesi gayet makul bir seçenek.
    Antalya'nın kalbur üstü otellerinde ısıtmalı acık havuzlar, ısıtmalı Aquapark, Ultra Herşey Dahil konsept,çocuk etkinlikleri mevcut.Hava sıcaklığı 20+
    Kayak otellerinin konsepti oda + kahvaltı, kayak kıyafeti,özel ders,kahvaltı harici içilen su dahil herşey paralı.

Antalya'da 50-80k'ya çıkabilecek bir aile kayak otelinden 150-200k'ya zor çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdfb_1907 -- 9 Kasım 2025; 13:36:1 >
  • Tatil diyince akla hemen Antalya geliyor ülkede nedense. Ama akrabalara, beyaz yakalılara hava atmak lazım tabi Antalya çok önemli!

Döwletin, mazlum gibi şamar oğlanına çevrilerek her türlü getir götür işinde kullandığı alt kademe sıradan bir ırgat bilem, teeeee alemin öbür ucunda, mayamilerde keyif çatmaya gedeyyosa, ben de artıkım bundan böyne heçbir memurun "açız, sürünüyok, geçinemiyok" ağlamalarına inanmayacam...

Her kış 4-5 defa snowboard'a gidiyorum. Kayak tatili çok abartılıyor eğer Uludağ, Bolu gibi İstanbul'a yakın yerlerde kayak yapmak diğerlerine göre daha tuzlu ama abartılacak bir pahalılık yok. Erciyes mesela belediyenin alanları bile var.

İnsanoğlunda gereksiz bir açgözlülük var. Örnek veriyorum tatile gidiyorsan amacın gittiğin yerdeki imkanlardan verim almak. Yani Kayak merkezine gidiyorsun ve bütçen kısıtlıysa bütçenin çoğunu kayak malzemeleri için harca. 2 gün tatilde basit şeyler ye ölmezsin. Bizim insanımız bir tatile gidiyor yemek lüks olacak, otel lüks olacak bilmem ne. Ya arkadaş yemekse derdin niye oralara gidiyorsun? yaşadığın yerde bir sürü kebapçı vardır. 2 gün sucuk köfte ye ölmezsin ama tatilini verimli geçirirsin. Kebağ bir yere kaçmıyor, yaşadığın yere dönünce tatil borcun bitsin her gün yersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 9 Kasım 2025; 15:26:19 >
  • Ülkenin durumu kötü ama abartılıyor. Geçen sene İtalya, Avusturya, İsveç, Belçika, Hollanda ve Paris rotasında olan bir tatile 2000 eurodan daha az ödedim. Bu sene de Floransa, Pisa, Milan ve Torino tatiline €500 civarında ödeme yapmıştım. Uçak biletlerini mille almıştım ve otelin yarısını ben ödemiştim. Aynı şekilde yine bu sene 40 günlük Tayland, Laos, Kamboçya, Vietnam ve Hong Kong tatiline 100.000 TL’den az harcama yaptım. Gidiş-geliş bileti 24000 TL tutuyor, konaklama da günlük 500-1000 TL arası. İki kişiyseniz konaklama masrafı kişi başı yarı fiyatına gelir.

Tatil planlamayı bilmeyip Antalya’da sadece denize girerseniz 1 milyon lira da yetmez. Tur saçmalığına da asla katılmıyorum, bireysel gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 9 Kasım 2025; 16:17:29 >
  • Abartmışlar. Şuanda 30bin tl civarına rahatlıkla 1 hafta antalya’da ailecek deniz/kum/güneş/plaj/otel tatili yapılır. Arada kültür turu da yapılır. Lüks takıntısı olanlar yapamaz. Tatilden ne anladığınıza bağlı. Lüks otellerde israftan başka birşey değil. En pahalısından en ucuzuna kadar Türkiye’deki otel konseptlerinin tamamında kalmışlığım var. İsraf olarak bakıyorum lüks otellere. Müdürlerini çok fırçaladım zamanında.

Gidip 400.000 TL ile tatil yaparsam yakınlarım vefat ettiğimi sanar. Asya’dan en az 1 sene boyunca geri dönmem. Gidip saçma sapan pahalılıkta yerleri listeye eklemişler. Günde 10-15 dolara iki kişilik otel dolu.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 9 Kasım 2025; 16:19:43 >

Harika! 🌍 Şimdi senin için **400.000 TL bütçeyle 3 kişilik bir ailenin araçla Türkiye turu** için detaylı bir tablo hazırlayalım.

Bunu 3 kategoriye böleceğim:

1. **Yakın İller (0–200 km mesafede)**
    2. **Orta Mesafe İller (200–500 km)**
    3. **Uzak İller (500 km üstü)**

Ve her biri için 2 günlük (1 gece) konaklamalı, sabah-akşam yemekli, yakıt dahil ortalama maliyeti göstereceğim.

---

### 🇹🇷 Türkiye Turu Bütçe Tablosu (2025 Tahmini)

| Kategori | Mesafe (tek yön) | 2 Günlük Ortalama Harcama | Tahmini Yakıt | İl Başına Toplam | Bu Kategoriden Gezilebilecek İl Sayısı (400.000 TL bütçe ile) |
    | --------------------- | ---------------- | ------------------------- | ------------- | ---------------- | ------------------------------------------------------------- |
    | **Yakın iller** | 0–200 km | 7.500 TL | 800 TL | **8.300 TL** | **≈ 48 il** |
    | **Orta mesafe iller** | 200–500 km | 8.000 TL | 1.200 TL | **9.200 TL** | **≈ 43 il** |
    | **Uzak iller** | 500+ km | 8.500 TL | 1.800 TL | **10.300 TL** | **≈ 39 il** |

---

### 🧭 Ortalama Senaryo

Gerçek bir Türkiye turunda hem yakın hem orta hem uzak iller karışık olur.
    Ortalama değer alırsak:

* Ortalama il maliyeti: **~9.000 TL**
    * 400.000 TL / 9.000 TL ≈ **44 il**

➡️ **Yani 400 bin TL ile 3 kişilik bir aile yaklaşık 40–45 il gezebilir.**

---

### 💡 Tasarruf İpuçları

* Büyük şehirler yerine **Anadolu’daki illerde konaklama** daha ucuzdur (örneğin: Amasya, Tokat, Kütahya, Burdur).
    * **Hafta içi otel fiyatları** hafta sonundan %10-20 daha ucuzdur.
    * **Yakıt tasarrufu** için rota planını daire şeklinde yapmak (yani geri dönüşleri azaltmak) çok işe yarar.
    * 1-2 şehirde **airbnb veya aile pansiyonu** kullanmak bütçeyi daha da düşürür.

---

İstersen bir sonraki adımda şunu yapabilirim:
    📍 **Başlangıç ilini (örneğin Ankara veya İstanbul)** belirt →
    Ben sana **optimum rota (en az yakıt + 40 il + 2’şer gün konaklama)** planını çıkarayım.

Başlangıç noktan neresi olsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 9 Kasım 2025; 16:26:39 >
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Otelde ancak çok yorulunca kalmak ve güzel bir kahvaltı yapmak mantıklı. Kahvaltı menüsü geniş yerler güzel oluyor. Otel için gecelik 100 eurodan fazla ödemek bence israf.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.