Şimdi Ara

bir ağa üye olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar. Aynı anda 50-60 kişinin bağlanabileceği bir ağ kuracağım. Ama bu ağ vpn mantığınq benzer çalışacak. Yani istemci internete kuracağım sunucu üzerinden çıkacak. Bu sunucu sayesinde min ve max internet hızlarını p2p kullanımını falan ayarlayabileceğim. Ağa katılacaklar da tarayıcı üzerinden kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacak. Aynı zamanda sunucu üzerinde log da tutabileceğim.

    İşte böyle bir sistemim kurulnası mümkün müdür. Nasıl bir alt yapı gereklidir meraktan araştırdım ama biley bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • rahatlıkla kurulabilir.
    bunun için sunucuya ihtiyacın yok... bir firewall alarak bunu çözebilirsin... bir çok farklı işlemi de yapabilirsin bu cihazlar üzerinden.
    1500 2000 tl civarında maliyeti olur.
    ama elimde sunucu var, teknik bilgim de yeterli diyorsan sunucu üzerine pfsense gibi açık kaynak bir firewall yazılımı kurarak da halledebilirsin.
    internette sayısız döküman var konuyla ilgili..
    tabii 50 60 kişi az bir sayı değil... buranın bir iş yeri olduğunu varsayarak ileride sıkıntı yaşamaman için profesyonel destek almanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 15 Ağustos 2014; 9:37:34 >
  • civilbugra kullanıcısına yanıt
    yapılabilir. bir tane FW ile VPN de kurarsın giriş çıkışları da düzenleyip kısıtlarsın.
    logları da syslog server da toplayabilirsin.

    bunun için bir adet FW bir adet server gerekiyor. bunun yapmak istediğinin adı "hotspot"
    prof. destek alabilirsin ben freelancer olarak FW kuruyorum daha önce yaptım bu şekilde.

    hatta benim yaptığımda giren kullanıcı cep telefonunu giriyordu telefonuna mesaj geliyordu onu girince internete çıkabiliyordu :)
  • Büraz geç oldu ama cevaplarınız için teşekkürler. Aslında işime yarıyacak bişey değil yaz okulu için bi yurtta kalıyorum internet çok kötü kendi okulumda uygulanan sistem uygulanabilirmi çok zor mu diye merak ettiğimden sormuştum.

    Pfsense i biraz inceledim ama bikaç sorum var. 60 kişilik bir yurtta bu iş için nasıl bir alt yapı gereklidir ve tahmini ne kadara mal olur. Adli bir suç işlendiğinde sorumlusu kolay bulunabilir mi. P2p'ye özel zaman ataması yapılabilinir mi. Her kullanıcının hızı o anda ağdaki kişi sayısına göre min ve max ayarlanabilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.