Şimdi Ara

BIOS update'den sonra uyku modunda fanlar kapanmıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Win7 Ultimate x64 işletim sistemi kullanıyorum. Civilization 5 oyunundaki donma sorunlarına çözüm ararken BIOS'u da güncellemiştim. Anakart Asrock G31M-S bu arada, 1.80 sürümünden 2.10'a güncelledim. Oyundaki takılma sorununa çözüm buldum fakat sonradan fark ettim ki PC'yi uyku moduna aldığımda monitör ve işletim sistemi kapanıyor ama fanlar tam güç çalışmaya devam ediyor. İlk gördüğümde anlam verememiştim; ekran kapalı, güç ışığı olması gerektiği gibi yanıp sönüyor ama kasadan fan gürültüsü gelmeye devam ediyor. Bunun bir çözümü var mıdır? BIOS hakkında böyle bir soruna yol açtığını söyleyen de yok..



  • Güncel BIOS'lar daha doğrusu BIOS güncellemeleri makinanın uyku modunda iken fan ve güç davranışlarını değiştirebilir. Yeni Bios buna sebep olmuş anlaşılan. Asrock'a durumu rapor etmenizi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    I set the BIOS to S1/S3 and wake up with USB keyboard and it worked, all fans off.


    Biraz araştırdım durumu, neredeyse her yerde aynı şey söyleniyor, S1 veya S3'e ayarla BIOS'u. Ne demek oluyor bu, veya nasıl yapılır?
  • S'ler 'State' denilen Bios'un güç durumları. Acpi içinde yer alırlar:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff564575(v=vs.85).aspx

    Mesela S4'e almak hibernate yani Türkçesi hazırda beklet demek. Sizin Pc'nin S durumlarında nasıl davranacağını bildirmeniz Bios içinde Acpi ile ilgili özel bir menü olmadıkça mümkün değil. Bu yüzden eğer bu bir bug ise Asrock düzeltmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdüm. BIOS'dan acpi ayarlarına girdim ve en üstteki 'Suspend to RAM' yazan kısmı Auto olarak ayarladım. Başlat menüsündeki 'Hazırda Beklet' seçeneği de yok oldu, şuan sadece uyku yazıyor. BIOS güncellemesinden önce de durum böyleydi, sanırım son sürümde hazırda beklet olayını da eklemişler.

    Teşekkürler yardımınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.