Şimdi Ara

Binlerce Şimşek/Yıldırım Bekleniyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binlerce Şimşek/Yıldırım Bekleniyor!

    Yurdumuzun kuzeybatı kesimleri Salı gününden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yağışlı hava dalgasıyla birlikte Salı ve Çarşamba günleri Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz’de kuvvetli sağanak yağmur ile yerel dolu yağışları bekleniyor. Salı günü yağışın Trakya kesiminde diğer yerlere göre daha kuvvetli görülmesi bekleniyor. Özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevresinde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış geçişleriyle ile birlikte 1-3 santimetre çapında (nohut büyüklüğünde) yerel dolu yağışları bekleniyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde de gök gürültülü kuvvetli sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Salı günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa çevrelerinde de nohut büyüklüğüne yakın yerel dolu yağışları görülebilir. Son verilere göre salı günü için arabalara zarar verici boyutta bir dolu yağışı beklenmiyor.

    Binlerce Şimşek/Yıldırım Bekleniyor!

    Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde Salı öğleden sonra başlamak üzere Salı akşamı ve Perşembe sabah saatleri arasında binlerce şimşek çakması, yıldırım düşmesi ve çok sayıda gök gürültüsü beklenmektedir. Meteorolojik verilere göre İstanbul ve çevresinde özellikle Çarşamba akşamı ve gecesi kuvvetli gök gürültüsü, şimşek ve yıldırım aktivitesi beklenmektedir. Salı ve Çarşamba günleri atmosferdeki hareketlilik en üst seviyelerde seyredeceğinden olabilecek ani değişimlere karşı anlık uyarıları ve radar görüntülerini takip etmeniz önerilir.

    Binlerce Şimşek/Yıldırım Bekleniyor!

    Meteorolojik son verilere göre Çarşamba akşam saatleri ile Perşembe sabah erken saatler (20:00-05:00) arasında İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın çevrelerinde havadaki kararsızlık değerlerinin çok yüksek seviyelere çıkması ile birlikte meteorolojik hareketlilik de artacak. Bu şehirlerimizde Çarşamba gecesi kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri, yerel kuvvetli dolu yağışı (3-7 santimetre) geçişleri bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre Çarşamba akşamından itibaren beklenen bu kuvvetli meteorolojik hadiseler nedeniyle oluşabilecek ani su baskınları, yıldırım düşmesi, olası dolu (3-7 santimetre) yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Çarşamba akşamı ve gecesi, yerel dolu yağışlarının etkili olduğu yerlerde araçlara zarar verici boyutta (3-7 santimetre) dolu gözlemlenebilir. Çarşamba gecesi birçok uçak seferinde aksama meydana gelebilir. Özellikle İstanbul’un Karadeniz’e yakın ilçeleri ile birlikte Batı Karadeniz’e kıyısı bulunan şehirlerimizde süper hücre oluşum riski bulunmaktadır. Süper hücre oluşumları beraberinde kısa süreli ani fırtına, çok kuvvetli dolu, çok kuvvetli sağanak yağış geçişlerine neden olabilmektedir. Süper hücre oluşumunu takip etmek için 1-2 saat öncesinden anlık radar görüntülerini izlemek gerekmektedir.

    Haber Kaynağı:http://www.havaforum.com/carsamba-gunune-dikkat/



  • Ben beklemiyorum kardeşim, kim bekliyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Ben beklemiyorum kardeşim, kim bekliyor?
    Foruma 6 senedir üyeyim, bu kadar esprili bir yorum daha önce görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godzilla nerede?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.