Şimdi Ara

Binlerce araç hurdaya çıkacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Binlerce araç hurdaya çıkacak


(En Son Oy Tarihi: 19.12.2006)
Giriş
Mesaj
  • Zaten olmasi gereken bu. Onemli olan model yilindan ziyade bakimi.95 model fari yanmayan kaportasi curumus frenleri bakimsiz arac varken 70 model sifir gibi araclar olabiliyor.
  • ESKİ ARAÇLARI ATMAKLA İŞ ÇÖZÜLMÜYOR.EĞİTİM ŞART.
  • ne yani lem benim 91 hyundai sonatamdamı hurdaya cıkacak. 2.0 130 hp . bütün yeni arabalara taş cıkartır

    yazıyı okumadım bu arada
  • Buradan devam edeyim;



    Mal ve can güvenliği açısından tehlike arz eden araçların trafiğe çıkmasını engellemek amacıyla önümüzdeki yıldan itibaren muayeneler artık daha farklı olacak. Bu 12 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor.Artık gözle yapılan uyduruk muayene tarihe karışacak. Otomobiller ve kamyonlar artık bilgisayar ortamnıda yüz ayrı kontrolden geçmek zorundalar.

    Ama şöförler ve nakliyatcılar bu durumdan çok şikayetciler. Onlara göre bu uygulama başlayınca araçların yüzde 60 ının muayeneden geçemeyecekmiş. Bu sebebpden dolayı şöförler ve nakliyatcılar bu uygulamanın uygulamasına karşılar. Şuan ulaştırma bakanlığı ile pazarlığa girişen nakliyatcılar ve bazı şöförler uygulamanın eskisi gibi devam etmesini istiyorlarmış.
    Bu uygulamanın kalkması için kamyocular,nakliyatcılar ve şöförler hatta danıştaya bile gitmişler, ama danıştay bu talebi yollardaki güvenlik gerekcesiyle reddetmiş.

    Artık yılbaşından sonra tüm araçlarda mekanik, optik, elektronik cihazlarla fren, diresiyon, gürültü, gaz kaçağı, eksoz gazı, lastik diş derinliği, ağır vasıta şöförlerinin, otobüs şöförlerinin çeşitli testlerden geçirilmesi ... vb gibi 100 farklı sınavlara tabi tutulacak. Bu sınavları geçemeyenlere eksiklerini giderimesi için 1 ay süre verilecek, eğer1 ay sonra gerekli şartlar yerine getirilmesse ceza yazılıp araç trafikden men edilecek.

    Ayrıca kontrol istasyonları ihale ile özel firmalar verilecek ve bu firmalar düzenli olarak denetlenecek,denetimler sıkı tutulacak.

    Şu an cihazsız muayene yapıldığı için yılda 6.5 milyon araç yerine 3.5-4 milyon araç muayene oluyor. Ayrıca bu 3.5 milyon aracın çoğunluğu yasa dışı yollarla muayeneden geçiyor birçok eksikliğe göz yumuluyor.

    Aslında bu uygulama daha önceden başlayacakmış ancak bazı çevreler ve makina mühendisleri odası uygulamanın başlamaması yönünde danıştaya dava açıp uygulamayı durdurmuşlar. Ancak geçen hafta danıştaydan karar çıktı. Artık uygulamanın başlaması için engel kalmadı.

    Mesala uygulamada ayak freni pedal mili, fren hortumları, asgari frenleme verimliliği, eksoz gazıdaki karbonmoksit , gaz kaçağı, motor gürültüsü, korna gürültüsü, trafiği tehlikeye atan ilave takılan parçalar. far ayarları, lastik diş derilikleri, araçlarda bulunması gereken malzemeler... vs gibi bir sürü maddeler var.

    Yeni uygulamaya göre kontrol istasyonlarnın sayısı arttırılacak böylelikle muayene için şu an olduğu gibi sabahdan akşama kadar kuyrukda beklenmeyecek.

    Bütün bu olumlu sonuçları sağlayacak yeni sistem vatandaşa yük getirmeyecek, ayrı bi ücret istenemeyecek.

    Sistemin baştan aşağıya değiştiğini belirten yetkililer '' Belki çok tepki alacağız, vatandaş tamircilere uğramak zorunda kalacak, ancak geri dönüş yok,.Daha güvenli seyehatlar için bu sistemi devreye sokmak zorundayız. amacımız vatandaşı sıkıntıya düşürmek değil'' demiş.

    Mevcut denetim sistemi çok ama çok yetersiz, umarım bu yeni uygulamadan sonuç alınır.

    Sizcede alınırmı?

    Tüm şöför arkadaşlar bu yazımı dikkatle okusunlar, bu çünkü çok önemli, sistem başdan aşağı değişti... Biliyorum çok uzun bi yazı oldu ama dedimya bu önemli...

    Birde anket ekledim, sizce uygulama nasıl, getirilen standartlar düşürülmelimi, eski sistem dahamı iyi?... Yoksa standartlar hiç düşürülmemelimi,hatta dahamı sertleşsin?... Sizce?






    Bide anket ekleyelim...
    Tamam şimdi oldu...
    konu önceden açılmış, görmemişim,öteki açtığım konuyu kilitedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 4 Aralık 2006; 16:10:03 >




  • Eski arabalardan çokşikayetçiinsanlar var,haklı oldujları noktalarda var ama eskiaraçların hepsini trafikten atsanızda siz trafik kazalarını azaltamazsınız.

    130km max hız sınırı olan otobanda 200 dayayan meganelar civicler sizce suçsuzmu oluyor...
    yada xenon fara benzemek için ışığı düzgün yansıtmayan çin malı ampüller kullananan acccentler,paliolar vsler...
    yada 2005,2006model paliovan corsavanlarla şehirler arası yollarda terör estirenb pazarlamacılar...

    varsın millet eski araaca binmeye devametsin ama adam gibikontrollerden geçsin o arabalarda...
    yada trafikten men edilsin diyen arkadaşlar toplansın,eski araç sahiplerine sıfır araba versinler...
  • Arkadaşlar şu an bakımsız araçların yolda olmasının tek sebebi. Düzgün muayene yapılmaması.

    Eğer düzgün muayene yapılsa bakımsız araçlar yollarda gezemez.
    Bizim millet zorda kalmadıkça kendiliğinden bişi yapmaz.
  • Cogu insan arabasi calistiktan sonra benzinini suyunu yagini koyup biniyor. Periyodik bakimmis kontrolmus hikaye. Ustalar desen daha idare eder lafi tutturmuslar gidiyor.

    Yolda kalana kadar malesef ozellikle 100,000 i devirmis araclar icin cogumuz birsey yapmiyoruz.
  • hurda araçların kaldırılması hepımızın ıyılıği için...bence kaldırılmalı
  • Aracın gerçekten taş gibiyse muayeneyide taş gibi geçer sende taş gibi kullanmaya devam edersin.
    Bu yasa zaten aracı yeni model olsa bile Taş gibi olmayanlar için.
    quote:

    Orjinalden alıntı: SagittariuS

    ne yani lem benim 91 hyundai sonatamdamı hurdaya cıkacak. 2.0 130 hp . bütün yeni arabalara taş cıkartır

    yazıyı okumadım bu arada




  • milyonlarca arabanın muaye edilmesi zor gelmiyorda , bunun binde biri kadar sayıdaki petrol istasyonları neden düzgün denetlenmiyor? rant meselesi olmasın sakın. bir aralar ekmeğin poşetlenmesi işi çıkarılmıştı, bu olay gibi mantıklı geliyordu. sonra ne oldu birileri köşe oldu. kimse araçlar muayene edilmesin demiyor, zaten ediyor. mevcut durum neden düzeltilmiyorda, şu holdingle bu holdinge iş veriliyor ve bu olay neden mahkemelik oluyor. satacak ne bulursak satıyoruz. burada da e adamlar haklı canım muhabbeti var. oltanın iğnesinde evet yem var, yemmi yem. afiyet olsun.
  • Eski arabaları kullananlar bilir. Çok fazla ayar tutmazlar, tutsalar bile bu yollarda çok uzun sürmez. Yollardaki o kadar lakaya girip çıkınca ne rot kalıyor ne balans. Onu geçtik fren denmiş. Asıl fren insanın kendisidir bastığı pedal değil. Eğer arabayı güvenli şekilde kullanmak istiyorsa ona göre basar gazına. Eksozdaki duman denmiş, satılan petrol istasyonlarının kaçı doğru düzgün denetleniyor ki? Motor sıfır bile olsa simsiyah duman atıyor araba. Yakıttaki bir problem hem filtreyi hem pompayı hem de enjektörleri götürüyor. Kaç kere yenileyebilirsin ki? Farlara, sinyallere ve fren lambalarına gelince onlar kesinlikle sağlam olmalı. Ne karşıdan geleni rahatsız etmeli ne de görünmesine engel olmalı. Ama korna demişsiniz, bence çalmaması bir eksiklik değil. Hatta hiçbir arabada olmaması daha bile uygun olur.

    Bakımsız araba kullananlar benimle aynı yolu kullanamamalı diyen arkadaş; Kolayı var. Kendi kullanacağın yolu kendin yaptır.

    Asıl sorun bakımsız arabalar değil. Benim arabam bakımlı, her türlü basarım diyen zihniyet




  • bence gerekli bir uygulama.şuandaki sistemle araç muayenesi palavradan başka bişey değil;kaputu aç numaralara bak kapat,milletten para almak amaç,verilen bir hizmet yok,adı muayene.yeni sistem bence çok daha iyi olur,tabi dürüst insanımız işini doğru ve eksiksiz yaparsa.memlekette herşey kağıt üzerinde iyi ama uygulama dersen sallapati yürüyor işler.inşallah trafik kazalarında azalma sağlar.
  • İnşaallah bu uygulama bir kaç sene içinde oturur ve bakımsız, eksoz dumanından aracı göremediğimiz araç kalmaz... benzin dağıtıcı firmalarına kesilen milyar dolarlık ceza, geleck yıl benzine marker eklenmesi vede muayenelerin de belli standartla oturması, araç alım satım masraflarının azaltılması bunlar hepsi güzel haberler ama ne kadar uygulanabileceğini görmek lazım
  • bence de çok güzel bir uygulama türkiyede muayene yapılmıyorduki zaten öylesine bir bakıyorlardı araçlara benim 1986 w124 mercedesim ve 2000 model 2.5 tdı transporterim var bu ana kadar bakımlarını çok fazla aksatmadım artık herhalde hiç aksatmadan yaptırmam gerekecek
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.