Şimdi Ara

Biniciyim diyip sonraki gün aldığı arabayı ilana koyan tipler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ağustos ayı aracımı satıcam 109 lira yazmışım ki pertlerinden bile ucuz fiyat.Pazarlık da kesinlikle yok diye yazdım. Konyadan biri aradı Allah kitap yemin ediyo abi biniciyim 107 lira param çıkışıyo etme eyleme arabayı ver bana. Neyse dedim alsın hayrını görsün 1000 2000 için müşteriyi kaçırmayalım alsın temiz temiz binsin. Geldi dediğim harici bişey çıkmadı babası aldı gitti arabayı ama adamda ben nalburum çocuk çok istedi bu arabayı yoksa buna bu parayı vermem ben vs vs. Huyumdur her arabayı sattıktan sonra ara ara girer ilanlara bakarım bizim araba ne olmuş piyasası falan diye, bi baktım 107 ye alan BİNİCİ arkadaş 137 ye ...... galeriden diye ilana koymuş. Hakkını yemim arabada ne varsa yazmış Allah için. Ben satacağım fiyata sattım da eğer bunu okuyosan 2000 için o kadar yemine gerek var mıydı ? Bak Ocak ayı oldu dünya paraya çıkardın yine de satamıyosun arabayı. Dolar bazında da zarar ettin.

    Arkadaşlar lütfen 1 2 lira için ahiretinizi yakmayın. Satıcı seçmez alsatçı galerici falan diye.

  • araba ne

  • Şirket araçlarından birini fazlalık diye satılığa çıkarmıştık. Gelen kişi oğlunun kanser olduğunu, ömrünün çok kalmadığını, buna rağmen tedaviye daha rahat götürüp getirmek için almak istediğini söylemişti. Ertesi günü 5000 lira fazlasına sahibindene ilan açtı.

    Biniciyim yalanıyla gelen bu tiplerin yanında kutsanmış, zemzem suyuyla yıkanmış gibidir benim gözümde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu binici olup olmaması seni neden ilgilendiriyor ki.

    garip huylarımız takıntılarımız var millet olarak. banane biniciysen banane al satcıysan.

    mal bi tarafa para bi tarafa.


    farzet aracı kullandı.beğenmedi.

    bana al satcı diyecekler diye satmayacaklar mi ?

  • Kızıma araç alıyorum param bu ağlamalar vs. yaptıktan sonra indirim yapıp, ertesi gün aracı ilanda görmüştüm. O da paraya sıkıştım falan diyordu, ertesi hafta tekrar başkasında gördüm ilanı. Daha sonra tekrar oldu bu olay.


    Benim araç binicilerin elinde 2 ayda 4 kez ilana çıktı. Her seferinde de bazı kusurları yazmıyordu (boyalı yerler falan). Ondan sonra tiksindiğim için takibi bıraktım.

  • Burada inici, binici problem değil. Problem, koca koca insanların yalancı, sahtekar ve düzenbaz olmaları ve piyasayı devamlı şişirerek manipule etmeleri.

    Bunun sonu yok ki, o alacak 120 ye, satacak 140 a, ondan alan 160 a, sonsuza kadar böyle gidecek! Gerçek, ihtiyaç sahibi, senelerce kullanacak insan da ''selbest piyasa, istediğini yapar, sen satmışın nolursa olsuncular'' yüzünden ve bu konuda bir tedbir alınmadığı için, senelerce araç ihtiyacını karşılayamayacak.

    Getir 2 sene satamazsın şartını, araç fiyatları 1 haftada yarıya düşer, al satçılar, sahtekarlar piyasadan çekilir, herkes için balon fiyatlarının kalkması iyi olur. Aracını satan tekrar araç almayacak mı, piyasa fiyatları düşerse onlar da rahat eder.

    Az çekmedi bu millet bu sahtekar guruhtan. Geçtiğimiz senelerde, Serdar beye opsiyonlandı yüzlerce ilanı hatırlayın.

    Artık dünya bile burayı hayretle izliyor, dünyada bu kadar yüksek fiyata araba satan ülke yok.Tedbir alan da yok.

    Fırından 3 liralık ekmek çalsan cezası var ama bir araçtan 30 bin milleti kazıklasan cezası yok, böyle haksızlık olur mu? Bu selbest piyasa değil, rezil bir piyasaya dönüştü!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    nihayet durumu anlayan bir arkadaş çıktı. arabayı aldıktan sonra ister yaksın ister turşusunu kursun önemli değil. bizim burada takıldığımız nokta; göz göre göre yalan söylenmesi. ben bu arabayı al-sat yapmak için alacağım diye dürüstçe söyleyen kimseyi görmedim. alayı yalancı.

  • Ben 2020de focusu satarken böyle bir tipe denk geldim. Yeminler billahlar etti, parayı Kuveyt Turkten çekti, bana Kuveyt Turk ü övdü. Dine uygun yaşamadığımızdan başımıza ne geliyorsa dedi. Biniciyim dedi. Ben salak da inanıp 1 bagaj dolusu orijinal parça verdim. 1 ay sonra başka bir isimden %60 daha pahalıya ilanda gördüm. En az bir kez daha el değiştirmiş yani..

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Öğrencilerin tablet/laptop üzerinden ders alması günlerinde ben de elimdeki fazlalık laptopu gerçekten ihtiyacı olan öğrenciye gitmesini istemiştim. Letgo üzerinden alsatcılar mesaj atıyor. Kizıma alıcam diyor. Adamın hesabına bakıyorum. Bir sürü laptop satıyor. Dedim sattığın pclerden birini kızına ver diyip engelledim. Sonrasında gerçekten bir öğrenci çıktı. Evime kadar geldi. O sırada alsatcılar yüksek fiyat veriyorlar.


    Öğrenci diyorki : abi bir haftada 3 seferdir boşu boşuna oraya git buraya git yaptım. Tam alıcam yüksek fiyattan başkasına satıyorlar. Olan, benim 2 defa otobüs parama oldu diyor. Sonra kendisine sattım.

    insanımız ikiyüzlü sahtekar maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al sat çı olan amcamın oğlu bir gün (2017) iş yerime uğradı.. Bi araç almış bana satmaya çalışıyor.. Baktım dedim ki bunun pancuru ve tamponu boyanmış pancuru değişmiş hafif hasar almış dedi.. Ama tramerde çıkmıyor alan kişi kendisi yaptırmış.. Neysa dedim ki 62 istiyorsun araç 2011 model bu aracın 2012 model olanını beraber çalıştığımız arkadaşımın kayınpederi aldı 58'e. hasarsız ve comfort otomatik sen bu manuel vitesli arabayı üstelik önden kazalı o fiyata kimseye satamazsın.. Satsan satsan54- 55'e anca ama ben almam düşünmüyorum dedim. " O Paraya kesinlikle olmaz ama 60 a sana bırakırım" dedi. Israr vs.. yok dedim gitti.. Yanımda beraber çalıştığımız arkadaşlar da şahit oldu. olaya

    Aradan bir hafta geçti geçmedi bu yine geldi..

    "Abi senin almadığın araba vardı ya dedi onu sattım haberin olsun" dedi..

    Ben de

    "İyi hayr'lı olsun ama o fiyata satmazsın o arabayı kaça sattın" dedim.

    Amca oğlu

    "52 ye sattım onu" demez mi..

    "E peki zarar etmedin mi hani 55!e vermezdin onu ne oldu o fiyata inseydin ben bi düşünürdüm" dedim.

    Dedi ki (Burası bomba)

    " Sorun yok abi zaten arabayı 48'e almıştım zarar etmedim ondan"

    Yanımdaki arkadaşlardan biri amcamın oğluna

    "Sen adam madam değilsin hepimizin gözleri önünde öz amcamın oğluna 60bin tl ye arabayı satmak için götünü yırtın ya alsaydı arabayı"

    dedi ki

    "Bizde böyle işine gelirse alsaydı vermiştim ona 60 bin e arabayı ama almadı"

    Öyle çıktı gitti arkadaşlar "kusura bakma ama senin bu amca oğlun tam bir yawşak abi sakın üstüne alınma bu nasıl bir ticaret kafasıdır..

    Ben de " E ben size demiyormuydum bunla o kadar samimi olmayın hele araba - para konusunda şaka bile yapmayın ağzınızdan çıkan sözü senet sayar babasını bile tanımaz dememişmiydim"

    Arkadaşlarım" abi başkasına değil sana hemde öz amca oğluna böyle bir şey yapar mı insan"

    "Yapar yapar dedim dinin imanın para olduktan sonra değil amca oğluna babasına bile yapar ki yaptı zaten neyse oralar ayrı mevzular girmeyelim

    Ben bunu onu tanıdığım için sizi uyarmama rağmen bana inanmadınız diye belki yaşarsanız inanırsınız diye kasten yaptım. Şimdi inandınız mı ondan uzak durun yoksa pişman olursunuz" dedim

    Velhasıl kelam 3 yıldır konuşmuyorum onla ne yapar ne eder daha kimleri kandırmıştır bilmiyorum fakat bir sözü aklımda onu da yazayım

    "Ben öyle herkesin arabasını almıyorum ki abi alamam zaten.. Nerde paraya sıkışmış kredisini ödeyemeyen ya da acil paraya ihtiyacı olan kişilerin arabasını alıyorum mesela senden arabanı alamam sen tok satıcısın sana araba da satamam çünkü araba piyasasını iyi biliyorsun" demişti..

    Yani böyle malesef yakınım da olsa para için bütün etik değerlerinden bile vazgeçen tipler insanlara ne yalanlar söyle neler yapar varın gerisini sizler tahmin edin..Üstelik 2. el piyasasında epey de söz sahibi olanlar da bunlar.. Çünkü anlamayan insanlar bunlardan akıl alıyor araba almasa da..

    Ben hariç  

    Kalın sağlıcakla...

  • Kaliteli insan sorunumuz var bizim. Sonumuz hayrolsun!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koysun napacan?


    Bende sattım 107 bin TL 2012 Peugeot 308 1.6 e-HDI 178bin km muadilleri 120-125bin TL idi ama o paraya 3 ay satamadım prim yapmıyor araba , herif aldığı gibi 125bin TL ilana koydu sonra 140bin sonra 170bin TL ama satamadi elinde patladı


    Bu da konu açmış kandırıldım diyor bizim millet hakkaten sıkıntılı zeka açısından yavan


    Lan ben kandırdım adamı o beni kandırmadı bence , çünkü hemen gidip üzerine 30bin TL koyup 2012 Opel Astra 1.4 turbo cosmo 115bin km aldım full full 1.5 parça boyalı şimdi 2 kat prim yaptı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 19 Ocak 2022; 2:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem 100 liraya alıp hemen 140a ilana koyuyorlar. Piyasayayı dengesiz hale getiriliyor. O zaman satış bedeline sayısına vs sınır koysun. Atıyorum 100 bine araba aldın en fazla yüzde 15 fazlasına satabilsin. Bu tarz sınırlama vergi alma ile devlet gücünü ortaya koysun.

    Fiyatlar öyle artıyor ki mevcut dürüst insanlarda bir süre sonra piyasa fiyatından satmak zorunda kalıyor.

    Ben 2 yıl önce gibi cruze aldım 63ten. 1 yıl sonra sattım aynı adam manisadan arabasını 95ten aldı. Cruzedan önce aveo sattım. 58 civarına. Şimdi aynı araba 150-200 arası istiyorlar. Alamıyorum. 53e dacia logan almıştım şimdi 100 civarı ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cogu 20 bin 30 bin kaar ederim diye aliyor 4 bin 5 bin kaarla satiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.