Şimdi Ara

Bimer Üzerinden Park Cezası Uygulattım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
19.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şikayetin sonucu denetime gidilmiş ve oraya park edenlere ceza kesilmiş.
    Şikayet sayısı arttıkça denetimler sıklaşmaz, azalır kanımca :)
  • Taksiciye ceza yazılması daha iyi olmuş,
  • helal olsun iyi yapmıssın takdir ettim
    ama bu forumda kuralları kanunları çiğneyenleri severler
    ihbar edenleri linç ediyorlar
    vergi kaçakçılarını ihbar ettim ceza kesildi.https://forum.donanimhaber.com/vergi-kacirani-sikayet-ettim-guncelledim--131348347-10#131574806
    hasta ruhlular saraya para lazımdan tut akp yalakası her haltı dediler
    ama sen yılma yarası olan gocunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykuadam -- 28 Şubat 2018; 18:51:24 >
  • Wally-West kullanıcısına yanıt
    Kaçırdın mı naptın :)
  • Dr.LiXX kullanıcısına yanıt
    trafik ile alakalı bir konuyu bu yönlere çeken beyinler, pardon beyinsiz bireyler..
    beş para etmez dinciler sizi, yazıklar olsun acıyorum size.

    bi de şimdi dinsiz diye beni linçlemeye çalışırsınız. elhamdülillah müslümanım lakin siz pis düşünceliler/nefisliler gibi dinimi kullanıp dindar gözükmeye çalışan bir dinci değilim. lanet olsun sizin gibi insanlara, sevdiğimiz/sevdiğiniz her atamızın kemikleri sızlıyordur sizin gibi insanlar yüzünden.

    gözümde siz de aynısınız, insanları böyle kutuplaştıran vicdan yoksunları da. Allahtan korkun biraz be bari. işinize gelince her konuda korkuyorsunuz ondan, işinize gelmeyince her konuda elalemi düdük manyağı yapmakta bir numarasınız.
  • Forumda bazı kafayı sıyırmışlar her haltı dine çekmeye çalışıyor Bilinçli yapılan bir durum.

    Bende deneyeyim. Trafikle alakalı foto çekim göndereyim, cezai işlem uygularlar umarım.
  • İyi de fotoğrafa fotoşop yaplıp BİMER'e şikayet edilirse ne olacak.
  • Kaldırımla annem koluma girmiş yürürken arkadan araç çarptı, yere düştüğümde gördüğüm aracın hızla kaçtığıydı. 155’i aradım ama polis bile gelmedi, kanamalı bir yaram olmadığı için. Bilenler varsa yazsın lütfen, ben şimdi ne yapayım. Civarda mobese mevcut. Kayıtlara nasıl ulaşabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıtkı Sıyrılmış kullanıcısına yanıt
    Dostum simdi oradan bir engelli/yasli gecemese ve de yola cikmak zorunda kalsa baska birisi de gelip carpsa cumanin ne onemi kalir. Hatta birak engelliyi insana gececek yer kalmamis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine olması gerekeni dosdoğru becerememişiz. Hocam olayın özeti şudur:

    Sizin BİMER'e yazdığınız şikayet silsile yolu ile ilgili emniyet birimine iletiliyor. İletilen bu şikayet BİMER'in emniyete ait kısmında açık bir işlem şeklinde bekliyor. Onların da "biz zaten oralarda bu denetimleri yapıyoruz" minvalinde uyduruktan bir cevap yazmaları gerekiyor zincirin tamamlanabilmesi için. Yani siz bu fotoğrafı gönderdiğiniz, bir ihlali belgelediğiniz için o araca ceza yazmak yerine sırf BİMER'deki şikayet dosyası kapatılabilsin diye bir trafik ekibi gidip o sokakta park ihlali yapan birkaç araca ceza yazıp dosyaya ekliyor ve muhtemelen bir şikayet daha gelene kadar o sokağa bununla alakalı tekrar uğramıyorlar.

    Bu asayiş konularında da böyledir çoğunlukla. BİMER'e "sokağımızdaki parkta tinerciler, torbacılar cirit atıyor, çocuklarımız oynayamıyor" diye şikayet yazarsınız, birkaç ay sonra "şu parka gittik şu kadar kişi üzerinde şu kontrolleri yaptık bi bok bulamadık, biz zaten burdaki kontrollerimize devam ediyoz" gibi bi cevap gelir. Bu sistem %80-90 böyle çalışıyor.




  • Bizde askerde bimere yazdık başımıza gelmeyen kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balomer kullanıcısına yanıt
    Çünkü muhteşem(!) çalışan bu sisteme yaptığınız şikayet başınızdaki komutana iletildi. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flonky

    Bimer yada Emniyet SIRADAN VATANDAŞIN gönderdiği FOTOĞRAFA ceza KESMEZ.

    Atıyorum ben birine gıcığım, aracını güzel bir PHOTOSHOP ile kaldırım , duraklar, direk üstü , araba üstüne park , ev içine park , okul-sınıf içine park, omuza park , insan üstüne park vs vs fotoları şoplasam göndersem E olurmu bölaaa ? :) Yada plakayı şopladım aynı renk aynı model araca vs vs ;)

    Şu olmuştur siz bölgeyi şikayet etmişsinizdir ekipler bölge kontrolü sırasın da orda bulunan 5 farklı araca ceza kesilmiştir ki onun olduğunu da sanmıyorum öncesinden bölgede kesilen toplam ceza miktarıda ibraz edilmiş olabilir.

    Türkiyede en geçerli şey araç içi kamera oda kaza sırasında haklı olup olmadığınızı ıspatlamaya yarıyor. Görüntülü video bile olsa trafik hatasını cezai işlem yaptıramıyorsunuz. Kazasız belasız günler.

    Hocam dediklerinizde yüzde yüz haklısınız.

    Konuya ek olarak bugün bende Ragıp Tüzün caddesinden İvedik tarafına karşıdan karşıya geçiyordum -yeşil ışık+yaya geçidi kombosuyla (semti Ankaralılar bilirler). Forumda bu tarz laflar söylemem ama cidden genç hıyar bir dolmuşçu (06 J 0310) kırmızı ışıkta öyle bir hızla geldiki tam yaya geçidinin orada kıl payı kurtardım. Artist bir de inmez mi dolmuştan, dedim beni mi döveceksin (eşime artık beladan uzak duracağıma söz verdim). Kırmızı ışıkta geçiyorsun hatalısın dedim, sensin hatalı diyor, kırmızı ışık mı önemli benim durağa geç kalmamam mı, senin ölmen mi önemli benim ceza yemem mi dedi. Dediğin gibi fotoğrafla bu iş olmaz. Şansıma tam olayın olduğu yeri şahane gören mobese kamerası vardı. Dolmuşun fotoğrafını çektim, tarih saati aldım, google mapsten mobesenin yerini iaşretledim, dolmuş fotoğrafı ile beraber önce Bimer'e şikayet ettim akşamda alt çaprazda oturan emniyet müdürü komşumuzu asansörde gördüm ona da şikayet ettim. Bakalım bir sonuç çıkacak mı.

    Demem o ki bu memlekette yaşama tutunma meselesi saniyeler içinde. Herkes kendisine ve sevdiklerine dikkat etsin.




  • bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Öncelikle tebrik ederim İstanbul Yenibosnada oturuyorum buna benzer bir durumla karşılaştım ilk önce 153 şikayet ettim baktım olmadı mail yazdım cevap verdiler bahçelievler b yetki alanında diye bahçelievler yazdım onlarda büyükşehir yetkili dedi velhasıl hiç birşey yapmadılar 2-3 yıldır otopark gibi kullanıyorlar kaldırımları internette şikayet dilekçem duruyor elimde resimde var ama uğraşmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    yav he heeee
    her müslüman
    yobaz
    cihatçı
    geri kafalı
    ateist
    ileri zeka
    elit
    kültürlü
    bilgili

    algınız bu yönde degil mi ? size bu algıyı işletenlere sövmek lazım.
    gerçekten sizin gibilere yazık be kardeşim, ne mal bir hayat yaşıyorsunuz.

    Okuman yazman yok heralde kardeşim yada okuduğunu anlamıyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla resmini çekip yolladıgınız taksici ceza almamış yırtmış olaydan ama sizin şikayetiniz üzerine orada bir ara denetleme yapmışlar ve o an denk gelen 3-5 araca ceza yazmışlar.

    ..elbette hiç yoktan iyidir ama bir halta yaramayacaktır çünkü salla pati devam edecek bu ihlaller çünkü sıkı denetim ve ceza yok..

    ..trafik cezalarında bence para cezası yanında araç bağlama cezası olmalı.çünkü parasına güvenen hertürlü ihlali yapıyor..Ama her ihlalde para cezası yanında araç bağlama cezasıda verilse bu çok caydırıcı olur.Örneğin kırmızı ışık ihlalinde misal 1.000 tl para xezası ilkinde 10 gün ikincisinde 20 gün araç bağlanması araç bağlı olduğu sürece ehliyetine el konulması gibi bakın bakalım o zaman bu kadar kolay ihlal yapılıyormu.

    ..özellikle ticari araçlar çok ihlal yapıyor bağlayın bakalım ihlallerde aracını bir daha yaparmı işi aksayacağı için.Birçok ihlali anlarım ama şu KIRMIZI IŞIK İHLALİNİ hiç anlamıyorum en büyük kaza sebebi cezasının çok ağır ve yaptırımlı olması lazım bence




  • bu yaptığınız doğru ve güzel bir hareket ama bu ülke için bunlar normal olaylar olduğundan hangi biriyle başa çıkacaksın ?
    en başta devletin hatası var ,evler yapılıyor ,yollar yapılıyor ama park yeri düşünülmüyor
    kaldırım yapılıyor ama onu da yayalar kullanamıyor ,esnaf sergi açar ,dükkanlar masa sandalye atar ,arabalar park eder
    dahası çoğu kaldırımı ufacık yapıyorlar ve üzerine elektrik direği ,ağaç falanda dikince göstermelik bir kaldırım oluyor

    bu işleri planlayanlarda acaba bizim kadar dahi düşünme yeteneği yok diye sorgulamadan edemiyorum
    zamanında tek kat yapılmış evler yıkılıp çok kat yapılıyor ,insan sayısı sürekli artıyor ama yollar aynı kalıyor

    adamlar yol ile kaldırım arasına bisiklet yolu yapıyorlar ama orada yaşayan yaşlı,hasta ve engelli vatandaş evine nasıl girecek onu düşünmüyorlar (kaldırım arasına ayrıca bisiklet için kaldırım yapıyorlar)

    bunun gibi hatalı iş yapanları zaten trafik görmüyor mu ,illa şikayet mi gerekiyor ?
    ceza kestiği için sürgün yiyen polisler duyduk ,artık ne desek bilemiyorum




  • Çabanızı takdir ediyorum. Neden polisimize bildirmek yerine Bimer'e yazdınız. Ülkemizde cezaları başbakanlık mı kesiyor artık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sıtkı Sıyrılmış


    quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Devils_

    Konunun dinle alakası ne var?Her ota b.ka dine bağlamak zorunda mısınız?

    yani adam cumaya gitmiş olabilir, bazı şeylerde ihtimat göstermek lazım

    bir ihtimal camiye gitmeyeceksen, günah işleme potansiyelin artar. bir ihtimal merter'e de düşebilirsin. bir ihtimal. olmaz diyemezsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.