Şimdi Ara

BİM Olta seti 34,50 TL Sahilde bizzat kullandım. İzlenimlerim içeride. 3 yıl sonra edit.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
7
Favori
22.354
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1991 yılından bu yana Shakespeare'den ve D.A.M.'dan tutun, rus mallarına ve markasız ürünlere kadar birçok olta bileşenini kullandım.

BİM'de 34,50 TL fiyatla satılan olta seti, fiyatına göre "karlı" sayılabilecek bir set. Çünkü setteki makine olan Freecamp FC-500 modeli zaten piyasada tek başına 20-35 lira arası fiyatlarla satılmakta. Makineyi henüz avda kullanmadım fakat istavrit için yeterli görünüyor. (Sonradan kullandım, yorum aşağıda)
    BİM Olta seti 34,50 TL  Sahilde bizzat kullandım. İzlenimlerim içeride. 3 yıl sonra edit.

Kamış hakkında ilk dikkatimi çeken, kamış ucunun aşırı ince ve aşırı esnek olmasıydı. (LRF kamışı kadar ince ve esnek)

BİM Olta seti 34,50 TL  Sahilde bizzat kullandım. İzlenimlerim içeride. 3 yıl sonra edit.

Fiyatı "bedava" sayılabilecek seviyede bir kamış için kılavuzlardaki bu özensiz işçilik göz ardı edilebilir.
    (fotoğrafı ne kadar çevirdiysem de imaj yükleme sitesi yine baş aşağı çeviriyor, kusura bakılmasın)

Kamışın genel görünümü ise gayet yakışıklı. Fiberglass olmasının verdiği aşırı esneklik sadece uçta değil gövdede de hissedilmekte.
    Aynı aşırı esnekliği 80-100 liranın altındaki her fiberglass kamışta hissedersiniz. Ha belki bundan daha çok güven veriyor olabilirler, orasını bilemem. Sonuçta ekmek-köfte orantısı.
    Saptaki eva dediğimiz yumuşak kısmın uzun tutulması iyi olmuş. Zira 100-200-300 liralık kamışlarda bile maliyeti kısmak için bu yumuşak kısım kısa tutulmakta.

Henüz seti kullanmadan edindiğim izlenim, bu setin 20-30 gr gibi hafif kurşunla kıyıda yakın mesafeden istavrit avı için kullanılabileceği yönünde.
    Şamandralı zargana avında da kullanılabilir.
    Veya 4,20 m kamış ve büyük surf makineyle birlikte toplam ağırlığı 1 kiloyu geçen surf setlere sahip olan kişiler de, bu seti yedek olarak alıp, yorulmamak için küçük çaplı avlarda bunu kullanabilirler. (surf setler at-çek'te ciddi derecede yorucudur, kaliteli spin setlerin ise fiyatı malum)

DİKKAT: Sakın setten çıkan 100 gramlık kurşunu bu kamışla kullanmayın. Kamışı kırarsınız, sonra "BİM'den aldığım kamış kırıldı" diye burada ağlaşırsınız.

Kısmetse bugün zarganaya gideceğim, duruma göre istavrit de yoklayabilirim, deneyimlerimi konuya ekleyeceğim.

-----------------------------
    KULLANDIKTAN SONRAKİ İZLENİMLERİM

Evet arkadaşlar 4 saat boyunca bu oltayı emirganda zarganaya ve ,istavrite salladım.
    Makine 330 gram, kamış ise 300 gram ağırlığında. İdeal bir spin seti kadar hafif olmasa da, 1020 gram gelen surf takımımın yanında bunlar bana epey hafif geldi.
    Kamış evdeyken çok "sallabaş" görünüyordu, fakat sahildeki esnekliği gayet makuldü.
    Sahilde ben dahil kimse balık alamadığı için, oltayla şu veya bu balığın çekilirkenki maceralarını yazamayacağım.
    Şamandıra atışları beklediğimden çok çok iyiydi. Sert surf kamışlarla veya 2,70 metrelik kısa spin kamışlarla atamadığım mesafelere bunun esnekliği ve ideal boyu sayesinde şamandırayı ulaştırabildim.
    Çaparide de 40 gram kurşunla deli gibi abandığım halde kamıştan çıt sesi bile gelmedi. Mecbur kalındığında fazla zorlamadan 60 grama kadar çıkılabileceğini düşünüyorum.

Ekleme: Daha sonra 75 grama kadar "abanarak" denedim, gayet güzel atıyor.

Sudaki şamandırayı hızlıca çekerken esnemesi bu kadar;

40 gram kurşunla boş çapariyi çekerken esnemesi bu kadar;

Sonuç olarak ürünler kesinlikle çöp değil. Kamışın sınırları belli. Aşmadığınız sürece kırılmayacaktır.
    Aramızdaki "profesyönel MİŞ GİBİ takılan" arkadaşlar beğenmeyecektir ama ağır kurşun gerektirmeyen sularda küçük balıklar için kullanılabilir.
    Makineden hiç bahsetmedik. Onun da çekişi gayet yumuşak.
    Üzerinde 3 rulmanlı olduğu yazıyor. Rulmanı falan yok ama çekişi güzel.
    Bu tür ucuz oltalarda genelde maknenin yan kapak vidaları ve kamışın da kılavuzlarının metal kısımları paslanır.
    Ama komple sete 34,50 TL ödediğinizi düşününce bırakın da o kadarcık paslanma olsun. Zaten o kısımlar çok hayati noktalar değiller.

Şunu unutmayın. Hiç bir olta "her suda iş yapar" değildir. Hiç bir olta "her balığa uygun" değildir.
    Bu olta kimi için biçilmiş kaftanken, kiminin amacına hiç uygun olmayabilir.
    Oltanız mutlaka gideceğiniz denizin-gölün durumuna ve tutacağınız balığın türüne-huyuna uygun olmalıdır.

İnanın bagajımda 4 farklı kamışla dolaşıyorum. O günkü havanın ve denizin durumuna, çıkan balığın türüne, akıntının hızına göre kamış seçiyorum.
    150 gram kurşunla palamuta rapala salladığım kamış farklı (4,20m sert), lüfere yatırdığım kamış farklı (3,90m yumuşak uç), kıyıdan istavrit çektiğim farklı (2,70m spin), açıktan istavrit çektiğim farklı (3,20m genel amaçlı teleskopik).

Siz de seçimlerinizi içinde bulunduğunuz şartlara göre yapınız. Burada herkesin balık tuttuğu ortam farklıdır, balığın cinsi farklıdır. Birinin tavsiyesi diğerine asla uymaz. En uygun oltayı kendiniz deneyerek ve o civarda avlanan kişileri gözlemleyerek bulacaksınız.

BİR HAFTA SONRAKİ İZLENİMLERİM

14-10-2016 itibarıyla bu oltayı peş peşe 6 gün kullanmış oldum.
    Çapariyle istavrit ve bol bol zargana çektim. Kırıldığı bozulduğu falan yok. İstanbul boğazında lüfer ve palamut haricindeki balıklar için ideal.

3 Yıl sonra Edit:
    Arkadaşlar kamış kırıldı, makine bozuldu.
    Fakat iyi kötü 2 yıl boyunca idare etti. Bol bol istavrit tuttu.

Yukarıda belirtmiş miydim hatırlamıyorum. Eğer 35 gram veya 50 gram gibi hafif kurşunlarla yakın mesafeden istavrit tutacaksanız uzun süre işinizi görür.

Herkese iyi avlar. Rastgele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 21 Temmuz 2019; 14:55:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşın dediği gibi içinden çıktı diye sakın atmayın 100gr kamışı elinize alırsınız

zargana istavrit çıt çıt tutulur sorun değil ilk başlayanlar için ideal eminönünde 10-20 lira :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gunhan34

Yeni başlayacak acemi kişilerin hiç yoktan işini göreceği az çok belli oluyor. Detayları güzel açıklamışsınız teşekkürler.
    izmir karşıyaka sahilde balıkçılar varya bostanlıya kadar sıralanmış onlar ne tutuyor hocam. O balık yeniyor mu malum deniz baya pis. Bu olta orada iş görür mü? yem olarak ne atabiliriz. birkaç şey söyleseniz ben araştırırım gerisini, arada sıkılıyorum çıkar sallarım etkinlik olur. Lokantalara satarım belki

Orijinalden alıntı: |YipMan|

izmir karşıyaka sahilde balıkçılar varya bostanlıya kadar sıralanmış onlar ne tutuyor hocam. O balık yeniyor mu malum deniz baya pis. Bu olta orada iş görür mü? yem olarak ne atabiliriz. birkaç şey söyleseniz ben araştırırım gerisini, arada sıkılıyorum çıkar sallarım etkinlik olur. Lokantalara satarım belki

Alıntıları Göster
    Bende heveslendim acemiyim ilk defa tutucam hatta bu sanırım işimi görür gerçekten güzel açıklama yapmışsınız teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce a101 den bu tarz set olta almıştım.
    Aynisi değil ama gayet benzer.
    Makinesi fena değil, uzun mesafe at çek te yoruyor ama,
    Kamış, ikinci balığa gidişte alttan patladı, toparlayıp işimi gördüm, ama sonrada misina halkaları dökülmeye başladı.3. balığa gidişte kamış tamamıyla dagildi, orada elle at çek yapan çocuklar vardı, onlara verdim.

Bimdeki kamisla ilgili Yorumunuzu bekliyorum, olumlu olursa bime ugrarim ben de.

Acemi oltası diyelim buna kısaca.

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Yeni başlayacaklar veya balık için zaman bulamayanlar arabanın bagajında bulundurabilir.

Acemi oltası diyelim buna kısaca.
    tutulan balıkarı görmek isteriz

alışverişlerim @sL@N,indigo_blue,hakan_80,gover54,muratsahin2003,tenahiz,furza,müdür-42,polyo,Parçalı Canvas,abuabuzer,dj.trust.06,oyyono,pvp_headshot,Paw-R,jovanovic,a.yasin45,gunner92fb,lyonas,muhendizz,soldierkan,htepeli,
  • A101 den bunun benzerini aldık İstanbulda bununla tutabilrcegimiz yer bilen var mıdır

Orijinalden alıntı: tomshardware

Öncelikle belirteyim, acemi değilim.
    1991 yılından bu yana Shakespeare'den ve D.A.M.'dan tutun, rus mallarına ve markasız ürünlere kadar birçok olta bileşenini kullandım.

BİM'de 34,50 TL fiyatla satılan olta seti, fiyatına göre "karlı" sayılabilecek bir set. Çünkü setteki makine olan Freecamp FC-500 modeli zaten piyasada tek başına 20-35 lira arası fiyatlarla satılmakta. Makineyi henüz avda kullanmadım fakat istavrit için yeterli görünüyor.

Kamış hakkında ilk dikkatimi çeken, kamış ucunun aşırı ince ve aşırı esnek olmasıydı. (LRF kamışı kadar ince ve esnek)

Fiyatı "bedava" sayılabilecek seviyede bir kamış için kılavuzlardaki bu özensiz işçilik göz ardı edilebilir.
    (fotoğrafı ne kadar çevirdiysem de imaj yükleme sitesi yine baş aşağı çeviriyor, kusura bakılmasın)

Kamışın genel görünümü ise gayet yakışıklı. Fiberglass olmasının verdiği aşırı esneklik sadece uçta değil gövdede de hissedilmekte.
    Aynı aşırı esnekliği 80-100 liranın altındaki her fiberglass kamışta hissedersiniz. Ha belki bundan daha çok güven veriyor olabilirler, orasını bilemem. Sonuçta ekmek-köfte orantısı.
    Saptaki eva dediğimiz yumuşak kısmın uzun tutulması iyi olmuş. Zira 100-200-300 liralık kamışlarda bile maliyeti kısmak için bu yumuşak kısım kısa tutulmakta.

Henüz seti kullanmadan edindiğim izlenim, bu setin 20-30 gr gibi hafif kurşunla kıyıda yakın mesafeden istavrit avı için kullanılabileceği yönünde.
    Veya 4,20 m kamış ve büyük surf makineyle birlikte toplam ağırlığı 1 kiloyu geçen surf setlere sahip olan kişiler de, bu seti yedek olarak alıp, yorulmamak için küçük çaplı avlarda bunu kullanabilirler. (surf setler at-çek'te ciddi derecede yorucudur, kaliteli spin setlerin ise fiyatı malum)

DİKKAT: Sakın setten çıkan 100 gramlık kurşunu bu kamışla kullanmayın. Kamışı kırarsınız, sonra "BİM'den aldığım kamış kırıldı" diye burada ağlaşırsınız.

Kısmetse bugün zarganaya gideceğim, duruma göre istavrit de yoklayabilirim, deneyimlerimi konuya ekleyeceğim.

Aynen.... Sakin 20-30 gr kurşunu geçmeyin yoksa arkasindan el sallarsınız..
    Bir spinci ve tatlisu avcisi olarak bence çöp

Abdal olup "Ya Hu" ile, çağırayım Mevlam seni
    Gök yüzünde İsa ile, Tur dağında Musa ile
    Elimde asa ile, çağırayım Mevlam seni Derdi öküş Eyyup ile,
    Gözü yaşlı Yakup ile, Ol Muhemmed mahbub ile çağırayım Mevlam seni YUNUSEMRE

• quote:

Orijinalden alıntı: knight_offline

quote:

Orijinalden alıntı: tomshardware

Öncelikle belirteyim, acemi değilim.

BİM'de 34,50 TL fiyatla satılan olta seti, fiyatına göre "karlı" sayılabilecek bir set. Çünkü setteki makine olan Freecamp FC-500 modeli zaten piyasada tek başına 20-35 lira arası fiyatlarla satılmakta. Makineyi henüz avda kullanmadım fakat istavrit için yeterli görünüyor.

Aynen.... Sakin 20-30 gr kurşunu geçmeyin yoksa arkasindan el sallarsınız..
    Bir spinci ve tatlisu avcisi olarak bence çöp

sazana olmazmı bu

• Palamut tutabilirmiyiz

Üreticinin bu kurşunların kullanılması durumunda oltanın kolayca kırılacağını bilmemesi mümkün değil; demek ki bunda bir iş var

alışverişlerim @sL@N,indigo_blue,hakan_80,gover54,muratsahin2003,tenahiz,furza,müdür-42,polyo,Parçalı Canvas,abuabuzer,dj.trust.06,oyyono,pvp_headshot,Paw-R,jovanovic,a.yasin45,gunner92fb,lyonas,muhendizz,soldierkan,htepeli,
  • Bunu alıp içinden çıkan kurşunla atıp ilk seferde kırmışligim var. Demek kurşun ağır geliyormuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.