Şimdi Ara

Bim Jel el dezenfektani 250 ml 4,95 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
8.227
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alkol oranı yazmıyor. Etkili olduğunu düşünmüyorum .
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    alkolün virüsleri öldürebilmesi için 30 saniye elde uçmadan beklemesi gerekir. kolonya 5-10 sn' ye hemen uçar (80 derece kolonya yüzde kaç alkollü buna da bakmak lazım:https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_proof alkollü içeceklerdeki gibiyse 80-proof %40' a denk geliyor, ama bunu tam bilmiyorum biri açıklayabilirse iyi olur?). bu jeller uzun süre elde kalabiliyor eklenen maddelerle tesiri artıyor.
  • Ürün, dezenfektan mı, el temizleme ürünü mü Bim'ciler aranızda toplanın karar verin önce. İnananların vebalini almak istermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkcası . Zaten yarasa bu kadar ucuza da satılacağını düşünmüyorum . İnternette antiviral-antibakteriyel olan ve içeriği düzgün bir şekilde yazan 200 ML ürünler genellikle 30-50 TL arasında satılıyor. Gerçi bu pandemiden önce litresini 20 TL'ye alıyordum ya neyse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cogo PRENS

    hocam ciddi mi ya beni iyi kazıklamış bim o zaman. geçen hafta resimdeki gördüğünüz ürünü yalan olmasın tam hatırlamıyorum ya 7.95 e yada 8,95 e aldım. hemde 100 ml 😭

    hocam bundan da 1 adet alıp ortalamayı düşürebilirsiniz




  • cobane kullanıcısına yanıt
    😂😂iyi fikir 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alkol oranını koskoca eyüp sabri tuncer kolonya şişesine yazmıyorken 5 liralık dezenfektanda alkol oranı aramakta başka bir kafa. 2 adette ben aldım bimden, eli kurutmuyor alkol oranı gayette yeterli, ufak bir parça masaya döküp yaktım epeyce bir süre yandı reşo yakıtı gibi korona biterse mangal tutuşturucu olarak kullanırız artık

    2 tane bundan aldım bugünde şansıma bime karayel kolonya gelmiş 4 şişede ondan aldım 5 liradan iyi denk geldi epeyce götürür artık


    Bim Jel el dezenfektani 250 ml 4,95 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün tesadüf eseri gördüm 4 tane aldım bende. Hiç olmadı arabada durur. Sıvı dezenfektanla aynı hissi veriyor.
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Alkollü içeceklerdeki proof ile kolonyalar farklı. 80 derece kolonya %80 alkol içerdiğini gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aangelofdeath

    Bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkcası . Zaten yarasa bu kadar ucuza da satılacağını düşünmüyorum . İnternette antiviral-antibakteriyel olan ve içeriği düzgün bir şekilde yazan 200 ML ürünler genellikle 30-50 TL arasında satılıyor. Gerçi bu pandemiden önce litresini 20 TL'ye alıyordum ya neyse...
    o hesapla salgından önceki hiçbir dezenfektan işe yaramıyor. pahalı değillerdi
  • Klinik etkileri test edilmiş mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar virüs ve bakteri farklı şeyler. bu jel büyük ihtimalle anti bakteriyel, fakat şu an düşmanımız bir virüs.
  • El temizleme jelleri dezenfektan degildir.Dezenfektan da yazmaz üstlerinde.Alkol yüzdesini de kimse yazmaz derece yazılabilir.Bu fiyata satabilmesi için alkol yüzdesi düşük veya yok, carbomer gibi jelleştirici bir madde basılarak üretilmiştir.Kaç derece olduğu yazmıyorsa iteleme ürünü boşa almayın.
    80 derece kolonya yüzde 80 alkol içermez bilmeden sallamayın ama 80 e yakın bi değer olabilir.60 derece ve üstünü tercih ediniz.
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilgi ile ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz? 80 derece kolonya = %80 alkol olduğu nerede yazıyor? Ben çok aradım ama sadece yüzeysel bilgi veren birkaç haber sitesi bulabildim: %80-96 diyor alkol oranına 80 derece kolonya için. (O zaman 60 derece kolonya yüzde kaç ? %60+60/5 %60-72? alkollü mü? --> o halde 60 derece kolonya da dezenfektan olarak %65 civarı alkollü olduğu için yeterli gibi görünüyor)
    https://www.haber7.com/saglik/haber/2951766-80-derece-kolonya-nedir-el-temizliginde-kullanilan-kolonya-koronavirusunu-oldurur-mu


    İngilizce olarak da araştırdım: "proof" terimi yakın geldi o da derece simgesi ile gösteriliyormuş:

    Bim Jel el dezenfektani 250 ml 4,95 tl




  • 8,95 ben de aldım geçen hafta. Alman malı sanırım bu ithal ürün ondan pahalı. Doğruluğu tartışılır ama bir parça döküp çakmakla yaktım. Jel yakıt gibi güzel yandı. Alkol oranı iyi gibi. Ama bu paraya bir daha almam o ayrı konu tabi.

    Şu jelleştiricilerden uygun fiyata bulabilsem. Benim 5 litrelik alkolü parça parça jelleştirip şişelere koyacam 100gr 45 lira diyorlar poliakrilik asite.
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    https://www.milligazete.com.tr/haber/3723272/80-derecelik-kolonya-felc-ediyor-70-derece-olduruyor

    Türkçe kaynak sıkıntısı herkesin malumu. O yüzden haber sitelerine kalıyoruz.
    Kolonya üretimi yapan kişilerden de biliyorum derecenin birebir alkol oranını gösterdiğini. Labda 95 derecelik etil alkolü seyreltip 80 derece yaptığımda da benzer uçuculuğa sahip oluyor.

    Aslında dezenfektan olarak %70 etanol kullanılır laboratuvarlarda. Saf alkole kıyasla daha etkili oluyor mikroorganizmaların hücre içine girme noktasında.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.