Şimdi Ara

Bilkent vs Sabancı Bilg. Müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, Bilkent ve Sabancı tam burslu tutuyor ancak ikisi arasında karar veremiyorum.

    Sabancı’daki program değiştirme özgürlüğü hoşuma gidiyor, bilgisayar mühendisliğinden hoşlanmazsam diye. Ayrıca genel olarak öğrenci dostu bir havası var, konuştuğum öğrencileri okullarından memnun. Ancak çevremde bakıyorum iyi derece yapmış kimse Sabancı düşünmüyor. Bilkent’in eğitiminin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    Ayrıca Ankara-İstanbul sorunu da var. Benim için sosyal etkinlikler açısından çok sorun olacağını düşünmüyorum ancak genelde bilgisayar mühendislerinin çalıştığı şirketler İstanbul’da gibi gözüküyor. Bu iş bulma/staj konularında sorun olur mu?

    Sabancı'da her bölümle ÇAP yapma olanağı Bilkent'te ise sadece fizik ve matematikle ÇAP var. Bu önemsemem gereken bir kriter mi? Yoksa bilgisayar mühendisliğinde ÇAP yapmışsın yapmamışsın önemli değil mi?

    Çok kararsızım, her türlü düşünceyi duymaya açığım şu an. Teşekkürler







  • bilkent'te de bolumunu degistirebiliyosun. yuksek ortalama da yapman lazim ama bolum degistirmede en buyuk engel unv sinav puanin diye biliyorum senin de tam bursluya tutuyosa bolum degistirememeyle ilgili cok kafa yormana gerek yok bence. bolume baslamadan hazirliktayken bolumunu degistiren arkadasim vardi.

    dostum `egitim kalitesi` cok overrated. zaten insanlarin yarisi derse gelmiyor, gelen ve caliskan insanlar da baska kaynaklardan calisiyor. bilkentte cok iyi ders anlatan hoca da cok degil. hocalarin cogu internette olan slaytlardan anlatiyor, kitaptaki konulari kitaptaki ornekleri kullanarak anlatiyor. emin ol MIT courseware'daki lecture'lari izlemek okulun derslerine gelmekten daha faydali.

    staj bulmak zor degil ankara/istanbulda pek sikinti yasamassin ama istanbul'da firsatlarin daha cok oldugu dogru. mezun olduktan sonra illa istanbul'da yasayacaksan bence bu sabanciyi cok daha avantajli yapar. bilkentte okuyup calismaya istanbula da tasinabilirsin bu da sikinti olmaz ama cevrenin cogu ankarada calisacagi ve senin de 4 yilini ankarada gecirdigin icin ankaradaki networkun daha genis olur ve bi sabanci mezunu senden istanbulda daha kolay is bulur, fark okul isminden degil, ankarada okudugn icin cevrenin ankarada oldugundan.

    Akademik bir kariyer dusunmuyosan CAP gereksiz. Akademik dusunuyosan bile cogu durumda CAP gereksiz. CS ucsuz bucaksiz bi alan, CAP yapacagina tamamen bolumune odaklanirsan daha yuksek bi donus alirsin.

    Sormamissin ama yurtdisi dusunuyorsan, bilkent mezunu olup da yurtdisinda calisan insan sayisi cok daha fazla diye biliyorum. ama okul isminin yurtdisinda fazladan bir avantaji yok. yurtdisindan senin basvuruna bakan bir HR'in ne yazikki tek gordugu sey Turkiye'de isimsiz bi okulda okudugun.

    sabanci ne kadar ogrenci yanlisi bilmiyorum ama bilkent pek ogrencinin yaninda duran bir okul degil. birden bire hic haber verilmeden dersler falan degisebiliyor ve yonetmelik ogrencileri umursamiyor.

    bence secimini daha cok kampus, ogrenci kalitesi ve istanbul/ankara uzerine yapmalisin. kalan kisimlar iki okulun da seni uzmez.

    bilkent ile ilgili baska sorularin varsa yazabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aitheph -- 11 Ağustos 2020; 20:46:44 >




  • Ben bilkenti öne sabancıyı sona yazmıştım sen ne yaptın dostum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent bu yıl bizi çok üzdü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.56x45mmNATO 5 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, ben tercih döneminde Bilkent CS' i araştırıyorum. ODTÜ ve Bilkent arasında kaldım diyebilirim. Siz Bilkent CS 'tesiniz sanırım. Neden üzdüğünü sorabilir miyim? Online eğitim dönemiyle ilgili anladığım kadarıyla. Bu konuda da bilgi almaya çalışıyorum. Vaktiniz olursa daha ayrıntılı bilgi vermek isterseniz çok mutlu olurum. Veya sorular hazırlayabilirim zamanınız yoksa o şekilde daha kolay olur. Tabii ki siz de aklınıza gelenleri yazabilirsiniz.

  • Kj0ric K kullanıcısına yanıt

    Ben anlatayım arkadaş yerine bizi neden üzdüğünü bir son sınıf Bilkent CS öğrencisi olarak, bölümdaş arkadaşlarımız başka okullarda o kadar rahat dersleri geçtiler ve yüksek ortalamalar yaptılar ki, bizlerin okul ortalamaları bu dönemlerde düştü ve çok yorulduk. Öğrencinin psikolojisi çok önemsenmiyor bu okulda kardeşim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.