Şimdi Ara

Bilkent / İTÜ / ODTÜ -- Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11.sınıf sayısal öğrencisiyim seneye sınava giricem malumunuz, şimdi ben bütün eğlencelerimi, zevklerimi bıraktım ve sadece sınava konsantre olarak çalışmaya başladım. Sistem böyle ne yazık ki. Her neyse...

Benim hayalim yurt dışında/Silikon Vadisi'nde çalışmak aslında. Microsoft, Sony, Facebook vs gibi şirketler. Böyle bir olanağı hangi üniversiteyi seçersem daha çok bulurum?

Şimdi olurda, bu üniversitelere girecek düzeyde bir puan alırsam benim açımdan hangisi daha iyi olur yurt dışında çalışma olanağı bakımından?

Mezun olacağım zaman bir işe girme durumum nasıl olacak yani 'sen mezun olmuşsun, gel bizim şirkette başla' diye gelmeyecekler öyle değil mi?

Ve son olarak, bu bölüm için nasıl bi çalışma stratejisi izlemeliyim? Nelere ağırlık vereyim?

Şimdiden teşekkürler!

CPU Ryzen 7 5800X3D — MOTHERBOARD ASUS TUF B450-Pro Gaming — GPU PNY GeForce RTX 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB — RAM GSkill Ripjaws 16 GB 2x8 3200Mhz — COOLING Noctua NH-D15 chromax.Black — CASE Corsair 4000D Airflow Beyaz — SSD Kingston KC3000 512GB — SSD Sandisk 480GB SSD — PSU CORSAIR RM1000x Shift 80+ Gold PCI5 — KEYBOARD NuPhy Halo96 Rose Glacier Switch — MICE Razer Viper V2 Pro
    MONITOR SONY XR-42A90K 4K 120hz OLED TV // SAMSUNG C27HG70 2K 144Hz

• Ben de aynı kafadayım abicim 11 sayısaldayım.Puanlamalara baktım az önce ve bilkentin %100 bursu ilk 3.000'ken odtününki ilk 40.000(2012'ye göre) olduğunu gördüm kafam karıştı.Hani hep odtü kafamıza ankarada olabilecek en iyi üniversite olarak aşılanmıştır ve şimdi biraz kolayıma kaçtı odtüye girmek,tabi bilkente göre.Anladığım kadarıyla bilkentteki eğitim çok daha iyi bilgisayar mühendisliği açısından ama yinede insan odtüye çekiliyor ister istemez..

Orijinalden alıntı: Jimmy Kane

Ben de aynı kafadayım abicim 11 sayısaldayım.Puanlamalara baktım az önce ve bilkentin %100 bursu ilk 3.000'ken odtününki ilk 40.000(2012'ye göre) olduğunu gördüm kafam karıştı.Hani hep odtü kafamıza ankarada olabilecek en iyi üniversite olarak aşılanmıştır ve şimdi biraz kolayıma kaçtı odtüye girmek,tabi bilkente göre.Anladığım kadarıyla bilkentteki eğitim çok daha iyi bilgisayar mühendisliği açısından ama yinede insan odtüye çekiliyor ister istemez..

ODTÜ...4800...

http://www.ygslyssistemi.com/taban-puanlar/basari-siralari/2013-2014-lisans-basari-siralari-ygs-lys/bilgisayar-muhendisligi-2013-2014-taban-puanlari-ve-basari-siralari-2014-ygs-lys-tercih-donemi-icin.html

• serbes S kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) diyor hocam dikkat edersek.İngilizceye kasmayı düşünmem için bi seviye daha atlamam lazım şimdilik türkçesini aşılayalım kafamıza da ingilizceyi sonradan düşünürüz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Jimmy Kane

Ben de aynı kafadayım abicim 11 sayısaldayım.Puanlamalara baktım az önce ve bilkentin %100 bursu ilk 3.000'ken odtününki ilk 40.000(2012'ye göre) olduğunu gördüm kafam karıştı.Hani hep odtü kafamıza ankarada olabilecek en iyi üniversite olarak aşılanmıştır ve şimdi biraz kolayıma kaçtı odtüye girmek,tabi bilkente göre.Anladığım kadarıyla bilkentteki eğitim çok daha iyi bilgisayar mühendisliği açısından ama yinede insan odtüye çekiliyor ister istemez..

40.000 ne ya

ELektrik ELektronik Mühendisliği

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ - ODTÜ Mimarlık
    12 yıl önce açıldı
    Bilkent Endüstri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Koskoca METU' nun günümüzün en revaşta olan bölümünün sıralaması 40.000 olacak değil herhalde. Bu arada Bilkent tanıtım fuarına gitmiş biri olarak şunu belirtmek isterim: Bilkent fazlasıyla Microsoft, Nvidia, Sony gibi firmalara öğrenci göndermiş. Ben geleceğe bakarım diyorsan Bilkent, ben kampüse, ortama bakarım diyorsan METU.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.