Şimdi Ara

Bilkent Elektrik Elektronik Soru - Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
7
Favori
6.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Bu sene bilkent EE'de birinci sınıfı bitirdim, geçen sene bu dönem çok fazla takılmıştım bu forumda hâlâ arada girip bakıyorum. Özellikle bilkent, elektrik elektronik mühendisliği ve mühendislik bölümleri hakkında -yks hakkında da olabilir- sorularınızı bilgim el verdiğince yanıtlayabilirim.

    herkese iyi şanslar umarım sonuçlar istediğiniz gibi gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissabasgan -- 21 Haziran 2019; 20:38:39 >



  • "elektrik elektronik mühendisliği ve DİĞER mühendislik bölümleri hakkında"

    birincisi kimin ne soracağı seni ilgilendirmez işine bak kardeşim adam bizzat sormak konuşmak istiyor belki?

    ikincisi sen bu zekayla zaten git doktor ol ezber yap anca sana bu gider. bu kibirle de bir anadolu comarindan dayağını yer oturursun, anca aklın başına gelir.
  • Hocam biraz daha spesifik sorabilir misiniz soruyu tam olarak neyi merak ediyorsunuz bilgisayar mühendisliği ile ilgili
  • caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Hocam işletme ekonomi hakkında bilginiz var mı?
  • Maddi olarak sıkıntılarım var tam burslu okudugum zaman üniversite yardımcı olabilir mi
  • Hocam merabalar ben gazide makinede okuyorum.Burada hocalar slayt okuyup duruyor,üniversitenin böyle oldugunu hayal etmemiştim.Merak ediyorum acaba bilkent gibi bir yerde de durum böyle mi?
  • adam bilkent ee soru cevap diye konu açıyor buraya bile bilgisayar mühendisliği nasıl yazıyorsunuz yakında twitterda 100.000 bilgisayar mühendisi atama bekliyor diye hashtag görürüz

    ayrıca gerçekten bilgisayar mühendisliği okumak isteyen kişiler kimse kusura bakmasın bu kadar hazırcı olmaz, gider internetten araştırır youtube a bakar, okulların sitesine girere müfredatlara ve hocalara bakar, ekşiye bakar, forumda açılan onlarca eski konuyu okur zaten tüm soruların cevapları forumda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 21 Haziran 2019; 20:48:18 >
  • hocam puan olarak tam sinirda olacagim bilkent ee icin. odtu ile arasinda egitim, vizyon acisindan ne gibi farklar vardir? kaybim ne olur bilkente gelemezsem?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    "elektrik elektronik mühendisliği ve DİĞER mühendislik bölümleri hakkında"

    birincisi kimin ne soracağı seni ilgilendirmez işine bak kardeşim adam bizzat sormak konuşmak istiyor belki?

    ikincisi sen bu zekayla zaten git doktor ol ezber yap anca sana bu gider. bu kibirle de bir anadolu comarindan dayağını yer oturursun, anca aklın başına gelir.
  • limitx98 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1. sınıf dersleri içinde dediğiniz gibi işlenen bilgisayar dersi vardı sadece, python ile programlamaya giriş diğerleri böyle değildi. Üst sınıflarda da böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Okul bazı derslerı MIT opencourseware gibi internete yüklüyor kendiniz girip bakabilirsiniz nasıl işlendiğine bir kısmı şu linkte:http://courses.bilkent.edu.tr/department_menu.php?lang=tr
    bunlara ek olarak youtube kanalında da birkaç dersin bir dönem boyunca videoya çekilip yüklenmiş halleri var.
  • caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bilgiler için.Güzel bir kaynak vermiş oldunuz ayrıca onun için de tesekkür ederim
  • burslu bilkent endüstri müh. düşünüyorum, gitmeye değer mi? duyduğunuz yurtdışında iyi yerlere gönderilen öğrenci var mı? hiç bir şikayet vs duydunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfroThePro123

    Bu mesaj silindi.
    -Bilkentte eğitim oldukça ağır, herhangi bir ders için -ilk sınıf derslerinde bile- notlar çok fazla parçaya bölünmüş durumda, örneğin fizik 1-2 derslerinde notlama 10 ödev, 15 quiz, 2 midterm ,1 final, 3 lab, 1 proje oluyor hepsi etkilediği için ister istemez sürekli çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Sınavlar da zor gibi 1. sınıfta olması gerekenden, özellikle EE bölümü için bölüm dersleri başlayınca daha da ağır olacağını söylüyorlar. Siz CS sormuştunuz sanırım ama diğer mühendisliklerde de durum farklı değil.
    -Yurtdışı imkanları benim de geçen sene tercih yaparken ilk baktığım şeylerdendi. Diğer okullar hakkında çok bilgim yok, yazdığınız diğer okullar da ülkenin önde gelen okulları ama bilkent için söyleyecek olursam buradaki mühendisliklerinden hakkıyla mezun olan insanın isterse bir şekilde yurt dışına gidebileceğini düşünüyorum. Zaten ortalamanz 3.50 üzeriyse yurt dışında yüksek lisans- doktora şansınız yüksek oluyor çok fazla giden oluyor gördüğüm kadarıyla. EE'deki hocaların çoğu dünyadaki top üniversitelerde doktorasını almış, referansları çoğu kapıyı açıyor. CS'in de aşağı kalır yanı olduğunu sanmıyorum. Öyle olmasa bile (abimden örnek veriyorum aynı bölümden mezun) yüksek lisansı burada yaptıktan sonra doktorada eline şanslar geçti en iyi üniversitelerde olmasa da. Diyelim hiçbir şekilde gidemedeniz zaten yabancı diliniz var ve oldukça kalifiyesiniz. ASELSAN'a bilkent meuznları rahatlıkla giriyor, ASELSAN'dan da bu sene birçok mühendis Hollanda'daki savunma sanayi şirketlerine gitti. Burada çok çalışarak dolu bir şekilde mezun olursanız yurt dışına gidebileceğinizi düşünüyorum (kendim içinde aynısını umuyorum :) ).
    -Kapsamlı burs ilk 10.000 sıralama yapıp tam burslu yerleşirseniz veriliyor, 2 kişilik karyolalı odada konaklama hakkınız oluyor ve ayda 1080 TL burs alıyorsunuz gayet güzel bir imkan beni çeken sebeplerden biriydi :D




  • Hocam ikisi de gerçekten çok iyi üniversiteler ben de tercih listeme yazmıştım ODTÜ EE ve CS'i. Çok üzülmenizi gerektirecek bir kaybınız olacağını düşünmüyorum, aynı seviyede çalıştıktan sonra ODTÜ'de istediğiniz kapıları açmaya yetecek bir üniversite. Eğer planınız yurtdışı yüksek lisans - doktora ise Bilkent bir tık üstte olabilir, fakat dediğim gibi çok çok büyük bir kayıp olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limitx98

    Teşekkür ederim hocam bilgiler için.Güzel bir kaynak vermiş oldunuz ayrıca onun için de tesekkür ederim
    Rica ederim
  • ramm27stein R kullanıcısına yanıt
    ilk 10.000'e girerseniz kapsamlı burs veriliyor, 2 kişilik yurt odasında kalıyorsunuz ve ayda 1080 TL'de burs alıyorsunuz. Rahat edeceğinizi düşünüyorum ailenize hiç yük olmadan okursunuz çok lükse kaçmadan ve fazla sosyal olmadan yaşarsanız. İlk 10.000 dışında iseniz tam burslulara başka bir imkan var mı bilmiyorum yok sanırım yine de araştırabilirsinz.
  • eafur E kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, ama geçen seneki bilkent başlıklarını ararsanız iktisatçı arkadaşlar vardı orada.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.