Şimdi Ara

Bilkent EE Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TR_mahmutpek Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilkent EE'de bu sene 4. sınıfa başlayacağım, Bilkent ve bölüm hakkındaki sorularınızı alabilirim.




  • Her yıl ortalama kaç kişi üst düzey üniversitelerden yüksek lisans için kabul alıyor bilkent eede? Yani arkadaşlarınız arasında veya duyduklarınıza göre bir sayı sunacak olsanız. Üst düzeyden kastım rankinglere göre ilk 100de bulunan üniversiteler diyeyim isim vermeden.


    Bir de Ankara'da bir ee mezunu için savunma sanayii dışında çalışabilecek iyi şirketler var mı? Varsa örnekler misiniz? Bazı devlet kurumları da artık İstanbul'a taşındığı için Ankara'da pek bir şey kalmadı gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helbram

    Her yıl ortalama kaç kişi üst düzey üniversitelerden yüksek lisans için kabul alıyor bilkent eede? Yani arkadaşlarınız arasında veya duyduklarınıza göre bir sayı sunacak olsanız. Üst düzeyden kastım rankinglere göre ilk 100de bulunan üniversiteler diyeyim isim vermeden.


    Bir de Ankara'da bir ee mezunu için savunma sanayii dışında çalışabilecek iyi şirketler var mı? Varsa örnekler misiniz? Bazı devlet kurumları da artık İstanbul'a taşındığı için Ankara'da pek bir şey kalmadı gibi geliyor bana.

    Üst düzeyden kasıt tam olarak nedir, Avrupa-Amerika veya bir dünya sıralaması kriteriniz var mı? Amerika'daki gidenler 5 yıllık doktora programlarına gidiyor, sanırım yüksek lisans derken bunu da dahil ettiniz. Şirket olarak yeni mezunun daha rahat girebileceği ve iyi maaş alabileceği yerler savunma sanayi oluyor dediğiniz gibi, ama Teknokent ve Cyberpark'ta hocaların daha ozellesmis işler yapan küçük şirketlerinde çalışan insanlar da oluyor. Bunların maaşlarını net olarak bilmiyorum ama savunma sanyiye de girebilecek insanlar tercih ettiğine göre ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum. Machine Learning alanında çalışan DataBoss'u ornek verebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilkent fizik düşünüyorum hocalar nasıl? Amaçları ego kasmak ve para kazanmak mı yoksa iyi öğrenci yetiştirmek mi? Ayrıca ee'de labaratuvar dersi var mı bilmiyorum ama labaratuvarlar nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sadece birinci sınıfta iki fizik dersi almıştım, denk geldiğim iki hoca da son derece mütevazı ve öğrenci dostu insanlardı. Fizik okuyan arkadaşlar varsa daha faydalı yorumlar yapabilir. EE'nin zorunlu derslerinde 7 tane laboratuvarlı ders var. Bunların 2 tanesi MATLAB üzerinden yürütülüyor zaten o yüzden hardware labı kalitesinin bir önemi yok. Diğer 5 dersten 3 tanesi (Circuit Theory, Electronic Circuit Design, Analog Electronics) analog laboratuvarında, standart ekipmanlar var zaten burada signal generator, osiloskop, power supply gibi çok spesifik bir olay yok. Dijital laboratuvarında Digital Design ve Microprocessors derslerinin labları yürütülüyor, bu lab da diğerine benzer. Başka okullarda bununla ilgili bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama bu labların kapasiteleri dersi alan herkes için fazlasıyla yetiyor. Daha üst seviye işler yürütülen lablar hakkında pek fikrim yok.

  • up

  • Birkaç yerde duyduğum kadarıyla eğitim eski kafadaymış bu ne kadar doğru ve genel olarak iş hayatına iyi hazırlıyorlar mı?

    Bir de etrafımdaki herkes elektrik elektroniğin türkiyedeki çalışma alanının kısıtlılığından bahsediyor ve bu yüzden bilgisayarı tercih etmemi tavsiye ediyorlar ama ben elektrik elektroniği daha severek yapacağım bir meslek olarak görüyorum o yüzden de tercih edeceğim merak ettiğimse yurt dışında bu alanda iyi işler bulabilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedzech -- 1 Ağustos 2021; 20:59:24 >
  • Hedzech kullanıcısına yanıt

    Ben müfredatta bir guncellik problemi olduğunu dusunmuyorum, gerekli yerlerde hocalar degisiklikler yapıyor ve güzel güncel konularla ilgili alan secmelileri de açılıyor(NLP dersi açıldı iki dönem önce, EEcilerin daha çok işine yarayacagi için Java'dan Python'a geçildi, bu dönem de devre derslerinin syllabusu duzenlenecek ornegin). Eğer yeni mezun olarak iyi bir maaşla başlamak istiyorsanız üstte söylediğim gibi savunma sanayii iyi bir seçenek, buradan çıkınca yüzde 90-95 kabul alıyorsunuz zaten. Diğer seçeneklerden de yukarıda bahsettim.

    Ama eğer ben hemen yurt dışında çalışmak istiyorum diyorsanız CS bölümü is hayatına bir tık daha iyi hazırlıyor diye düşünüyorum. Yeni mezun bir EEciye uygun işler CScinin bulabileceği işlerden daha kısıtlı, EE bölümünde dersler biraz daha teorik kalıyor, verdigi matematik altyapısıyla akademiye daha iyi hazırlıyor diyebilirim tabii o da ayrı bir avantaj.


    Edit: Aşağıdaki linkteki ders de MIT'den kopyalanıp geçen dönem EEE361 koduyla ilk defa açıldı bizde. Yani sürekli güncel ve dinamik bir program var, eski kafalılıkla alakası yok. İş hayatına iyi hazırlamak ise ayrı bir mesele, bununla ilgili değil.

    mıt opencourseware
    Matrix Methods in Data Analysis, Signal Processing, and Machine Learning
    https://ocw.mit.edu/courses/mathematics/18-065-matrix-methods-in-data-analysis-signal-processing-and-machine-learning-spring-2018/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissabasgan -- 8 Ağustos 2021; 10:17:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • caissabasgan C kullanıcısına yanıt

    Ust üste gelecek ama savunma sanayiiyi de sadece silah vs gibi düşünmeyin, kısıtlı bir sektör degil. ASELSAN örneğin çok farklı alanlarda ar-ge yapıyor, biyomedikalde bile varlar. Sivil bir departmanı var. Digrlerindeki durumu tam bilmiyorum ama bu bilgilere şirketlerin internet sitelerinden de ulaşılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpanız kaç hocam şu an?mezun olunca yl phd falan mı düşünüyorsunuz yoksa baska bir sey mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekareeksidörtace B kullanıcısına yanıt

    3.58 hocam. Araştırma tecrübem olmadığı için amerikadaki iyi okullara PhD'ye girme ihtimalim zor gibi duruyor, hem 6 yıl boyunca doktora yapma konusunda da çok kararlı hissetmiyorum kendimi. ilk etapta kafamda master yapmak var, research olayı hoşuma giderse phd devam ederim yoksa işe girerim diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.