Şimdi Ara

Bilkent CTIS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet 3,7k geldi burayı düşünüyorum. Nasıldır acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de 7k bekliyordum ve kendisiyle epey fikir alışverişi yapmıştım, ne yazık ki beklediğim gibi gelmedi sonuç ve yazamayacağım.

Ama bölüm kendisinin bana ilettiklerine göre gayet güzel. Bilgisayar mühendisine göre nispeten daha az maaş alıyorsun ancak çok daha erken iş bulma, staj gibi imkanları var. Ayrıca ilk seneden bilgisayar mühendisinin henüz giremediği alanlarda yeterli yazılım bilgisine sahip oluyorsun.

Bu sene de 5k civarına çekmesini bekliyordu. Senin yerinde olsam yazabileceğim bilgisayar mühendisliklerini de araştırırdım ama ctis de pişman etmez.

İTÜ MİMARLIK
    7 yıl önce açıldı
    İÜ Ceng Vs Bilkent Ctis
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şerlökhölms kullanıcısına yanıt

bu sıralamaya ytü marmara geliyor da ben istanbul istemiyorum. o yüzden CTIS en iyi seçenek gibi duruyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

istanbul istemiyorum maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 20 Temmuz 2023; 23:56:45 >
  • beymen müdavimi kullanıcısına yanıt

tıp ve istanbul'a dair bir şey istemiyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 21 Temmuz 2023; 0:1:57 >
  • mesleki hayatından beklentin ne? developer mı yoksa engineer mı olmak istiyorsun, biraz bunlardan bahset bilgi vereyim. Genelde ctis'i gereksiz yere yücelten ve ölümüne kötüleyen tayfa var bilkent'te. o yüzden bilgi alırken dikkatli ol.

Ctis in 3kdan yazıldığını mı görecektik napiyorsunuz

i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • Bilkent Ctis'te Bilkent'in diğer bölümlerindeki gibi bir akademik kadro yok. Hiçbiri yurtdışı doktoralı değil. Hacettepe cs tutmasa bile yapay zeka öneririm. Ders programı cs'ye göre 3 ve 4. sınıfı farklı ilk iki sınıfı ve hocalar ıaynı. Bölümdeki 10 hocadan 4'ü yurtdışı doktoralı. Geri kalanındaki tr doktoralıların bir kısmı da carnegie mellon, berkeley, oxford, cambridge gibi ünilerde postdoc veya araştırmacı olarak görev yapmış hocalar. Bu hocaların sana katacağı vizyon çok daha farklı olacaktır.

Bu sıralamada Harvard cs gelse de yazsa ama türkiyede bilişim üzerine çalışmak isteyen biri için seçenekler ortada

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 21 Temmuz 2023; 1:9:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RottingInVain kullanıcısına yanıt

günün sonunda bilkent cs imkanlarından yararlanıp %20lik kesimden olamazsan ne o hocaların vizyonu ne de aldığım zorlu eğitim bir fark yaratıyor, developer olup çıkıyorsun ki bence bunun için üniversite okumaya bile yok; düşük sıralamalı bir bölüm okuyup kendi kendine de öğrenebilirsin, amazonda hukuk mezunu yazılımcı var. bilkent ctis sana diploma verip bunu sistematik bir şekilde öğretiyor, ingilizcen iyi oluyor, network yapıyorsun, bilkent mezunu oluyorsun, burslu yerleşirsen kapsamlı burstan yararlanıyorsun vs. ctis bir meslek öğretme bölümü, erken yaşta iş hayatına atılmak, iyi bir developer olmak için mantıklı olabilir. 3k sıralamadan yazılır mı bilmiyorum. CS ile çok farklı bölümler. biri öğrenmeyi öğretiyor diğeri meslek sahibi yapmayı hedefliyor. abd, isviçre master yapıp mühendis olarak çalışma hedefi varsa CTIS üzebilir. Onun dışında software engineer, developer, siber güvenlik uzmanı olma amacı varsa bilgisayar mühendisliği okumak ciddi anlamda amelelik. Bu firmalar (faang) dediğim işler için senin eğitiminin ne kadar zor olduğunu, üniversite sınavında kaç bininci olduğunu umursamıyor. Mülakat performansına bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D5CB93FB -- 21 Temmuz 2023; 0:32:14 >

• Paralı Bilkent cs ile karşılaştırmıyorum. Hacettepe yapay zeka mühendisliğinden bahsediyorum dikkat etmedin herhalde.

Yıllardır mı? Benim girdiğim sene bolumun tavan siralamasi 11k idi, muhtemelen bölüme kapsamli burslu olarak giren insan sayisi tarihte 3 filandi. 2 senedir yaziyor millet bolumu ilk 10kdan, 30 yillik hidden gem olmadigina bence herkes hemfikir

i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.