Şimdi Ara

Bilişim suçları davası açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Oynadığım bi online oyunda 250 liralık eşyalarımı dolandırdılar. Yaptığım anlaşmada gerekli video ve yazılı dökümanlar elimde mevcut. Siber güvenliği aradım en yakın savcılığa dilekçe vermemi söylediler. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mı ? En yakın savcıyı nerde bulurum savcılar nerde olurlar daha önce mahkemelik bir olayım olmadı. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum.



  • savcı adliyede olur
  • Doğrudan savcıya gidip derdimi mi anlatacağım bir memur gibi odalarında mı olurlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müracaat savcılığına gidip dilekçe vereceksin
  • bu tür süreçler çok yavaş işliyor ve genelde takipsizlik çıkıyor. şansını bi dene derim ama bir şey çıkmaz. 3 sene önce ben de bi oyun üzerinden eşyalarımı kaybedip savcılığa gitmiştim 7 ay sonra merak edip tekrar adliyeye gittiğimde takipsizlik kararı çıktığını öğrendim. savcılar pek ilgilenmiyor anlayacağın. bi de şimdi fetö olaylarından dolayı savcılar , mahkemeler hiç olmadığı kadar dosya ve dava ile uğraşıyor. pek şansın yok gibi açıkçası ya da sonuç alsan bile 1-2 yıl sürer zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Bu site bir Türk sitesi ise, domain sahibi ve ya sunucu sahibi/kiralayanı ya da sitenin sorumlusu T.C. vatandaşı ise ve bu kişi Türkiye'de yaşıyor ise savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Domain ve sunucu bilgileri whois kontrolünde gizlenmiş olsa da savcılık bunları bulabilir lakin bazı ödeme yöntemleriyle kimlik bilgilerini bulunamayacak şekilde gizleyerek domain ve hosting almak da mümkün. Bu durumda takipsizlik verilir.



    Türkiye'deki mahkemelerin yetki sınırını içeren bir mesaj göndermişsiniz. Ancak konuyu açan kullanıcının asıl sorunu oyun içerisinde başka bir kullanıcı tarafından dolandırılmış olmasıdır. Yani site ile ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Neden bu açıklamayı yaptığınızı söyleyip bizi aydınlatabilir misiniz?




  • Arkadaşlar bi güncelleme yapayım konuya. Oyunla ilgili yaptığımız anlaşmayı skype konuşmasında yaptık sesli olarak. Yazılı bir şekilde elimde kanıt olmadığı için savcıya gitmedim. Adam (adam değilde işte neyse) numarasını felan kapattırmış kanıt olmadığı içinde savcıya ne delil sunacağım diye düşündüm ve gitmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frhtzkn kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız iş özel hukuk alanına giriyor. Aksini kabul edersek giriş gelişme sonuç şeklinde olayı anlatan basit bir dilekçe yazıp şikayetçi olduğunu belirtin. Savcılık inceleme yapar. Takipsizlik verse bile savcılıktan adamın kimlik bilgilerini öğrenirsiniz, icra takibi başlatırsınız :)
  • Siteyle ne alakası var adam online oyundan bahsediyor. Online oyunların %99 yabancı ülkelere ait. Oyun firmasından eşyaları çalan oyuncunun ip adresinin istenmesi lazım ki istense bile vermezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.