Şimdi Ara

Bilişim Davası Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    2 gün önce bir bilişim bilirkişisi, bir avukat ve de 2 polis memuru eşliğinde iş yerine elinde pc'leri arama izinli mahkeme kağıdıyla geldiler. Davacı Dassasult Systemes olarak gözüküyor. Dava konusu da lisanssız catia programını kullanma. İş yerindeki 3 bilgisayarı aradılar. Benim kullandığım şahsi bilgisayarımda bu kurulu olarak vardı. Diğer bilgisayarlarda yoktu. Bunun üzerine bilişim uzmanı pc'de kanıt niteliği içeren bilgileri, ekran görüntüleri, pc bilgilerini vs aldı ve tutanak tutuldu. 2 gün önce de davacının bağlı olduğu hukuk bürosu tarafından uzlaşma teklifi hakkında bir mail gelmiş. Uzlaşma bedeli olaraktan müvekkil firmaya 58 bin dolar + KDV bedel ödenmesi karşılığında firmaya catia lisansı sağlayacaklarmış. Aksi halde dava sürecini başlatacaklarını söyledikleri bir mail ulaştırıldı.


    İşin aslına gelecek olursak söylediğim gibi iş yerinin hiçbir şekilde kullanmadığı ve bunun üzerinden iş yürütmediği bir program. Bende yüklü bulunmasının nedeni de geçen sene eğitim kursundan eğitimini almış olmam ki sertifikam da mevcut. Kaldı ki gittiğim eğitim kursunda dahi İstanbul'un en iyi ve en kapsamlı eğitim firmalarından birisi olmasına rağmen 20 kişilik sınıfta bile crackli program kullanıyorduk biz. Yani iş mahkemeye taşınırsa da bunu kanıtlamam bir bakıma kolay, sertifikam mevcut, geçen kış mezun olurken bitirme projemi modellerken bu programı kullanmıştım.


    Velhasıl böyle bir dert çıktı başımıza ve benim bilgisayarımdan dolayı 6-7 kişinin çalıştığı ufak bir firma suçlu tutuluyor.


    Bu durumda olası senaryolar nelerdir, nasıl sonuçlar doğrulabilir yorumlarınızı, fikirlerinizi veya tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?




  • kişisel bilgisayarınsa vermeseydin. bu benim şahsi malım işyerininki bunlar deseydin.

  • Merhaba. benimde başıma geldi aynı durum. sizin süreç ne oldu. ne yapacağız bilmiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.