Şimdi Ara

Bilinçsiz Türk Halkı İle Virüs Önlenemez (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    İsveç'te maskesiz - sosyal mesafesiz metroya binenler bilinçsiz mi? Gerçek şu ki kandırılıyoruz: bize hastalıklardan ( sadece 1 hastalık değil) korunmamız için gerçekten kanıtlanmış ve işe yarayan önlemler anlatılmıyor. Ne bunlar

    1-Stres/kaygının en aza indirilmesi
    2-Doğru beslenme
    3-Güneşlenmenin ve D vitaminin inanılmaz etkileri

    Bunun yerine neye maruz kalıyoruz

    1-Zaten her yıl yazın bitmesiyle ve havaların soğumasıyla artan gribal enfeksiyonlar şimdi VAKA VAKA yaygaralarıyla hergün TV'lerde anlatılıp kaygı ve stres seviyemiz arttırılıyor

    2-Bilimsel olarak gribal enfeksiyonların yayılmasını engellemede etkinliği kanıtlanmamış ancak YANLIŞ KULLANIMI İLE HASTALIK YAPACAĞI BİLİNEN maske bize gerçek önlemmiş gibi anlatılıyor!

    Maskenin gerçekten önleyici bir aparatmış gibi bu kadar ön plana çıkarılmasını ve devamlı bahsedilmesini artık bilinçsiz bir niyet değil bilinçli bir çalışma olarak yorumluyorum! Neyi sağlıyorlar ve amaçlıyorlar

    1- Her sene yazın bitmesi/havaların soğuması ile zaten normalde de artan gribal enfeksiyonlar için MASKE KURALINA uymayanların suçlanması.

    2- Maske kuralına ve daha sonradan getirilecek ZORUNLU DİĞER KURALLARA uyulmasının sağlanması için insanların hazırlanması ve mantığı olmayan kuralları insanların sorgulamaması




    Alıntıları Göster
    yanlış alıntı mı yaptın anlamadım , ben maske takılsın takılmasın demedim.
    Ben diyorum ki doğru yada yanlış bir kural konur o uygulanır denetlenir uymayana cezası kesilir bu kadar net.
    Bu iş devletin kural koyucuların işi, kurallara uyulmuyorsa burada hatayı vatandaşa atıp bilinçsiz bunlar demek kolaycılık sadece.

    İsveçte uygulama nasıl bilmiyorum, doğru mu yanlış mı karar veremem zira ne dr.um ne tıp mensubuyum. isveç isteyen istediği gibi takılın dediyse onların kararı ama bizde böyle bir durum yokken kurala uyulmuyorsa suçun tamamen halka atmak mantıksız




  • Nikinle çelişen mesajlar atan arkadaşım :)

    Şimdi dediğini daha iyi anladım ancak yine de uygulamada dikkat çektiğim gibi saçmalıklar oluyor onu gösteriyorum.

    Aile zaten aynı evde yaşıyor, arabada maske takmak kadar salak bişi olabilir mi?
  • Konu sahibi doğru diyor uzun zamandır insanın sosyal bir hayvan olduğuna karar kıldım. O büyük ilerlemeleri buluşları yapanlar beyaz avrupalı ırkın top %5 zeka dilimindeki erkekler. Onları dünyadan sildinmi maymumunun kılsız olanıyız. Nitekim bu covid de bunun ispatı adamlar sana atom fiziği çöz demedi maske tak mesafeyi koru dedi.
  • Türk halkı covid konusunda gayet bilinçli. üstünüzdeki bokla bu halkı aşşalamaktan vazgeçin artık.. ultra başarısız yöneticilere rağmen Türk halkı olarak gayet iyiyiz. arada % olarak eğilemez kesim mevcut onlarda her ülkede mevcut

    Maske takma zorunluluğu getirildi diye avrupa sığırları gibi, maskesiz toplu eylem üstüne toplu eylem mi. yaptı bu halk?
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    maske ile aranızda duygusal bağ oluşmuş.

    "Öyle alışmışım ki onsuz çıkmıyorum" kısmı özellikle cok dokunaklı.

    maskeyi evlat edinmeyi de düşünüyor musunuz :::)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    maske ile aranızda duygusal bağ oluşmuş.

    "Öyle alışmışım ki onsuz çıkmıyorum" kısmı özellikle cok dokunaklı.

    maskeyi evlat edinmeyi de düşünüyor musunuz :::)
    Ne yalan söyleyeyim. Bu güne kadar kovid yoğun bakıma kadar girip solunum cihazı alıp onarımını yapıp verdikte hastaneden arkadaşlarla da bir araya geldik. Beni maske kadar koruyan birşey olmadı. Haliyle bir bağ oluştu tabi:)
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Maske iyi birşeydir ama gerektiğinde kullanıldığında

    Bu corona yaygarası kopmadan cok önce de ben maske takıyordum: Otomobilimde bazı parçaları hobi amaçlı çıkarıp bakımını yaparım. O esnada paslı kirli yüzeyleri bazen mazot ve benzin fakat bazen tiner ile temizlemek gerekir ve işte tiner ile temizlik gerektiğinde özellikle kapalı alandaysam maske takıyordum.

    Maske gerekli olduğu sürece kullanıldığında iyidir. Körü körüne, emir komuta zinciri gereği maske kullanılıyorsa bu iyi olmaktan cıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Dünyanın geneli mal ve bu mallık sosyo-ekonomik sınıflar arası geçişken. Yani, gariban içinde de zengin kesim içinde de aşağı yukarı aynı mallık mevcut. Hatta eğitimli olduğu sanılan kesimde de aynı mallık mevcut. Tüm dünyada da durum bu gibi gözüküyor. İngiltere'de bir tık azdır, Türkiye'de iki tık çoktur, ama durum bu. Sebebini üçüncü dalga sanayi devriminin sonucunda şehirlere muazzam bir göç alınması, bu göçün üzerinden de henüz 4 nesil geçmemiş olmasını görüyorum. Yarı eğitimli sığırların temelinde yeni yeni burjuva olmaları yatıyor.

    Ankara'dan örnek vereyim: Ankara'da, benim yaşadığım bölgede işler çok sıkı. Zaten Çankaya teyzeleri meşhurdur. Adamı çiğ yutar, kılçığını tükürürler. Bu teyzelerle çok dalga geçsek de, toplumsal düzen açısından ilaç gibiler. Ama bir yandan da sosyalleşmeden edemiyorlar. Dolayısıyla kendilerinde de sıkıntı var, ama hiç olmazsa toplumsal kurallara riayet edilmesi konusunda polisten falan çok daha işe yararlar. İki dakika bakkala girmek için otopark önüne dörtlü yak. Pencerenin biri açılır. Bir Drahşan Gutte kılıklı teyze boynunda asılı boncuklu yakın gözlüğünü sarkıtarak pencereden dışarı kafa uzatır. "Evladım biz kaç yıldır bunun kavgasını veriyoruz..."la başlar. 3 dakika içinde "kafama sıçayım, niye park ettim ki buraya" dersin. İşte o teyzeler var olsun, sağ olsun.

    Ama tüm bunlara rağmen gördüğüm ve inanamadığım konu cafe ve restoranlardaki doluluk. İnanamıyorum bu duruma. Ben 8 ayda bir kere gittim. O da bir buyugumuzun torununa sınav tercihi konusunda yardımcı olmak için.

    Dışarıdan yiyorum ben. Ama nasıl... Eve sipariş ediyorum. Çöp torbası açıyorum. Paket geldiği gibi poşetin içine yerleştiriyorum. Malların paketini açıyorum, daha önce hazırlanmış tabaklara koyuyorum. Sonra tabağı mikrodalgaya atıp, çöpü atıp, elimi yıkıyorum falan... herifler cafede göt göte oturuyor. İnanılır gibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Eylül 2020; 13:7:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Neden café de oturanların yanına gidip "hey neden böyle g*t g*te oturuyorsunuz" demiyorsun da buradan ahkam sallıyorsun ki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 22 Eylül 2020; 1:1:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    Niye maske takmamak için eylem yapalım aptal mıyız biz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demeye g*tü yemiyo da ondan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • riseofstar kullanıcısına yanıt
    okuduğunu anlamadığına göre vaziyet bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Maske iyi birşeydir ama gerektiğinde kullanıldığında

    Bu corona yaygarası kopmadan cok önce de ben maske takıyordum: Otomobilimde bazı parçaları hobi amaçlı çıkarıp bakımını yaparım. O esnada paslı kirli yüzeyleri bazen mazot ve benzin fakat bazen tiner ile temizlemek gerekir ve işte tiner ile temizlik gerektiğinde özellikle kapalı alandaysam maske takıyordum.

    Maske gerekli olduğu sürece kullanıldığında iyidir. Körü körüne, emir komuta zinciri gereği maske kullanılıyorsa bu iyi olmaktan cıkar.
    Maske her zaman iyidir özellikle kalitelisini kullandığınızda. Emir olduğu için kullanmıyorum, yılbaşından bu yana hastanelerde hastalık vardı ve arkadaşlarımız uyarıyordu. O gün bu gündür kalitelisini sürekli değişim de yaparak kullanırım ve hasta olmadım, grip dahil. Size de tavsiye ederim.

    Tiner gibi solventlerin molekülleri maskeden geçer. Kimyasal filtreli maske olmadığı sürece çok fazdası olmaz. Maske fiziksel koruma sağlar kimyasal değil.

    Maske takmamakta inat eden kişilerin hastanelerdeki durumu da ortada.

    Maske takmayanların zararı kendilerine olsa zerre umurumda değil ama maske takmayan sorumsuz kişiler yüzünden evde ailesi ile görüşemeyen görüşse de çoluk çoçuğuna sarılıp öpemeyen, psikolojik olarak bitmeyen fiziksel ve duygusal iş yükü altında ezilen sağlıkçılara biraz saygı gösterin.

    Kan, ter içinde tüm gün maske dışında koruyucu elbise ile çalışmak ne kadar zor biliyormusunuz siz? Maske ağır geliyor ama o insanlar hem de yoğun enfeksiyon riski altında ne şartlarda çalışıyorlar. Sırf kurallara uymamakta direnen kişiler nedeni ile.

    Ben de korunmak için elimden geleni yapsam da aylardır annemi kapıdan görüp sarılmadan geri dönüyorum. Hastalık kaparsa, ağır geçirirse, ölürse diye endişe ediyorum. Kış daha gelmedi ve güneş hastalıktan korur dendiği halde önlemler gevşetilince sonuç ortada.




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    "Tiner gibi solventlerin molekülleri maskeden geçer. " derken yani tinerle çalışırken, covid maskesini taktığımı varsayıyor ve varsayımları gerçek kabul ederek devam ediyorsunuz :)

    Tinerle çalışırken 3M maske takıyorum desem, onu da sadece şimdi söylediğimi, örnek resim koysam, Internetten bulduğu resmi koyduğumu varsayarsınız şimdi. O yüzden resmini özellikle cektim. Neyse ki, maske alt çekmecemde duruyordu :)
    Bilinçsiz Türk Halkı İle Virüs Önlenemez

    bir diger varsayım, "maskeyi emredildiğii için takmıyorum" demeniz. Maskeyi medyada 7x24 haberler, "bilim kurulu" ve içinde bilim kelimesi geçen "bilimum" haber ve makaleler, "resmi" veriler, vs sonucu "bu sağlığımı koruyor" şeklinde ikna olmanız sonucu kendi "özgür" (!) iradeniz ile takıyorsunuz, bunu açıklamak uzun süreceği için kısaca maskeyi emredildiği için takıyorsunuz dedim :)

    Bu arada forumda 'cevapla' butonu var. alıntı yapınca sunucuda boşuna yer ve bandwidth harcıyor cevapla ile yanıtlarsanız, isteyen zaten tıklayıp mesaj içeriğini görebiliyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen takma arkadaş. Sanırım o kullandığın kimyasal maskesinin filtresi miyadını doldurmuş bayağı bir kafayı dumanlı hale getirmiş. Ömürlü malzeme olduğunu biliyorsunuzdur umarım.

    Ben sağlık sektöründe çalışıyorum, yıllardan beridir de kullanırım maskeyi. Hasta olmayanın takmasına gerek yok dendiği zamanlardan önceden beridir takıyorum zaten kimse bana tak demedi.

    Zaten maske herkese şart değil bağzıları! takmasa daha iyi olur zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 22 Eylül 2020; 12:41:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Neden café de oturanların yanına gidip "hey neden böyle g*t g*te oturuyorsunuz" demiyorsun da buradan ahkam sallıyorsun ki :)
    Hadsiz olmadığım için olabilir.

    Benim hadsiz olmamam, onların oldukça şuursuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    Ek olarak, toplumdaki her yanlışı tespit etmek şart; zamanı geldiğinde düzeltmek için. Ama yanlışı yapanların yüzüne vurmanın bir anlamı pek yok. Çünkü çok kalabılığız. Hangi biri ile uğraşalım? Sizin dediğiniz biraz, trafikte ders vermeye çalışanın hali gibi oluyor. Yorulur. Kimseye de bir faydası olmaz. Çünkü magandalar çok abi. Hangi biri ile uğraşacaksın? Ancak hataları doğru tespit et, yaz, çiz. Belki magandanın çocuğuna ulaşırsın. Çocuk okur. Babasına bakar. Sonra "ben babam gibi maganda olmayayım yahu" der. Değişim böyle olur yani.

    Biz müdehale anlamında çevremizden sorumluyuz. Çevremizi temiz tutmaya, bilinçli tutmaya bakarız. Bunu da kalp kırmadan yapmaya özen gösteririz. Zira hadsiz bir hödük değiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Eylül 2020; 13:3:56 >




  • Bu ülkede her şeyin suçlusu halk oluyor zaten şaşırmadım artık halkı suçlamayı bırakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EthanCarter III -- 22 Eylül 2020; 13:12:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Yine varsayımlar üzerinden konuşıyorsunuz. Kullandığım maskenin filtresinin miyadını doldurduğunu nerden biliyorsunuz ki :)

    Bu arada ne zaman maske takıp ne zaman takmayacağıma hangi durumlarda hangi maskeyi kullanacağıma ben karar veririm. Sizin yardımlarınıza gerek yok :) Hastaneye gelip giden yığınlardan biri zannettiniz beni herhalde ? 15 yıldır hastaneye uğramıyorum :) Fakat SGK işçisi olarak 15 yıldır kesintisiz prim ödüyorum. SGK zaten onun için var. Kimse hastalanmasa bile gelir sağlamak için. Hayırlı işler. Selametle :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz de varsayımlar üzerinden maskenin işe yararlılığı, hastalığın gerçekliği hakkında konuşuyorsunuz. Sanki farklı bir şey yapıyorsunuz da beni eleştriyorsunuz.
    Kaldı ki maskenin miadı ile ilgili ironi yaptım ama anlayamadınız zaten anlamanızı da beklemiyorum.

    Ben de işim gereği 15 yıldır hastanelerdeyim. Çok operasyona girdim sabahtan akşama kadar takip ettim, ekipman kurulumunu , kullandırılmasını, ayarlamalarını yaptım. Nasıl hijyen sağlanır, nasıl korunulur sizden iyi bilirim.

    Maske kullanma ile ilgili varsayım bilmem ne diyorsunuz da ben müneccim miyim sizin hangi maskeyi kullandığınızı bileyim, filtresini değiştirip değiştirmediğinizi bileyim. Böyle bir iddiam da olmadı ama saçma sapan yazıp duruyorsunuz.

    Sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak hem kendimi korumak hem de temas ettiğim insanları korumak adına tedbirimi de insani ve yasal zorunluluklar dahilinde alırım.

    Corona doğal yada insan eliyle yaratıldı hiç farketmez. Gerçek şu : aynı dönemlerle kıyaslanınca artan ölüm sayıları bu hastalığın tehlikeli olduğunu yeterince ifade ediyor. Maske yerinde gereklidir bilmem ne dediğinizde kişinin kendi bilgi ve cehaletine bağlı olarak karar almasının yolu açılır. O nedenle kafanıza göre takmayın gereksiz şu bu demek sorumsuzluktur.
    Sanayide oto boyacıların bir tanesi kimyasal filtre kullanmadan fırına girip boya yapar. Ayda yılda bir boya yapan birisi olan size tavsiyem maske kullanmanıza gerek yok. Gerek varmış gibi empoze etmişler maske üreticileri size, siz de benimsemişsiniz kullanıyorsunuz.




  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Arabada Maske takmanin manasi nedir? Evin icindede Maske takiliyormu? Sacmaligin Nirvanasi. Böylesine sacma uygulamalar sadece ama sadece TR de var. Diger ülkelerde Covid19 varsa bizde mutlaka Covid19bucuk vardir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.