Şimdi Ara

Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilim insanları yaptığı yeni bir açıklamada, Covid-19’u tedavi etmede kullanılacak olan hapın önümüzdeki aylarda kullanıma başlama ihtimali olduğunu belirtti.  Virüsü erkenden durdurabilecek bir tedavi bulma çabasının bir parçası olan ilaç, şu sıralarda insanlar üzerinde deneniyor.



    Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir



    ABD’deki Kuzey Carolina Üniversitesi’nden virolog Timothy Sheahan bununla ilgili NBC News’e verdiği demeçte, “Ağızdan alınan antiviraller yalnızca kişinin Covid-19 hastalığının süresini kısaltmakla kalmaz, aynı zamanda hastaysanız evinizdeki insanlara bulaşma ihtimalini de sınırlama potansiyeline sahiptir” ifadelerini kullandı.



    Antiviraller hâlihazırda HIV ve Hepatit C gibi hastalıklarda kullanılıyor. Herkesin bildiği gibi Tamiflu ilacı da hızlı uygulandığı takdirde grip semptomlarını kısaltmada ve hastaneye yatma riskini azaltabilir. Bu da antivirallerin etkilerine önemli bir örnektir.



    Sonuçların kış aylarında çıkması bekleniyor



    NBC News’in haberine göre Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nden Carl Dieffebach, şu anda koronavirüse karşı umut veren en az üç antiviral ilacın test edildiğini ve sonuçlarının kış aylarında çıkmasının beklendiğini belirtti.



    İlaçların ilki Merck & Co. tarafından geliştirilen Molnupiravir, ikincisi Pfizer tarafından geliştirilen PF-07321332, üçüncüsü ise Roche ve Atea Pharmaceuticals tarafından üretilen AT-527.



    Antiviraller virüsün insan hücrelerinde çoğalma yeteneğine müdahale ederek çalışır. Uzmanlara göre Monupiravir de virüsü hata yapmaya teşvik ederek onu çoğalamaz hâle getiriyor. Bunun sonucunda da hastanın viral yükü azaltılıyor, enfeksiyon süresi kısaltılıyor, ciddi hastalık ve ölüm önleniyor.



    Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir



    Uzmanlara göre Molnupiravir ilacı için Seattle’da bulunan bir araştırma merkezinde 2000’e yakın insana deneme yapılıyor. Asistan hemşire Miranda Kelly ve eşi Joe Kelly de Covid-19’a yakalandıktan sonra deneylere katılanlar arasında yer aldı. Kayıt yaptırdıktan sonra da ikisine günde iki kez dörder doz ilaç verildi. Bundan bir hafta sonra da ikisinin de iyileştiği gözlemlendi.



    “Dağıtım sistemi oluşturulması gerekiyor”



    Araştırmacılara göre antiviral hapların denemelerde etkili olduğu kanıtlanırsa ilacın dağıtımının iyi yapılması gerekiyor. Uzmanlar, pozitif test çıkar çıkmaz ilacı insanlara ulaştırabilecek bir dağıtım sisteminin çok önemli olduğunu vurguluyor.



    Molnupiravir denemelerinde çalışan araştırma görevlisi Dr. Elizabeth Duke da NBC’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir düşünün, bu hapı evdeki veya bir okuldaki herkese verebilirsiniz. O zaman gelince ciddi anlamda normale dönmeyi düşünebiliriz.”




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/health/daily-oral-pill-covid-treatment-b1926509.html







  • büyük oyunu görmüşsünüz hocam tebrik ederim. aşının içeriğini bodrumunuzdaki kimya laboratuvarınızda analiz edip faz çalışmalarını kendi imkanlarınızla tamamladıktan sonra mı aşının uyduruk sıvı olduğuna kanaat getirmiştiniz? lütfen aynı yöntemlerinizi dünya üzerinde bulunmakta olan diğer ilaç ve aşılar üzerinde de uygulayın. sizin gibi simya devri kara büyücüleri olmasa tıp konusunda kime güveniriz biz?

    öf be baydı artık her hafta yeni bir covid haberi. Yeter kardeşim artık duymak istemiyoruz şu zırvayı. Neyse ne, pandemiyse pandemi anladık, reklamını yapıp şişirmeyin şu şeyi. Havuz medyası ayrı baydı, interneti ayrı baydı. İnsanların psikolojisini bozdu. Geçen gün 7 yaşındaki yeğenim biraz ateşi çıktı diye covid oldum deyip ağlamaya başladı, evin için maskeyle gezmeye başladı. Yazıktır günahtır ya milleti ne hale getirdiniz.

    işin gerçeği bu değil. işin gerçeği şu; "aşı karşıtlığı" diye bir kavram üretip bunu taşlamak insanlara "aşı karşıtı taşlayıp kendini rasyonel düşünceli gruptan hissederek rahatlama" imkanı sunuyor. ama daha önemlisi, aşırı derecede düşünmemeye odaklı kesmin radikal şekilde bazı popüler (reklam bütçesine önem veren) ecza kuruluşlarını şuursuzca desteklemesini sağlıyor.

    dünyadaki doktorlar fikir birliği içerisinde değiller, birçok karşıt fikir var ve şu anda medyada bazı fikirler susuturuluyor.

    aşı firmalarının faaliyetlerine karşı çıkan kişiler de boş beleş insanlar değiller, birsürü doktor var, çok ünlü doktorlar da var.

    aşı firmaları da bilim için çıldıran firmalar değiller, özel şirket bunlar, herif kendi öncülüğünü yaptığı ürünü tabii ki yaymak ister. yahu tarihteki en ünlü bilim adamları dahi bilim ürettiklerinde değil bilimlerini yayabilecek kadar atılgan olduklarında ürettikleri fikirleri yayabilmişler, güçlü olan bilim adamı güçsüzü ezmiş ve güçsüzün ürettiği bilimi de ezmiş, ve tüm tarih böyle. insanın olduğu her yerde çıkar savaşı ve politika %100 vardır.

    kasıtlı yapılan tüm bu kutuplaştırma faaliyetlerinin sonucu olarak ben bu mesajımın sonuna "aşı karşıtı değilim, aşı oldum, düz dünyacaı değilim" yazmak zorunda hissediyorum ve gelinen bu vaziyet zaten faşizmin çıkış durumudur. şu anda herhangi bir kişinin aklı başında insan sayılması için bazı özel kuruluşlar hakkında konuşmaması, sadece övmesi ve şuursuzca desteklemesi gerekiyor.
  • Hayırlı olsun. Hap içen ve hap içmeyen tartışması yakındadır.

  • Kirmizi hapin yaninda maviyide koysaydiniz secim yapardik en azindan

  • Hapa hayır mitingleri bekliyoruz. Hapci değiliz pankartlarıyla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artık hapı yuttuk desenize :D

  • Aşının, en azından BionTech'in covid açısından değil ama üretim ve/veya kullanım şeklinden doğan bazı istenmeyen etkilerinden kaçınmak için faydalı bir kullanım şekli olabilir. En azından farklı dozajlarda üretilerek istemeyen yan etkilerin gücünün düşürülmesine yarayabilir. Tabi ki suistimal edilmemesi gerekiyor, özellikle maddi anlamda.

  • Bilim virüsu üretti , bilim hapını da üretti.

  • Fitil üretsinler, daha etkili olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-ferin içindekini aynısı olacak bize yenimiş gibi yutturcaklar

  • öf be baydı artık her hafta yeni bir covid haberi. Yeter kardeşim artık duymak istemiyoruz şu zırvayı. Neyse ne, pandemiyse pandemi anladık, reklamını yapıp şişirmeyin şu şeyi. Havuz medyası ayrı baydı, interneti ayrı baydı. İnsanların psikolojisini bozdu. Geçen gün 7 yaşındaki yeğenim biraz ateşi çıktı diye covid oldum deyip ağlamaya başladı, evin için maskeyle gezmeye başladı. Yazıktır günahtır ya milleti ne hale getirdiniz.

  • Başka konuya atacağım mesaj buraya atmışım. Buraya yazacağım bişey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Eylül 2021; 9:24:56 >
  • V2 ÇİP GELİYOR GARDAŞIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paşa paşa o hapları içeceksiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşı olanlar olmayanlara kızıyor da, kardeşim sen aşını olmadın mı güvenmiyormusun aşına git birtane daha ol, sanane ki benim vücudumdan olup olmammandan bana birşey olmuyor gerekte görmüyorum, ister olurum ister olmam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    paşa paşa o hapları içeceksiniz

    o hapları sana icirmesinler ayık ol Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavador

    aşı olanlar olmayanlara kızıyor da, kardeşim sen aşını olmadın mı güvenmiyormusun aşına git birtane daha ol, sanane ki benim vücudumdan olup olmammandan bana birşey olmuyor gerekte görmüyorum, ister olurum ister olmam

    insan en cok korktuguna yakalanırmıs.. bunlar böyle korktukları icin önce covid olacaklar sonra ailelerine bulasacak sonra da ailecek pamukkale turizm.. bakın ben hic korkmuyorum 2 yıldır covid olmadım.. covidin esamesi yok.. a$ım falan da yok.. covid diye diye covid olup gidecekler..

  • O hapların buraya gelmesi 2 seneyi bulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşı olanlarda hapı yutacak denilirse seyreyleyin gümbürtüyü. Bilim insanları: Covid hapları yakında kullanılmaya başlayabilir 


    Tıbba güvenin ama tıp endüstrisine güvenmeyin.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.