Şimdi Ara

Bilim insanları, 3D yazıcılarla büyük ebatta modelleri yazdırmanın bir yolunu buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Belli nedenlerle, 3D modelin boyutları 3D yazıcının çalışma alanının boyutlarından daha büyük olamıyor. Ancak bu durum bilim insanları için adeta bir meydan okuma haline geldi ve ABD'den bir grup bilim insanı, baskı modellerine ısıtıldığında birçok kez genişleyen bir reçine kullanarak bu sınırlamayı aşabilecek bir yol buldu.



    Ayrıca Bkz.Ekrana gömülü parmak izi sensörü pazarı 2019'da 8 kat büyüdü



    Boyut 40 kata kadar artırılabiliyor



    Kaliforniya San Diego Üniversitesi'nden David Wirth ve Jonathan Pokorski liderliğindeki bilim insanı ekibi, 3D teknolojisini kullanarak Stereolitografi baskı tipi için, ısındıktan sonra hacmini büyük ölçüde reçine seçti. Önemli bir sıcaklık artışıyla, reçinenin uçucu bileşenlerinden biri gaz ve kabarcıklara dönüşerek malzemeyi polistirene benzer yapıdaki bir köpüğe dönüştürüyor. Bu özelliklerden dolayı modelin orijinal şekli korunurken, boyutu da 40 kata kadar artırılabiliyor.





    Bu gelişmeyle birlikte, 3D yazıcıların çalışma alanlarından önemli ölçüde daha büyük nesnelerin yazdırılması da mümkün hale gelecek. Ayrıca bu köpüklü malzeme, yüzen ekipmanlar, aerodinamik yüzeyler, yastıklama malzemeleri oluşturmak veya uzun vadede uzay istasyonlarındaki yaşam alanını genişletmek için kullanılabilecek. Bilim insanları tarafından geliştirilen malzeme, polistirenden daha az güçlü bir yapıya sahip ancak bu buluş için pratik olarak uygulanabilecek malzeme için araştırmaya devam etmeyi ve gücünü arttırmayı amaçlıyorlar.



    Kaynak:https://newatlas.com/3d-printing/foaming-resin-larger-3d-printed-objects/







  • 3D yazıcılar çok önemli bir teknoloji. Benim ilgimi metal basan 3D yazıcılar çekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parçalı üretim diye bir şey duymamışlar sanırım. :facepalm:

    kaldı ki amaca dönük üretimler için, özellikle de custom ürünler söz konusu olduğunda rasyo mevhumu neredeyse sınırsız raddede özelleştirilebilen bir şey.
  • geleceğin teknolojisi metal printerdir gerisi fasa fiso , strafor gibi köpüğümsü bir madde hiçbir işe yaramaz anca süs olur

  • Ben 3d yazıcımda baskı kaliyesine önem veriyor ki herkesin önem verdiği şey zaten bu.Baskı kaliteli olmadıktan sonra büyük olsa ne olur.

    SLA yazıcılarda yani reçine iel baskı alınan yazıcıları insanlar daha prüzsüz ve kusursuz parçalar elde etmek için kullanıyor.Buldukları teknoloji bir halta yaramaz anlayacagınız.

  • Ya herşey süs eşyası icinmi yapılıyor. Bu gelişme bilimsel çalışmalar için. Hızlı hareket ve imkan tanınması için yapılan çalışmalar. Biri yazmış köpük,biri yazmış detay yok vs. Şaka gibi.

  • Bu buluşun Dünya' da faydası tartışılmaz, en önemlisi gelecek de Mars' da bina inşa etmenin kolay yolu demek.

  • Çok iyi bir gelişme. Zaten her buluş daha bulunur bulunmaz mükemmel olacak diye bir şey yok. Önemli olan teorinin kanıtlanmış olmasıdır. Üretim ve son rütuş işlemleri çok daha iyileştirilir zamanla.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.