Şimdi Ara

BİLİM İLE İLGİLİ BİLDİKLERİMİ SORU-CEVAP ŞEKLİNDE CEVAPLIYORUM! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
22
Favori
5.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MR. Robot

    Bilimde zombi diye birşey varmı ? Eğer varsa bu virüs insanda ne gibi mutand yapıyor ?

    Bilim o kadar gelişmiş ki ölen fareyi tekrar diriltme aşamasına geldik. Ki bu aşamada Zombi virüsünün yapılması bilime göre zor bir şey değil. Geçen sene girmiştim bu konuya,http://forum.donanimhaber.com/m_86274744/tm.htm bir bak derim. Gerçek mi değil mi bilmiyorum.
  • Aşağıdaki makaleyi okuyun kafanızda soru işareti oluşursa beraber çözeriz.
    http://www.evrimagaci.org/makale/173
  • Yapay zekalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Bir yazılımın gerçekten bizim kodladığımız seçenekler dışında işlem yapması mümkün mü?
    Yani öğrenip bilinç kazanabilir mi?
    (Soru genel. The Machine Samaritan Skynet tarzından tutunda Samantha ve Ex Machine'ye kadar.)
  • Filmlerde oluyor ya başka bir gezegene gidince zaman hızlı akıyor uzay zaman bişeysi o tam olarak nedir ve olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kpwale kullanıcısına yanıt
    Heliks değil de " Helis " olduğu için bulamamış olabilir sanki..

    Güncelleme şart..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orientem

    Kuantum fiziğini açıklar mısın einstein'ın bu konudaki ilk fikirleri bana daha doğru geliyor fikrinin neden değiştiğini anlamış değilim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe

    quote:

    Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

    Evren büyük patlama ile genişlemeye başladıysa büyük patlamayı oluşturan şey neydi.
    Patlamanın olması için tetikleyici bir unsur olmalı patlamanın olması için gerekli olan tetikleme nasıl oldu?


    Big Bang dediğimiz "Teori" kanıtlanmamıştır. Aslında kanıtlanmıştır fakat bunun yüzdeleri var.

    Bana sorarsanız ben büyük patlama dediğimiz şeyi mantıklı buluyorum. Bunun için size onlarca mantıklı gerekçe sunabilirim.

    Sizin dediğiniz soruya gelirsek; Bilim bir şeyleri kanıtlaya bildiği yere kadar kanıtlar. Kanıtlayamadığı yere kanıt demez. Bu sırada dinler devreye girer.

    Bir şeylerin var olabilmesi için arkasında unsur aramayın. Beni oluşturan şey Big Bang ise, Big Bangi oluşturan şey Tanrı ise, Tanrıyı kim oluşturdu? Her şeye bir etken gerekiyorsa Tanrıya etki eden etken neydi?

    Bilim kanıtı olmayan şeyleri sorgulamaz. Sen buna bunu kim yarattı dersen, o da sana onu yaratanı kim yarattı der ve bu böyle gider.

    (Kanıt diyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama bir teorinin, teori olabilmesi için elbette kanıt gerekli. Fakat bunun yüzdeleri var. Bu teori %100 kanıtlı olursa bu teori olmaz, bilimsel yönetime geçer. Teori dediğimiz şey %100 kanıta sahip değildir.)


    Bu sırada dinler devreye girmez. Girerse o bilim olmaz felsefe olur, din felsefesine giriş. Kanıt ve teori konusunda zaten yanlışlarını düzeltmişler gerçi onlara değinmeye gerek yok.




  • İnanmayın bütün sorularınızı cevaplayamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir soru daha sorayım, canlılık nasıl başladı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mısırdaki Dayım

    Heliks değil de " Helis " olduğu için bulamamış olabilir sanki..

    Güncelleme şart..

    ingilizcesi helix türkçe olarak heliks. (ne fark eder, google a yazsa iki türlüde çıkar)
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sarmal burdan başla iste araştırmaya.
  • kpwale kullanıcısına yanıt
    Helisel hareketi araştırmama gerek yok. Bir bilmişlik yapacaksın onu da yanlış yapmışın.

    Türkçede " Helis " ya da " Helisel " olarak kullanılıyor.. Bildiğin helezon..

    Şimdi kendince başka bir marjinal bul da onunla gel istersen..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KizilYildiz★

    Stephen Hawking CHP'li diye duydum oylemi acaba

    Ben MHP li diye duydum ama. Türkeş'in yerine gelmiş dediler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe

    Evet arkadaşlar, bilim, felsefe hakkında merak ettiğiniz soruları cevaplayacağım. Aklınıza gelen bütün teorileri, olasılık kuramından tutun, bilimsel fizik metotlarını sizlere sunmaktan ve bu tür bilimlerin, önde gelen isimlerini (Bohr · Dirac · Einstein · Feynman· Galileo · Heisenberg · Maxwell · Newton · Pauli · Rutherford · Schrödinger · Wigner · Stephen Hawking - Nicola Tesla - Carl Sagan) gibi isimlerin, kişilikleri hakkında merak ettiğiniz, internette bulunmayan bu potansiyel bilgileri sizlere sunmaktan zevk alacağımı belirtmek istiyorum.





    Türler arası genetik çaprazlamanın gerçekleşmesi muhtemel midir ?

    Henüz deneklerin ölümüne neden olmadan %100 başarı oranına sahip bir teknolojiye sahip değiliz. Ancak ileride böyle bir şeyin olması ve Homo Sapienlerin rejenerasyonu mümkün müdür ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatwxe

    quote:

    Orijinalden alıntı: at bükücü

    1)Ufoların içinde insanlar olamaz mı?
    2)Atatürk'ün de araştırma yaptığı, bütün gelişmiş uygarlıkların kaynağı olduğu iddia edilen, evrenin sırlarının saklı olduğu kayıp Mu kıtası hakkında ne düşünüyorsun?
    3)İç Dünya teorisi hakkında bir bilgin var mı?

    1. Nasa günümüzde ki bir çok sıradışı bilgileri saklıyor. Pek zannetmem ama bu Nasa dan her şey beklenir. Astronotların uzaylılar la beraber olduğunu düşünsenize, akıllara zarar :)

    2.) Atatürk, Türklerin kökenini ortaya çıkarmak için Bilim adamlarını toplamış, bu konuyla ilgili araştırma yapmış. Sanırım 1920'li yıllarda, TBMM de toplantı verir bütün yabancı, Türk bilim adamlarını toplar. Peki neden toplar, Türkler, Milattan Önce bir doğal afet sonucunda Pasifik Okyanusu'nda sulara gömülen kayıp kıta olan Mu'dan, orta asya'ya göç ederler, bunu araştırmak için bilim adamlarını toplar.https://www.youtube.com/watch?v=lTNxiVf0t5c şu videoda detaylı bilgi mevcut. İzlemediysen tavsiye ederim.

    3.) Bunun adını çok duydum, hiç araştırma gereği duymadım. Meraklı bir insanımdır, hemen araştırıyorum.


    Teşekkürler :) Mu konusunda Sinan Meydan'ın Atatürk ve Kayıp Kıta Mu adlı kitabını okuyorum, iç dünya hakkında da Turgut Gürsan'ın kitaplarını okumuştum, öneririm. Diğer insanlar bu teoriler hakkında neler düşünüyor, merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ciddi bir soru soracağım. Taşak geçiyor diyip soruyu es geçme.

    Şu evrimcilere göre insan maymundan geliyorsa maymunlar nereden geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu idrakın kıtmı adam belirtmiş maymundan gelme diye birşey yok bi öğrenemediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulan64ude

    benzin in motorla uyumlu çalışabileceğini kim keşfetmiş?

    altını taştan topraktan ayıklamak için siyanür kullanmayı kim akıl etmiş?

    bu insanlık telefonu keşfettiyse bence teknoloji çok ileride ama kademe kademe piyasaya sunuyorlar ki her kademeden para kaldırabilsinler

    Kim akıl etmişten çok, nasıl ve neden akıl etmiş sorusu daha önemli. Yoksa Biri Ali, diğeri Veli.

    Yanma sentezi sonucu çıkan enerji sayesinde bulunmuş. Bütün birleşme reaksiyonları ısı yayar, petrol ürünleri karbon esaslı olduğu için daha çok yarar. Yayılan ısıyı mekanik enerjiye çevirirsen pistonları çalıştırırsın, yani araba hareket eder. Motorun mekanik tasarımı sebebiyle zarar verebileceği kimyasallar biliniyor, aynı zamanda çevreye nispeten zararlı olmaması, taşınabilir olması ve anında patlamaması gibi koşullar göz önüne alınıp petrol rafine edilmiş. Buna da benzin diyoruz.

    Aslında kimyayı, polar-apolar sıvıları ve altının ne kadar kararlı bir metal olduğunu bilen bir bilimci için zor bir keşif değil. Bunun cevabını anlatabilmem için oldukça fazla temel bilgiye ihtiyacın var ama kabaca altın çok kararlı bir metal olduğu için standart ergitme yöntemleriyle kazanılamaz, kazanan kişide bunu acaba çözebilir miyim? diye düşünüp güçlü iyopnlara sahip çeşitli asitler ve bazlar denemiş, çünkü tek çare buymuş. En sonunda siyanürün etkin polar mekanizmasıyla altın atomlarını diğer safsızlıklardan ayırıp, kendi iyonlarına bağladığı görülmüş. Fakat siyanür çözündüğü anda çok zehirli iyonlar verir, stabilizasyonu zordur, bu sebeple farklı yöntemlerle kullanımı azaltılmaya çalışılıyor.




  • Voltaj'ın insan üstünde kanıtlanmış etkileri varmıdır ?

    Tabi bu soru yüksek voltaj için değil.. 0~12 arası ac/dc pek birşey hissetmiyoruz ama hassas bedenlerde damarlar'da kalplerde sanki bir tiz sesin yayılması gibi ufakbirşey olabiliyor ama umursanmıyor , 16 volt sonrası uydu elektriği insanın kaslarında kitlenme istemsiz hareketlere sebep oluyorsa,

    Neredeyse hiç hissetmediğimiz 0~3 volt arası sürekli voltaj aliminin bize kalitsal , sinirsel , piskolojik olarak bir etkisi varmıdır ?

    Depresyon , agresiflik gibi..

    İnsan vücudunda'da bir miktar elektrik var diye biliyorum ama seviyesini bilmiyorum , ac/dc olarak alınan voltaj insana ne yapar analog la , dijital arasında fark hissetmeyiz sanırım ?

    ~~

    Birde , yazmışken bunuda sorayım , insanlar 20hz e kadar duyabilir diye birşey atılmış ortaya , sineksavarlar vs.. yapılıyor sözde duymadıgımız ses ile , bunların vücuda vs.. bir zararı yokmu hep aklıma takılmıştır.

    Ses / gürültü insanı sadece agresif yapmakla kalan şeyler değil , kulaklarımız duymasada bazı Hz seviyelerinin bize zarar verme olasılığı var diye düşünüyorum..

    Birde bir ara 1hz sesi duymuştum bu Frekans işine girerken 17.5 khz e kadar duyabiliyordum sanırım. 1hz ~17.5 khz olmuş oldu duyma aralıgı ama tabi kulaklıkla .. kulaklıgında hassasiyetide 20hz ~ 20khz , garip geldi doğrusu

    Konu yararlı olmuş , teşekkürler.. Biride çıkıp florür ü kaldırsa harika olacak.. +12 zararlı katkı maddesi'ni de unutmamak gerek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 6 Eylül 2015; 3:06:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    Yahu idrakın kıtmı adam belirtmiş maymundan gelme diye birşey yok bi öğrenemediniz

    Biliyoruz olmadığını birader asıl sen kıtmısın. Adamın herşeye cevabı var buna ne diyecek diye merak ettim hemen atlayıp hakaret etmişsin tabi tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar maymundan mı geliyor(ciddi soru) Evrime inanıyor musun?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.