Şimdi Ara

Bilgisayarın Kendine Geç Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir sistem topladım. Parçaları birleştirdik kurduk. Bilgisayarın çalışmasında veya bileşenlerde henüz bir problem görmedim ancak bilgisayarım videoda belirttiğim gibi geç açılıyor. Bunun sebebini merak ediyorum. Bileşenlerden birinin bir sıkıntısı mı var yoksa yapılmayan bir ayarla mı ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

4080 ekran kartı 7700x işlemci, pro b650 anakart 6000 mhz ram, 1 tb ssd, msi 850+80psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinasdas -- 12 Haziran 2023; 20:2:29 >

• Bilgisayarınız kapandığında uyku moduna geçiyor olabilir. Bu da bilgisayarınızın geç açılmasına sebep olabilir. O yüzden ayarları kontrol edip uyku modunu kapatmanız gerekebilir. Aynı yerden eğer ayar yapmadıysanız bilgisayarınızı da yüksek performansa ayarlayabilirsiniz.

Aramaya güç yazın güç ve uyku ayarlarına basın. Açılan ekranın sol tarafında ek güç ayarları var. Ona basın. Açılan ekranda bilgisayarınızı yüksek veya nihai performansa ayarlayın ve sağ üst tarafta güç düğmelerinin yapacaklarını seçin'e basın. Orada güç ve uyku tuşu için davranışları güç düğmesi için kapat, uyku düğmesi için hiçbir şey yapmayı seçin. Değişiklikleri kaydedin. Sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

İkinci olarak bios kaynaklı bir durum olabilir. O yüzden anakartınıza ait en son bios güncellemesini indirip anakartınızın biosunu güncelleyin.

Üçüncü olarak da ekran kartınızın en son sürücü sürümünü nvidia'nın sitesinden indirip kurun. Sürücüyle birlikte belki ekran kartınızın başlangıçta geç tepki verme gibi bir sorunu varsa güncellendiğinde sorun çözülebilir.

Son olarak bütün donanımlarınızın en son sürücülerini kendi sitelerinden indirip güncelleyin. (Ekran kartı hariç. Nvidia; asus msi plalit... vs gibi şirketlerden her zaman daha güncel sürücüler sunuyor )

Velhasıl bu tarz geç açılma durumları genelde leptoplarda gördüğüm bir durumdur. Çoğu leptop pilden tasarruf edebilmek adına sürekli aç kapa yapmak yerine kendini uyku moduna alacak şekilde ayarlanır ve şahit olduğum örnek olaylarda leptopda windowsun geç açılması, şifre ekranında açılmadan takılması gibi sorunlar olabiliyor malesef. Donanımsal bir durum (misal Ssd Diskiniz. Önce disk diyorum çünkü windows ssd üzerinden çalıştırıldığı için okuma yazma hızlarında bir tuhaflık varsa bu durum ile karşılaşabilirsiniz) yoksa güncellemeler ile sorunlar çözülebilir. Benim yeni sistemde m2 ssd'im çıkarılabilir usb diski olarak gözüküyordu ki 6-7 bios güncellemesinden sonra sanırım düzeldi.

Kolay gelsin.

• Söylediklerine tek tek bakacağım teşekkür ederim bilgi için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.