Şimdi Ara

Bilgisayarın kendi kendine kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda herhangi bi işlem yaparken kendi kendine kapanma problemi yaşıyorum. Ama devamlı yada belirli süre aralıklarıyla gerçekleşmiyor, bazen bi gün bazen bi ay sonra yaşıyorum olayı.
    Ekran gittiğinde ses gelmeye devam ediyor fakat ekran tamamen kararıyor. Restart tuşuna bastığımda ise kasadan art arda bip sesleri geliyor. Ayrıca bu durumlar gerçekleştiğinde kasamdan aşırı derecede üfleme sesleri duyuyorum. Ekranın kararmasının sebebini nasıl öğrenebilirim ve sorunu nasıl çözebilirim ?



  • Ekran kartını yakıcaksın kardeş ne yapıyon bilgisayarda?
  • rapis kullanıcısına yanıt
    bunun olmasina sebep bir cok etken olabilir ama daha once pc kapanmadan once hangi islemleri yaptigini iyice kestirmen gerekir. eger islemciye yuk bindirecek seyler yapiyorsan oyun vb ve bu esnada cpu yeteri kadar soguyamiyorsa pc kendini kapatir . eger ekran karti onboard ise ekranin sonmesi buna baglidir. zaten dedigin gibi duydugun ufleme sesleride islemci faninin islemciyi sogutmaya calismasi esnasinda devir arttirmasi ve buna bagli ses yapmasidir. eger dedigim gibi bir durum soz konusuysa kasa icindeki islemci fanini temizlemeni oneririm bunu elektrikli supurge ile cekerek degil tam tersi hava ufleyen bir cihazla yapman gerek sac kurutma makinasi gibi. eger uzun zamandan beri pc yi kullaniyorsan fan ile islemci arasindaki macunda kurumustur bunun icin macunu degistirmen gerekir. pc eger kapali bir alandaysa arka, yan ve on kismindan hava almiyor ve veremiyorsa buda isinmaya buyuk eti yapar dediklerimi bir yap eger sorun isinma degilse ondan sonraki adimlar oncelikle ekran karti driverleri sonrasinda ram ve en son belki anakartta bir sikinti vardir. yardimci olabilecegim birseyler varsa cekinmeden sorabilirsin.




  • sistemimin diğer elemanları iyi sayılır 8gb ram i5 2.8 işlemcim var, max payne3, gta4 gibi oyunlar photoshop illustrator tarzı programlar kullanıyorum. Ekran kartım ati radeon hd4800. Sorun ekran kartındaysan yenisinimi almalıyım, yoksa halledebileceğim birşeymi ?
    Ek: hwmonitör programında temperatures altında CPU 128 C* gösteriyo olması gerekenden çokmu sıcak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapis -- 6 Ocak 2014; 20:11:56 >
  • ekran kartı soğutucusunda sıkıntı olablir ısınıcada kapatıyor genelde kendini soğutma yerlerini kontrol et macunn ve fana temizlik yap
  • format atın da önce ondan sonra yine yaparsa donanımsaldır o zaman ekran kartına vs. bağlarsınız. ama tahminimce yüksek ihtimal yazılımsal formattan sonra düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.