Şimdi Ara

Bilgisayarın hızı iyi ama chrome yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop eski ama hızı benim için yeterli sayılır, kullanırken sorun yaşamıyorum, ama chrome ve mozilla kanser edecek derecede yavaş çalışıyor, internete wifi ile bağlanıyorum. Chrome yavaş olunca mozilla yükledim o da yavaş, yani tarayıcıyla ilgili değil. Nokta atışı çözümleriniz var mıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep mi böyledi yoksa bugün mü oldu ? Güncelleme varsa bi yükle derim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bi 15 sene daha uzak durayım

4gb ram yetmez mi ki

Alıntı

metni:

Alıntı

metni:
    Bilgisayarın hızı iyi ama chrome yavaş

cevap sorunun içinde gizli, bilgisayarının hızı iyi değil. artık giriş seviyesi android telefonlar bile 6/8gb ram ile geliyor, oradan hesap et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 3 Ağustos 2026; 13:47:16 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Ağır çalıştığı anları gözlemleyip görev yöneticin aracılığı ile cpu kaynak tüketimini inceleyebilirsin. Genelde bahsettiğin sorunlar cpu kaynaklı darboğazdan da yaşanıyor olabilir.

hocam ağır vektörel programları fotoğraf ve video edit programlarını kullanabiliyorum, süper hızlı değil ama donma takılma vs olmuyor, işimi gayet iyi görüyor ama chrome veya mozillaya girince bilgisayarı kırasım geliyor, bilgisayardan da çok anlamadığım için şunu şunu yap gibi tavsiyeler olsaydı onları yapacaktım

deneyeceğim hocam, teşekkürler, normalde sevmiyorum opera ama hızlı çalışması benim için daha önemli şuan

modern bilgisayarlarda internette gezinmek gibi en basit işler gibi işlerde bile en az 8gb ram ve ssd şart. bilgisayar ne kadar eski bilmiyorum, ancak laptop model numarası ve cpu-z indirerek spd kısmından laptopun üstündeki ram modelini tam olarak görebilirsin. eğer ekstra slot varsa 4gb ramlerin pek pahalı olacağını da sanmam. ssd var mı yok mu diye de aygıt yöneticisini açıp disk sürücüleri sekmesinde laptop içindeki diskin tam modeli yazar. özellikle ram canavarı chrome ve modern tarayıcılarda bu sorunu yaşaman çok normal. opera'nın fayda edeceğini sanmıyorum çünkü chrome ile opera aynı chromium tabanı üstüne kurulu tarayıcılar.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • sfkli S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim bende sizin gibiydim alışınca bırakamıyorsunuz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.