Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki Yavaşlama Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Casper marka bir Laptop'a sahibim arkadaşlar. Aldığım günden beri hiçbir şekilde sistemden memlun değilim. Hangi oyun olursa olsun neredeyse Low ayarlarda dahi doğru dürüst oynayamıyorum. Bu durum iyice sabrımı taşırmaya başladı. Ne yapabilirim hiçbir fikrim yok.

    İntel Core İ3 - 3120M (4CPUs) 2.5GHz
    4GB DDR3 RAM
    Nvidia GeForce GT630M (1GB-128Bit) ve Intel HD Graphics 4000
    500GB Hard Disk Kapasitesi

    Sistem özelliklerini yukarıda verdim. Bu sistem bence standart oyunları rahatlıkla açmalı diye düşünüyorum. Zaten Call of Duty Black Ops 2 - Metro LL veya GTA 4 tarzı oyunları yüklemiyorum yetersiz olacak diye fakat FIFA14 , PES13 gibi düşük sistem isteyen oyunlarda bile neredeyse Low ayarlarda kasma yapıyor. Tüm sürücülerini ve Windows Update aracılığı ile olabilecek tüm güncellemelerini yükledim fakat hiçbir değişiklik olmadı. NVIDIA Ekran Kartı'nı ve hatta Güç Yönetimi'ni hep Ekstra Performans ayarlı olarak kullanıyorum fakat değişiklik hiç görülmüyor. Başka bir arkadaşın önerisi ile bazı programlar ile sistemde testler gerçekleştirdim fakat testlerde de hiçbir aksi durum çıkmadı. Gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    Bu konuda aklımı kurcalayan birkaç pürüz var açıkçası. Laptop'u ilk aldığım zamanlarda oyunları açarken NVIDIA Ekran Kartı'na geçiş yapamıyordu. Bu şikayet ile Casper Ana Merkezi (İstanbul) gönderdim ve onarımı yapıldı. Gelen "Onarım Raporu"nda "Anakart Değişikliği" bilgisi verilmişti. Bu olayın ardından , yaklaşık 3-4 belki 5 ay sonra , bu sefer Laptop'u açıyorum , tam Windows logosu geldiği zaman altta "Onarım Başlatılıyor" diye bir yazı geliyordu. Bu şikayet ile 2. defa Casper Ana Merkezi (İstanbul) gönderdim. Bu sefer gelen "Onarım Raporu"nda "Hard Disk Değişikiği" bilgisi verildi. Acaba değişim yaptıkları parçalar mı Anakart ile uyumsuzluk yapıyor ve tam performansta çalışamıyor. Veya acaba diyelim Anakart'ım 1900Mhz idi onlar 1600Mhz'lik aynı model ile değişim yaptılar ve haliyle daha düşük performans veriyor..
    Bu konu hakkında Teknik Servis'e götürsem ve durumu anlatsam , kasma ve yavaşlama problemi var desem herhangi bir ücret talep ederler mi ? Veya ne işleme sokucaklardır Laptop'u?







  • İyi günler öncelikle belirtmek istediğim size daha düşük performans bir anakart vermeleri doğru değil teknik servis sizin sorununuzu sisteminizi daha da yükselterek çözmeliydi düşürerek değil bu müşteri memnuniyeti kapsamında yapılması gereken standart bir işlem teknik servislerde parça değişimi ya bire bir aynı parça ile yada bir üst model ile yapılmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamisay

    İyi günler öncelikle belirtmek istediğim size daha düşük performans bir anakart vermeleri doğru değil teknik servis sizin sorununuzu sisteminizi daha da yükselterek çözmeliydi düşürerek değil bu müşteri memnuniyeti kapsamında yapılması gereken standart bir işlem teknik servislerde parça değişimi ya bire bir aynı parça ile yada bir üst model ile yapılmalıdır.

    Bu konuda gerçekten şüphelerim mevcut. O sebeple Teknik Servis'e götürüp kontrol edilmesini rica edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.