Şimdi Ara

Bilgisayarımda sorunlar var. Yardımcı olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..

    Benim bilgisayarımda özellikle son 3-4 aydır bir takım problemler mevcut. 2-3 günde bir oyundayken, bilgisayar açılırken, internette dolaşırken sürekli farklı bir hata isimleri ile mavi ekran hatası vermeye başladı. Son 1 aydır biraz daha sıklaştı ama öncesinde dediğim gibi 2-3 hatta 4 günde bir oluyordu. Ondan sonra en basit oyunlarda bile ram kullanımı ile alakalı problemler çıkmaya başladı. Böyle kaplamaların yüklenmemesi gibi. Önceden 200-300 fps arası aldığım oyunlarda şimdi 90-80 lere kadar düştü. Ondan sonra Google Chrome sürekli çökmeye başladı. Açıyorum sayfaları "bir hata ile karşılaşıldı" hatası ile Chrome sürekli çöküyor. Ondan sonra Görev yöneticisini açtığım zaman hdd kullanımı 90-100 lerde dolandığını gördüm. Bu hatayı aldığım zamanlar hdd de 5-10 gb yer kalmıştı. 2. hdd yi takınca düzeldi ancak bu aralar yine aynı sorunu vermeye başladı.

    Sorunlar şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gözle görüldüğü zaman herhangi bir problem gözükmüyor sistemimde. Son 4 yıldır hiç format atmadım. Bilgisayarı temiz kullanan birisiyim hiç formata gerek olmadı çünkü. Anakart, ekran kart, işlemci sıcaklıkları yükte bile normal değerlerin altında. İşlemci soğutucum binanın dış cephesinde olduğu için yükte bile 15-20 lerde dolanıyor. İşlemcide voltajlı overclock var ancak son 4 yıldır böyle kullanıyorum değerlerim gayet stabil. Hdd yi test ettim onda da problem gözükmüyor. Sürücülerim, biosum güncel. Format atmakta istemiyorum çünkü attıktan sonra 3 gün den fazla uğraşırım bir yığın programlar oyunlar dosyalar var. Ne yapmamı önerirsiniz Sorun sizce ne olabilir ? Yardımcı olur musunuz?

    Teşekkürler.







  • Yukarı
  • Yukarı
  • büyük ihtimal kullandığın cihaz bir dizüstü ve grafik işlemcisi de harici. Ben yavaştan yavaştan gidiyorum diyor.
  • Format hacı.

    Tek çözüm o gözüküyor.

    Onun dışındaki her şey formattan daha uzun ve uğraştırıcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format temiz çözüm ama çip arızası da olabilir.



    O zaman ısıl işlem gerekir , oda pek sağlıklı değil diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdtune programı ile hddlerinizi bad sector taraması yaptırın.benim 5 adet hddem 5 yıllık yoğun kullanım sonucu mefta oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.