Şimdi Ara

Bilgisayarım kapanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte H55M S2
    Cooler Master 500W PSU
    8 Gb Ram
    Gtx 760 Windforce

Bilgisayarımı kapatamıyorum. Kapatmak istediğim zaman başlat menüsüne tıklıyorum kapat diyorum kapanmıyor. Monitör gidiyor klavye gidiyor ama mouse ve kasa çalışmaya devam ediyor. Biosum günceldi. Sürüm düşürdüm olmadı. Format attım olmadı. Format flashı değiştirdim yine olmadı. Windows 8.1 yükledim yine olmadı. Denetim masasından ayarlarına baktım o da olmadı. Bir türlü kapanmıyor bu bilgisayar. Uzay montaja çevirdim kısa devre vardır diye yine kapanmıyor. Çok rica ediyorum kapatalım bu bilgisayarı.

• linux tabanlı bir işletim sistemi ile denediniz mi? örn ubuntuyu flash diskten çalıştırabilirsiniz bu şekilde test edebilirsiniz. ya da cmd den veya çalıştır dan windows makinelerde " shutdown.exe -s " yazıp kapatmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 24 Mart 2021; 16:31:53 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Yok hocam olmadı bios piline kadar değiştirdim
  • Kapatmak istediğin zaman güç düğmesine basılı tut bir zaman sonra illa kapanır bunu dene bide

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Öyle kapanıyor zaten de sisteme zarar vermiş oluyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım donuyor
    8 ay önce açıldı
    Bilgisayarım kapanıyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarcıya götür bence bide pc çalışırken psu düğmesini pat diye kapatmaktan daha iyidir bu yöntem en azından tamir edilene kadar bunu kullan

• grpfuat G kullanıcısına yanıt
    Psunun arızalı olma ihtimalini de göz önünde bulundurun birde onu deneyin

• Anakartın biosunda problem olduğunu düşünüyorum anakartı aldığıö yere göndereceğim
  • anakart a costom bios yüklenmiş olabilir ondan olabilir belki bios ayarlarından çözülebilir. o anakart orjinal halinde xeon işlemciyi desteklemiyor olabilir.

Disk,ram,modem,bağlantılar...benim sorun işlemcideydi.termal macun akmış.akan yerleri

bir güzel temizle.işlemciyi anakarttan çıkarırken dikkatli ol.acele etme.temizledikten sonra macunu tam ortaya nohut tanesi kadar koy.biliyorum bu işin ustaları her yere yay diyor ama yayma.wipaste diye bir macun aldım.kılavuzunda ortaya nohut kadar bırak diyor.

İnşaallah düzelir

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.