|
Bilgisayarım kapanmıyor
1 Mobil
-
-
linux tabanlı bir işletim sistemi ile denediniz mi? örn ubuntuyu flash diskten çalıştırabilirsiniz bu şekilde test edebilirsiniz. ya da cmd den veya çalıştır dan windows makinelerde " shutdown.exe -s " yazıp kapatmayı deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 24 Mart 2021; 16:31:53 >_____________________________ -
Denemedim problemin artık anakartta olduğunu düşünüyorum anakartı aldığım yere göndereceğim -
Bios gir load optimized default de kaydet çık genelde çözer
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam olmadı bios piline kadar değiştirdim -
Kapatmak istediğin zaman güç düğmesine basılı tut bir zaman sonra illa kapanır bunu dene bide
Öyle kapanıyor zaten de sisteme zarar vermiş oluyorum -
Bilgisayarcıya götür bence bide pc çalışırken psu düğmesini pat diye kapatmaktan daha iyidir bu yöntem en azından tamir edilene kadar bunu kullan
Psunun arızalı olma ihtimalini de göz önünde bulundurun birde onu deneyin
Anakartın biosunda problem olduğunu düşünüyorum anakartı aldığıö yere göndereceğim -
anakart a costom bios yüklenmiş olabilir ondan olabilir belki bios ayarlarından çözülebilir. o anakart orjinal halinde xeon işlemciyi desteklemiyor olabilir.
_____________________________ -
Birçok sebebi var.benim de başıma geldi.yazılımsal da olabilir donanımsal da.
Disk,ram,modem,bağlantılar...benim sorun işlemcideydi.termal macun akmış.akan yerleri
bir güzel temizle.işlemciyi anakarttan çıkarırken dikkatli ol.acele etme.temizledikten sonra macunu tam ortaya nohut tanesi kadar koy.biliyorum bu işin ustaları her yere yay diyor ama yayma.wipaste diye bir macun aldım.kılavuzunda ortaya nohut kadar bırak diyor.
İnşaallah düzelir
_____________________________ -
Her şeyi denedim hocam anakartın biosunda problem var galiba. Bir dükkandan almıştım adam numaradan engelledi şimdi. O yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt