Şimdi Ara

Bilgisayarım Donuyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

3 hafta önce Dota 2 oynarken mavi ekran sonucu bilgisayarın kendi kendine reset atmasıyla sorunum başladı... 2-3 oyunda bir mavi ekranla karşılaşıyordum bende mecburen 5 dakika gecmeden oyuna yetisebilmek icin can havliyle oturumu acıp oyuna tekrar baglanıyordum... Bu son hafta bilgisayar kendi kendine donmaya da başladı... Masaüstünü açıyordum 2-3 dakika sonra hop takılıyor du bilgisayar hemde hiçbirşey yapmadan... Mecburen reset atıyordum... Bir ara biosa falan baktım ama sorun çözülmedi... Biosda default yaptım sonra bootların sırasını degistirdim her birini denedim ama düzelmedi... Suan bootlarımın sırası Dvd-rom> Harddisk > Windows Boot Manager... ve sonunda format atmaya karar verdim... E ye gerekli olan seyleri attım sonra formatta C yi full formatladım... Fakat windows yüklenirken Pc tekrar takıldı... Bu takılma da şöyle mause oynamıyor ctrl+alt+del çalışmıyor hiç bir işlem yapılmıyor mecburen resetatıyorum neyse windows yüklenirken pc takılınca anladım ki bu windows la alakalı birşey değil... Windowsu tekraryükleyip dosyaları düzenledikten sonra hala bilgisayar donuyordu... Bende arkadaşımı çağırdım ve birlikte kasayı acıp kurutma makinesiyle bütün tozları attık... ve artık bilgisayar 1 saat kadar dayanıyor ama tekrar donuyor... Bi ara bir arkadaş anakartın pilini cıkar 5 dakika bekle bios sıfırlanıcak dedi bende yaptım fakat bilgisayarı actıgımda windows orjinal değil diyordu bende ürün anahtarını tekrar girmek istedim işlem yapılamıyor hata kodu bilmem ne diyordu... Sonra farkettimki o hata takvimin sıfırlanması yüzündne oluyormuş takvim 2005 yılını gösteriyormuş... Neyse şimdi herşeyi düzelttim ama hala bu takılma sorununu yaşıyorum arkadaşlar... 15 yaşındayım ama çocuk muamelesi yapmayın bazılarınızdan çok daha iyi yazılım uzmanıyım... Yardımlarınızı bekliyorum alta da bilgisayarımın özelliklerini yazıcam simdiden tesekkür ederim...

Cooler Master Chassis CM 690 - KASA

Asus P8P67 Rev 3.0 New P67 B3 Revision - ANAKART

Intel Core i5 2500K 3,3 Ghz TurboBoost - İŞLEMCİ

Asus Nvidia ENGTX460 DirectCU TOP 1GB GDDR5 775 Mhz Overclocked - Ekran Kartı

Pioneer DVR DvdRom S19LBK - CdRom

Corsair XMS3 2x4 Gb - Ramard

• Hocam sorunun aynısı bendede vardı pc oyun oynarken gidiyodu ekran böyle uykuya girmiş gibi kararıyodu ışık yanıp sönüyodu aynı uyku modu gibi sonra masaüstündeyken maus donuyodu kitliyodu gelmiyodu hadda benim resetlette çalışımoyordu ekran gidince pcyi actıgımda bazen windows kuratırdı sorun adı bluescrenn diyodu serviste gitti 5-10 kere anakart hdd değişti düzelmedi 2 kez daha falan gönderdim en son fanları ve ekrankartı değişmiş şuan sorun yok sorun ekran kartında yani .. başka kartla deneyin yada anakartta onboard varsa biostan ona gecirip onu deneyin düzelmesse bi low level format veya f disk iyi gider ama low levelde bilgi falan kalmaz hepsi uçar..
    Bilgisayar açılışta donuyor
    11 yıl önce açıldı
    Bilgisayarım kapanıyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.