Bilgisayarımda donma sorunu mevcut. İnternetteyken veya bi oyuna girmeye çalıştığım zaman bilgisayar donuyor.Daha yeni format attım. Driverları güncel.Bunun sorunu neyden kaynaklanıyor olabilir? cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sistem özelliklerinizi ve Hangi Oyunları Açma istediğinizi yazarsanız daha verimli yardımcı oluruz
DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz işlemci.1 GB DDR2 Ram. win7 ultimate.160 GB hdd. en basiti Facebook tan bi tavlada bile donuyor . bazen chrome acarken bile donuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: FaCeHiM
DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz işlemci.1 GB DDR2 Ram. win7 ultimate.160 GB hdd. en basiti Facebook tan bi tavlada bile donuyor . bazen chrome acarken bile donuyor.
1 gb ramde win 7 kullanıyorsunuz işlemcinizde biraz düşük verimli performansı bunun için alamıyorsunuz Çözüm: ddr2 1 gb daha ram alın 2 gb olsun yada xp geri dönun tek çözümü bu kolay gelsın
Format atılmasına rağmen donma olayları devam ediyorsa düşük donanım sistemi bu duruma sebep olmuş olabilir. Sıcak havalar, bilgisayarın işlemci fanının tozlanması durumları da göz ardı edilmemelidir.
bakın bilgisayar yaklasık 2 senelik ve 2 seneden beri win7 kullanılıyor. şu zamana kadar hiç bir sıkıntısı yoktu.Ne bir donma ne bir kasma .
Ozman Tozlanma
onu bende düşündüm kasanın içini açtım güzelce temizledim donma süresi biraz uzadıydı fakat yinede donuyor.
arkadaşlar benim internet kablom biraz ezik onun yüzünden olabilirmi bu donmalar.
benimkide donuyor yaw sadece face acıkken bile takılıyor ram kullanımı %100e cıkıyor bazen virüs olabilirmi acaba dedim. sistem;win7 core i5 ati 5650 hd 320 gb hdd
quote:
Orijinalden alıntı: barangüneş
benimkide donuyor yaw sadece face acıkken bile takılıyor ram kullanımı %100e cıkıyor bazen virüs olabilirmi acaba dedim. sistem;win7 core i5 ati 5650 hd 320 gb hdd
Sisteminizi güvenli modda tarama yapın, sonrasında everest ultimate adlı programla sıcaklık değerlerinizi buraya koyun.
quote:
arkadaşlar benim internet kablom biraz ezik onun yüzünden olabilirmi bu donmalar.
bilgisayar mı donuyor internet mi ? bilgisayarın donması internet kablosuyla alakalı değildir.
Problem! sölediklerini yapamadım yaw everesti kurdum ısı ölçeri açamadım güvenli moddada çalıştıramadım pcyi bide sürekli olmuyor bazen oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: melih9478
quote:
bilgisayar mı donuyor internet mi ? bilgisayarın donması internet kablosuyla alakalı değildir.
bilgisayar donuyor.
quote:
Problem! sölediklerini yapamadım yaw everesti kurdum ısı ölçeri açamadım güvenli moddada çalıştıramadım pcyi bide sürekli olmuyor bazen oluyor.
Everestte ısı ölçeri açmak için Bilgisayar sekmesine, ardından Algılayıcıya tıklamanız gerekiyor. Ctrl + Shift + Escape tuşlarına birlikte basıp RAM kullanımına gözatın. Eğer donduğu sırada tamamı veya çoğu kullanılıyorsa problem RAM belleğin az olmasıdır. Aynı pencereden işlemci kullanımına bakın, %100'de ise işlemciniz sıcak çalıştığından donma yapabilir. Bütün bunlardan önce Adobe Flash Player'ı güncelleyin.
quote:
Açamadım derken nasıl bir sorunla karşılaştınız?Arada sırada oluyorsa bilgisayarı açtıktan genelde hemen mi oluyor yoksa daha sonra mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme