Şimdi Ara

Bilgisayarım bir açılıp bir açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.bundan 1.5 sene kapanıp bir daha açılmayan bilgisayarımı belki tamir ederim diye yine taktım.sorun şu kasa açılıyor fakat görüntü yok f panele taktığım speaker 4 kere dıt sesi çıkarıyor durmadan,fakat bilgisayarı kapatayım anakart psu güç girişi çok pinli olan soketi çıkarıp taktığımda bilgisayar çalışıyor,fakat içinde bir donanımı ellesem örneğin harddisk takıp çıkarsam yine aynı şekil oluyor,hiçbirşeyi ellemesem bile birkaç açılıştan sonra yine açılmamazlık yapıyor.sorun nedir sizce şu bilgiyide ekleyeyim yeni boş kasa almıştım kendime eski kasamdaki tüm parçaları o kasaya taşıdım ondan sonra ne olduysa oldu önceki kasada açılan pc bu kasada açılmıyordu yani güç var görüntü yoktu bilgisayarcıya götürmüştüm chipseti ve harddiski değiştirdiğini söyledi(tabiiki yalan sonradan anladım) birkaç ay sorunsuzca kullandıktan sonra yine açılmamazlık yapınca bir kenarıya attım ve 1.5 sene sonra ilk defa bugün açmayı denedim.

• Yarısından sonra okumadım sorununuz anakart pc açılırken del tuşuna basın hep bios ekranı gelir sonra exit sekmesi gelin load optimized default diyin kaydedip çıkın büyük ihtimalle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Yarısından sonra okumadım sorununuz anakart pc açılırken del tuşuna basın hep bios ekranı gelir sonra exit sekmesi gelin load optimized default diyin kaydedip çıkın büyük ihtimalle olur

Mesaj yazmak için yazmayın. Okumuyorsanız hiç yazmayın yardımınız olmamaktadır.

Konu sahibi arkadaşım,

ram hatası yada ekran kartı arızası olabilir. önce bip seslerini incelemek lazım. 1 uzun 3 kısa mi geliyor yoksa 4 tane aynı ses mi var? ramleri cikarip makineyi acin ayni ses mi var. sonra ekran kartını sokun birde öyle deneyin. ses degistigi yerde hatayı bulmuş olursunuz.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Ram hatasında ekran açılır ama girdiğin uygulamalar çok geç yüklenip açılır

Ekran kartı hatasında ekranda şeffaf yukarıdan aşağı çizgiler ve renkli yatay şeritler yada ekranda renk bozulmaları olur

Anakart arızasında ise kasa açılır gibi olur ama ekran no signal yada power saving mode der

Konu sahibine önerim

Kasa içinde anakartta saat piline benzer bir parça vardır onu çıkarıp 5 10 saniye bekleyin anakart sıfırlansın ha olmadı gene aynıysa ram deneyin ekran kartı deneyin her yerde olabilir ama ben geneline konuştum
  • Bu arada eski kasanızdayken parçalar açılıyorsa ve kasanız hala evdeyse onla devam edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Ram hatasında ekran açılır ama girdiğin uygulamalar çok geç yüklenip açılır

Ekran kartı hatasında ekranda şeffaf yukarıdan aşağı çizgiler ve renkli yatay şeritler yada ekranda renk bozulmaları olur

Anakart arızasında ise kasa açılır gibi olur ama ekran no signal yada power saving mode der

Konu sahibine önerim

Kasa içinde anakartta saat piline benzer bir parça vardır onu çıkarıp 5 10 saniye bekleyin anakart sıfırlansın ha olmadı gene aynıysa ram deneyin ekran kartı deneyin her yerde olabilir ama ben geneline konuştum

Okumadigin icin bilgi sahibi bile degilsin. adam goruntu bile alamiyor sen konu anlatiyorsun. boş muhabbet etme. edebiliyorsan yardım et edemiyorsan zarar verme. basit mantalite... zor degil anlamak.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Bak şuan senin dediğin çözümü uygulayıp adam teşekkür etmek için sana mesaj yazdı fazla muhabbet etmeyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.