Şimdi Ara

Bilgisayara orumcek girmis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

bugun bilgisayari acmaya calistigimda acilmadi. icini actim baktim icerde orumcek aglari. en cok harddiskin ustunde var. sizce harddisk mi bozuldu. az once butun aglari aldim. sizce duzelir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bizce düzelir mi? bilemeyiz bilgisayara bakmak gelir
    -elektrik süpürgesiyle kibarca temizleyin daha sonra fişte elektrik olduğunu kontrol edin, açın bakalım açılacak mı

eğer açılmazsa, buradan pek yardım çıkmaz teknik servise göstermekte fayda var
    fazla kurcalamayın derim
  • örümcek girmişse şayet harddisk e bir zara verebileceğini sanmıyorum. efsaneyim arkadaşımızın da dediği gibi kibarca elektrik süpürgesi ve varsa ufak bir el fırçası ile temizlemeni öneririm güç kablosunu ve diğer kabloları iyice bastır (çok değil) bir de işlemci soğutucusunu iyice temizle belki tozdan dolayı işlemci iyi soğutulamıyor olabilir. aman deyim elin yatkınsa yap yoksa kötü sonuçlanabilir.
  • Temizledim arkadaşlar açıldı pc ama harddisk deli gibi kafasını vuruyor bilgisayR ŞUan patlayacak gibi :(

Harddisk alacaz herhal.
  • HDTune ile tarama yapin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhymestein

HDTune ile tarama yapin.

Şuan yapıyorum ama kafayı yiyeceğim bu sesten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhymestein

HDTune ile tarama yapin.

health dedim ve interface CRC error count attention dedi
  • up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankai20

Temizledim arkadaşlar açıldı pc ama harddisk deli gibi kafasını vuruyor bilgisayR ŞUan patlayacak gibi :(

Harddisk alacaz herhal.

hdd garantisi varsa yolla garantiye yoksa ve elin yatkınsa içini aç sesin kaynağını bir ihtimal örümcek hdd içine bile girmiş olabilir sonuç olarak sen zaten bunu yapmasanda o hdd 'den tamir olmadığı sürece hayır gelmeyecek.
  • bilgisayar çalışıyor iken gelen ses titreşim tarzı mı ? titreşim tarzı ise hddye elinle bir bastır (çalışırken) seste değişiklik olacak mı belki hdd nin vidaları oynamıştır ve sabitliğini kaybetmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeAvY_CaNNoN

bilgisayar çalışıyor iken gelen ses titreşim tarzı mı ? titreşim tarzı ise hddye elinle bir bastır (çalışırken) seste değişiklik olacak mı belki hdd nin vidaları oynamıştır ve sabitliğini kaybetmiştir.

ses bildiğin patır patır güm güm bastırınca farklı frekanslara geçiyor . Ses insanı öldürür. Şimdi vidalar oynadıysa düzeltebilirmiyiz. Büyük ihtimal süpürgeylen bozdum.. Olmıyacaksa şunu almayı düşünüyorum.(tıkla)

• güzelmiş ama sen tamir etmeye çalış derim içerisinde örümcek olduğunu sanmam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeAvY_CaNNoN

güzelmiş ama sen tamir etmeye çalış derim içerisinde örümcek olduğunu sanmam :)

Baktım ben heryere yok örümcek . Uğraşacaz cumartesi günü. Halledersek bildiririm.
  • hdd nin içine örümcek giremez. Her yeri kapalı hava bile giremez. Eğer özel vidaları varsa açmanızda zor olacaktır. Büyük ihtimal hdd hem eski olması hemde sarsıntı gbi nedenlerle ömrünü tamamlamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnigmaEW

hdd nin içine örümcek giremez. Her yeri kapalı hava bile giremez. Eğer özel vidaları varsa açmanızda zor olacaktır. Büyük ihtimal hdd hem eski olması hemde sarsıntı gbi nedenlerle ömrünü tamamlamış olabilir.

Uğraşacağız işte. Olmazsa değiştiririz. Bende bilgisayar yeni parçalar aldığımdan onuda değiştirmeyi düşünüyordum. Öncelik CPU'da idi ama bunu alacağız artık
  • quote:

quote:

hdd nin içine örümcek giremez. Her yeri kapalı hava bile giremez. Eğer özel vidaları varsa açmanızda zor olacaktır. Büyük ihtimal hdd hem eski olması hemde sarsıntı gbi nedenlerle ömrünü tamamlamış olabilir.

Uğraşacağız işte. Olmazsa değiştiririz. Bende bilgisayar yeni parçalar aldığımdan onuda değiştirmeyi düşünüyordum. Öncelik CPU'da idi ama bunu alacağız artık

Bence şimdi iyi bir hdd alın. 1.5 - 2 tb Caviar black serisi gibi bir şeyler. Yeni pc ye ssd alıp depolama işini bitirirsiniz...
  • quote:

quote:

quote:

Bence şimdi iyi bir hdd alın. 1.5 - 2 tb Caviar black serisi gibi bir şeyler. Yeni pc ye ssd alıp depolama işini bitirirsiniz...

Yok o kadar büyük bir şeye gerek yok. 1 tb hdd alacağım şimdi. Yaşım daha küçük(15) zaten bilgisayarımı yükselterek durumumuzu biraz zorladık. CPU ve HDD'yi yaza almayı düşünüyordum aslında ama böyle oldu. Yazın biraz çalışıp bu sefer ailemi zorlamadan kaliteli bir işlemci ve ssd almayı düşünüyorum.

• töbe töbe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Kardesim Bende örümcek deyince örümcek virüs'ü girdi zannettim
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.