Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VS ENDÜSTRİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    YKS sıralamam 4940. İTÜ istiyorum. Bilgili ve ilgili arkadaşlar rica etsem genel olarak bilgisayar müh. ve endüstri müh. hakkında bir karşılaşma yapacak olsak iş imkanları/işsizlik imkanları nasıldır? Aynı zamanda İTÜ'de okuyanlar varsa bu bölümler hakkında bilgi verebilir mi acaba? teşekkürler



  • Boş yorum. Bilgisayar mühendisliği önü daha açık bir meslek ama endüstri mühendisliği hakkında birşey bilmediğiniz çok açık. Bana üretim sistemi simülasyonu yapan, matematiksel model kuran, tedarik zinciri ve lojistik için taşıma sistemi kuran işletmeci göster. Madem balon madem işletme sosuna batırılmış meslek, neden Aselsan'da çalışan birçok endüstri mühendisi var. (ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 398'i Elektrik / Elektronik, 343'ü Makine, 157'si Bilgisayar, 147'si Endüstri ve 24'ü Havacılık Mühendisi.)Aselsan sitesine girip bakarsan endüstri mühendisi iş tanımında üretim planlamadan, lojistiğe,kalite kontrolden veri analizine kadar birçok iş tanımı var. Bu şirketler salak mı endüstri mühendisi alıyor işletmeci yerine?
  • Endüstri mühendisliği bundan 5-10 yıl önce bir anda popüler olmuş, "bitiren ceo oluyor" algısı yaratılmış, mezunlar verildikçe hiç de öyle olmadığı görülmüş balon bir bölümdür. Bu arkadaşların yaptığı her işi işletme okuyan biri de yapabilir. Çünkü endüstri müh. aslında mühendislik sosuna bandırılmış bir işletmedir. Zaten bakarsanız bazı iş ilanlarında üniversitelerin endüstri müh, işletme veya iktisat bölümünden mezun diye yazar. Belgelerle de konuşalım:

    Endütri müh başarı sıralaması:
    2015: 7250
    2016: 8330
    2017: 10700

    Bilgisayar mühendisliği ise gerçek bir mühendisliktir. Hem Türkiye'de hem dünyada ortalamanın çok üstünde para kazanırlar. Freelance çalışma, home-office çalışma imkanları vardır. Yurt dışına en rahat kabul alan mühendisliklerden biridir. Son yıllarda yeniden popülerliği artmaktadır. Gelişen teknolojiyle beraber iş imkanları sınırsızdır neredeyse. Kendini geliştirip istediğin alanlara yönelme imkanın vardır. Start-up kurup bunu geliştirme imkanın vardır. Yine belgelerle konuşalım:

    Bilgisayar müh başarı sıralaması:
    2015: 4180
    2016: 4100
    2017: 4930




  • öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bilgisayar mühendisliğinin geleceği ve geçerliliği konusunda kesinlikle hemfikiriz. Ama benim kafamı asıl karıştıran nokta. Mezun olduktan sonra ben daha çok iktisat alanında çalışmalar yapmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği bunun için uygun olan bir taban mı sorusunda biraz tıkanıyorum. Ama belki de okuyunca onu daha çok seveceğim ve mühendis olarak çalışmak isteyeceğim. Kafam karışık
  • Hocam bilgisayar mühendisliği üzerine işletme masterı yaparsın olur biter o zaman :D Mesela benim hedefim bilgisayar mühendisliği ve mezun olduktan sonra da dibine kadar bilgisayar mühendisliği yapmak istiyorum. Sizin durumda endüstri daha mantıklı olabilir.
  • takippo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    Boş yorum. Bilgisayar mühendisliği önü daha açık bir meslek ama endüstri mühendisliği hakkında birşey bilmediğiniz çok açık. Bana üretim sistemi simülasyonu yapan, matematiksel model kuran, tedarik zinciri ve lojistik için taşıma sistemi kuran işletmeci göster. Madem balon madem işletme sosuna batırılmış meslek, neden Aselsan'da çalışan birçok endüstri mühendisi var. (ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 398'i Elektrik / Elektronik, 343'ü Makine, 157'si Bilgisayar, 147'si Endüstri ve 24'ü Havacılık Mühendisi.)Aselsan sitesine girip bakarsan endüstri mühendisi iş tanımında üretim planlamadan, lojistiğe,kalite kontrolden veri analizine kadar birçok iş tanımı var. Bu şirketler salak mı endüstri mühendisi alıyor işletmeci yerine?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba peki bir endüstri mühendisinin kendini programlama alanında da geliştirme imkanı var mıdır ya da buna gerek var mıdır? Herkesin dilinde dolandığı gibi gelecekte programlama bilmeyen meslek grupları ölmeye mahkum mu? Bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LivingOnAPrayer L kullanıcısına yanıt
    Programlama bilmeyen her meslek tabii ki yok olmaya mahkum değil. Makina, inşaat ve kimya mühendislerinin programlama bilmesine çok da gerek yok. Endüstri mühendisleri programlama alanında gelilşitirebilir kendini. Bir bilgisayar mühendisi kadar olamazsın yani ancak belli başlı dilleri öğrenebilirsin. Zaten okulda da C dersi alıyoruz. Yurtdışındaki forumlara bakarsan endüstri mühendislerinin,bilgisayar mühendislerinin çalıştığı data science(veri bilimi) alanında da çalışabildiğini görürsün zaten ancak bunun için okulun verdiği haricinde kendin de çabalaman gerek. Ben sadece kariyerini bu yöne çekebileceğini de anlatmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler cevabınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.