Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (422. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
11.265
Cevap
527
Favori
1.130.596
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teslim tarihi yarın görünen koltuğum 1 gün erken gelecek galiba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpheratz

    Katılıyorum. Özellikle boxgolls beni cok güldürüyor..
    Arastirmalarim sonucu ofisel beni pek açmadı. Zio kullaniyorum bir aydır onlar da internette 4d kolu pandemiden (!) 3d yapmislar. Satarken deri temizleme sivisi hediye yaziyor, onu da yollamadilar. Bir de kurulum videosu eski farklı bir ürününe ait. İnsan sattığı malın guncel halini paylaşır...Onun disinda bir sikayetim yok memnunum. %10 yada 20 indirim kodu dolaşıyor. Araştırırsanız googlede bulabilirsiniz.

    Zio fabric dusunuyorum ben de, fabric hakkinda bilginiz var mi acaba

  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Maesef belirtmeyi unuttum, hazirlanma sureci 10 gun gibi sürüyor aklinizda olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün gelen ve gelir gelmez kurulumunu yaptığım İKEA Markus ve 14-15 yıllık İstikbal Mobilya Koltuğum (4 yılında turuncu renk olan suni deri kaplaması değişmişti. Ben yanlış hatırlamışım. Turuncu olan suni deriyi çok daha geç bir tarihte değiştirmişiz. Yani 7 yıl deri 7 yıl kumaş olarak kullanmışım. Kumaşı hala sağlam. Bakımdan geçti mi sıfır gibi oluyor.)


    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

    Marcus'u kumaş seçeneği ile aldım. Deri istemedim çünkü deri koltuklarda oturma kısmı çok terletir. Eski koltuğum deriyken çok terletiyordu. Kalkınca geri oturmak için kurumasını beklemek gerekiyordu. Kumaş da böyle bir sıkıntı olmuyor. Yine terlersin ama oturma kısmında kalktığın zaman çok fazla ter izi olmaz. Bu arada emektar koltuğum çok rahattı. Aynısında çok aradım ama bulamadım. Umarım Marcus yerini doldurabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 20 Ağustos 2021; 19:30:50 >




  • Marcus almayı düşünüp deri ve kumaş seçenekleri arasında kalan varsa kesinlikle kumaş olanı öneririm. Ne kadar fileli olursa olsun sırtı terletmese bile oturulan kısım suni deri olduğu için deri olanı terleme yapacaktır ve kalktığınız zaman koltuk ıslak olur. Kumaş koltuklarda öyle bir sıkıntı olmaz. Terleseniz bile kumaşta ıslanma olmaz. Bir de bu koltuğun deri olanında metal kısımlar açık renk griyken kumaş olanda metal kısımlar siyah renk ve o sebeple daha güzel görünüyor. Kumaş koltuklar daha çabuk eskiyor diye bir inanış vardır ama aynı fikirde değilim. Eski koltuğum yerli bir markaydı ama kaliteliydi. Aldığımda suni deriydi. 7 yıl sonunda derisi yıprandı. Kumaş kaplama yaptırdım. O şekilde de 7-8 yıl daha kullandım. Kumaşı hala sağlam sadece biraz kirlendi ama silince kumaşı tertemiz oluyor ve sanki sıfır koltuk görüntüsü oluşuyor. Kaliteli kumaşla kaplamış koltukçu. Eski koltuğumla çok mutluyduk 15 senelik olmasına rağmen. Neden yeni koltuk aldın derseniz. Eski koltuğu oturunca bir süre sonra koltuğun yüksekliği alçalıyor. Elle sürekli tekrar tekrar koltuğu yükseltmen gerekiyor. 15 senelik olduğu için tamir de olmaz dendi. O sebeple yeni koltuk arıyordum ve Marcus'u görünce aldım.





  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Hocam ben Jarvfjallet'ciyim ama bu forumda Markus'u çok tutan, soran, merak eden var. Biraz kullandıktan sonra uzun kullanım yorumlarınızı esirgemeyin..


    Rahatlık, alttaki mekanizmayı hissetmeme, filenin rahatlığı, rahatsız edici ses veya memnun kaldığınız detaylar şeklinde :)

  • Ben de uzun ömürlü bir koltuk arıyorum. Şatafatlı bir şey lazım değil, zaten çalışırken ekrana eğilmek gibi bir huyum var, koltuğun bel desteği iyi olsun yeter.


    Esas beklentim ise oturma kısmının iskeletinin metal olması, şu an kullandığım Decofis marka koltuktan çok memnundum ama oturma kısmı plastik iskeletli olduğundan ve ben hep sağ tarafa doğru kalktığımda, minderin altındaki plastik iskelet kırılmış ve içine girmiş, koltuk şu an sağa yatık duruyor ve kırılmak üzere. Ayakları, iskeleti metal, ömürlük denebilecek bir koltuk tavsiye edebilecek var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hips

    Hocam ben Jarvfjallet'ciyim ama bu forumda Markus'u çok tutan, soran, merak eden var. Biraz kullandıktan sonra uzun kullanım yorumlarınızı esirgemeyin..


    Rahatlık, alttaki mekanizmayı hissetmeme, filenin rahatlığı, rahatsız edici ses veya memnun kaldığınız detaylar şeklinde :)

    Elbette yazarım. Koltuğun sırt tarafı dik pozisyonda olup kilitliyken yaslanınca çok az bir ses oluyor ama rahatsız edecek boyutta değil. Kilidi açıp arkaya yaslanıp sırtı yatırırken hiç ses yok. Alttaki mekanizmayı hissetmek gibi bir durum yok şuan için. Bu arada ben 168.5 boy ve 106 kiloyum. O az çıkan ses kilomdan dolayı biraz yük bindiğinden olabilir. Daha zayıf biri oturduğunda dik pozisyonda yaslanınca çıkan o ses hiç olmayabilir.


    Hatta siz yazana kadar ben o sesin farkında bile değildim. Koltuk güzel bir koltuk şuan için hatta ev ortamında IKEA da göründüğünden daha güzel görünüyor. Benim için tek sıkıntısı var ve o benim ortamdan kaynaklı. Bilgisayar masam odamda ki TV'nin hemen yanında. Yatakta masanın hemen orada. Yatağa uzanıp film veya TV izlerken koltuğun sırt tarafı uzun olduğu için görüş alanımı biraz etkileyecek gibi. TV izlerken koltuğu odada başka bir yere çekmem gerekecek gibi duruyor.


    Şuan için koltuk iyi uzun vadede bakmak lazım nasıl olacağına. 15 yıllık koltuktan sonra yeni bir koltuğa geçince bir süre alışmak kolay olmayabilir. 15 yıllık eski koltuğum için bir yere tamir olur mu diye sordum bugün tekrardan. Tamir olursa bir yakınım kullanacak olmazsa atılacak. 7 yıl önce yenilenen kaplaması hala iyi durumda ama sünger kısmı filan sertleşmiş biraz. Süngeri değişecekse kaplaması da değişsin dedik. Tamir ve kaplama yenilemesi için 750 TL fiyat verdiler. Çok yüksek. Telefon açıp sadece tamir fiyatı soracağız bir ara eğer onun için düşük fiyat verirlerse sadece parça değişecek ve yakınım kullanmaya devam edecek.


    Eski koltuğumla yaşadığım deneyime dayanarak yeni koltuk alırken özellikle marcus'un kumaş olanını seçtim. Suni deri daha uzun dayanır diyorlar ama ben deneyimine dayanarak kumaş tercih ettim.

    Eski koltuğum İstikbal Mobilya'nın kaliteli bir koltuğuydu. Turuncu renk suni deriye sahipti. 7 yıl sonunda derisi eskidi ve bir mobilyacıya verip kumaş kaplattık. 8 yıldır kumaş kaplanmış olarak kullanıyordum. Kumaşı hala sapa sağlam. Arada kirlenip eskimiz hatta yıpranmış göründüğü oldu ama sabunlu suyla filan temizleyince tertemiz oluyor ve 7 yıllık gibi durmuyor. Hala gideri var yani koltuğun. Ama yükseklik ayarı bozuldu ve direk amortisörü değişmeliymiş. Oda bulunabilirse. Ama tahminen tamire verirsek komple link de ki gibi bir şeyler değiştirecekler.


    https://urun.n11.com/ofis-koltuk-ve-kanepe/yildiz-ayak5-adet-tekerlek120lik-amortisorcift-kollu-mekanizma-P453818461


    Yakınım eski koltuğumu şuan ki kaplaması ile kullanmaya karar verirse bu link olanı alıp ben montajını yapıp koltuğu ona verebilirim. Tabi konuştuğumuz yer sadece bu sistem için daha uygun fiyat vermezse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 21 Ağustos 2021; 11:56:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Ben de uzun ömürlü bir koltuk arıyorum. Şatafatlı bir şey lazım değil, zaten çalışırken ekrana eğilmek gibi bir huyum var, koltuğun bel desteği iyi olsun yeter.


    Esas beklentim ise oturma kısmının iskeletinin metal olması, şu an kullandığım Decofis marka koltuktan çok memnundum ama oturma kısmı plastik iskeletli olduğundan ve ben hep sağ tarafa doğru kalktığımda, minderin altındaki plastik iskelet kırılmış ve içine girmiş, koltuk şu an sağa yatık duruyor ve kırılmak üzere. Ayakları, iskeleti metal, ömürlük denebilecek bir koltuk tavsiye edebilecek var mı?

    Minderin altındaki derken kast ettiğiniz kısım amortisör denen sistemin mindere bağlanan kısmı olsa gerek. O kısım günümüz de metalden yapıyor zaten. Sadece o metalin dışında bulunan koruma plastikten yapılıyor ve tek işveli metal kısmı korumak. Oturmaya bir etkisi yok. (Günümüzde koltukların iskelet kısmı metal sadece o kısmı gizleyen dış koruması plastik) Koruması olmayan model isterseniz bulmanız zor ve genelde o tür koltuklar pek kullanışlı değiller.





  • İKEA'nın online alışverişler de ürün bedelinin %10 kadar kargo ücreti kesmesini kınıyorum. 1.599 TL olan Marcus için 160 TL kargo ücreti kestiler. Horos Kargo yüzünden diyenler olabilir aynı kargo firmasını kullanan başka yerler böyle bir şey yapmıyorlar.


    Vatandan TV aldım ve Horos KArgo getirdi ve ücret alınmadı. TV palıydı ondan alınmadı belki ama İKEA sitesinden palı bir üründe dahil alsanız yine %10 kargo ücreti kesiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    İKEA'nın online alışverişler de ürün bedelinin %10 kadar kargo ücreti kesmesini kınıyorum. 1.599 TL olan Marcus için 160 TL kargo ücreti kestiler. Horos Kargo yüzünden diyenler olabilir aynı kargo firmasını kullanan başka yerler böyle bir şey yapmıyorlar.


    Vatandan TV aldım ve Horos KArgo getirdi ve ücret alınmadı. TV palıydı ondan alınmadı belki ama İKEA sitesinden palı bir üründe dahil alsanız yine %10 kargo ücreti kesiliyor.

    IKEA'dan hayatım boyunca 1 kez online alışveriş yaptım, 20 yıldan fazladır sürekli online alışveriş yapan biri olarak yaşadığım toplam sorundan fazlasını IKEA ile yaşadım. Kayıp parçalar, eksik parçalar vs için hiç bir şey yapmadılar, sürekli "gönderdik/teslim edilecek" diyerek oyaladılar, en sonunda sosyal medya hesaplarından yazdıktan sonra bir kaç hafta sonra çözüm bulundu. Toplamda 2-2.5 ay uğraştım, müşteri hizmetleri ile belki 50 kez görüşmüşümdür. Şikayetvar gibi sitelere girince zaten IKEA'nın şanı ortaya çıkıyor.


    Özetle, IKEA'dan değil %10 kargo ödeyerek, %10 indirimli ve bedava kargo bile olsa online alışveriş yapmayın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    Minderin altındaki derken kast ettiğiniz kısım amortisör denen sistemin mindere bağlanan kısmı olsa gerek. O kısım günümüz de metalden yapıyor zaten. Sadece o metalin dışında bulunan koruma plastikten yapılıyor ve tek işveli metal kısmı korumak. Oturmaya bir etkisi yok. (Günümüzde koltukların iskelet kısmı metal sadece o kısmı gizleyen dış koruması plastik) Koruması olmayan model isterseniz bulmanız zor ve genelde o tür koltuklar pek kullanışlı değiller.



    Alıntıları Göster

    Şöyle anlatıyım, amortisör ve ayaklar komple metal, ancak oturağın ayaklara vidalanan alt kısmı plastik (ya da başka zayıf bir malzeme)... Ağırlıktan kırılmış, bir ara fotoğraf çekip paylaşırım.

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 21 Ağustos 2021; 19:23:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Şöyle anlatıyım, amortisör ve ayaklar komple metal, ancak oturağın ayaklara vidalanan alt kısmı plastik (ya da başka zayıf bir malzeme)... Ağırlıktan kırılmış, bir ara fotoğraf çekip paylaşırım.



    Alıntıları Göster

    Şimdi anladım. O kısmı metal olan var mı bilmiyorum çünkü çoğu modelde o kısımda kumaş kaplı oluyor artık. Ama bildiğim çoğu marka ve modelde o kısım sağlam bir tahtadan yapılıyor. Üzerine 130 kilodan fazla kilosu olan biri oturmadığı sürece de bu tür sorunlar olmuyor.


    Ben gecen gün IKEA'dan Marcus aldım. 10 yıl garantisi var. Yıllardır satışta olan bir model miş. Hakkında hep olumlu yorumlar okudum hem forumda hem bir çok yerde. İnceleme videoları var ve videoları paylaşanların bir kısmı 7-10 yıldır kullandıklarını söylemişler. Eski videolarda var.


    Marcus'un altı ne malzeme tam bilmiyorum ama gecen gün bir video vardı. Yurt dışında yaşayan biri çekmiş. İki koltuk gösteriyor dışı eskimiş biri Marcus biri oyuncu koltuğuydu. İkisi de eskimiş. Çeken adam Marcus'u överken diğer oyuncu koltuğunu bir kenara ayırıyordu. Marcusun kaplamasını değiştiyordu orada sanki oturulan yer kalın ve sağlam bir tahta gibi göründü gözüme.


    Tekrar baktım tahta. Metal bulmanız çok zor bence. Mutlaka vardır ama büyük olasılıkla onlar aşırı palıdır.


    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]Robbazyoutube
    Decided to upholster and refurbish my Ikea Markus chair. Quick, Cheap and Easy. Gaming Chairs aren't all they are made up to be, Markus on the other hand is and will always be Legendary.
    https://www.youtube.com/watch?v=jmHwlS_GpL0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 21 Ağustos 2021; 19:49:12 >




  • Ne kadar pahalanmış, 1000tl den aşaüı yok sanırım. F/P ürünleri hangileri acaba arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Geriye yaslandığınızda Markus'tan gelen tak tak sesi sizin kilonuz ile alakası yok üretimi öyle. Üretim hatası mı değil mi bilmiyorum ama sırt kısmında her sandalyede biraz boşluk oluyor o boşlukta git gel yaparken mekanizmaya çarpıyor sırt kısmı. Yani bu sesi takmıyorsanız muhtemelen uzun yıllar kullanırsınız.


    Bu sırt kısmından gelen ses Jarvfjallet'de yok mesela ama onda da oturaktan ses geldiği için iade eden bir forum üyesi vardı. Ben Ikea'da öyle bir ses duymamıştım ama tekrar gittiğimde daha dikkatli bakacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hips

    Geriye yaslandığınızda Markus'tan gelen tak tak sesi sizin kilonuz ile alakası yok üretimi öyle. Üretim hatası mı değil mi bilmiyorum ama sırt kısmında her sandalyede biraz boşluk oluyor o boşlukta git gel yaparken mekanizmaya çarpıyor sırt kısmı. Yani bu sesi takmıyorsanız muhtemelen uzun yıllar kullanırsınız.


    Bu sırt kısmından gelen ses Jarvfjallet'de yok mesela ama onda da oturaktan ses geldiği için iade eden bir forum üyesi vardı. Ben Ikea'da öyle bir ses duymamıştım ama tekrar gittiğimde daha dikkatli bakacağım.

    Hocam sesin sebebini anladım ben. Bir yabancı video izledim. Tahmin ettiğim gibi ses kilit sisteminden geliyor.

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]Ryan Syoutube
    Just bought this chair and finished assembling it. Markus chair is nice and smooth until you lock it. The mechanism has a loud clunk when you move around. It's a nice chair, but this sound is annoying.
    https://www.youtube.com/watch?v=Cs_gFHR3tLY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 21 Ağustos 2021; 23:32:47 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Evet hocam benim bahsettiğim de buydu zaten. Tam olarak burdan geliyor. Jarvfjallet de bu ses yok fakat bir kaç sayfa geride arkadaşın kaydettiği bir oturağın altından gelen ses var. Alanlar bu sesi bilerek alsınlar diyebiliriz Markus için :)

  • Arkadaşlar İkea dan bir çalışma masası aldım. Ama yüksekliği tatmin etmedi. Kafam hafif aşağı bakıyor. Kolay yoldan nasıl bir yöntem izlenebilir. Acilen tavsiyelerinizi iletirseniz çok memnun kalırım. İyi akşamlar dilerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü kurduğunuz için size çek/kart iadesi yapıyorlar. Yine onunla Ikea'dan alışveriş yapıyorsunuz. Ikea'ya iade edip yine Ikea'dan size daha uygun bir masa alabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: edepliadam

    Arkadaşlar İkea dan bir çalışma masası aldım. Ama yüksekliği tatmin etmedi. Kafam hafif aşağı bakıyor. Kolay yoldan nasıl bir yöntem izlenebilir. Acilen tavsiyelerinizi iletirseniz çok memnun kalırım. İyi akşamlar dilerim.

    İade edin size hediye kartı verecekler. Para ödemesi olmuyor. Biraz daha para biriktirip yükseklik ayarı yapılabilenlerden alın derim çünkü İkea dahil üreticilerin çoğu sabit yüksekliği olan masaları en fazla yerden 75 cm yüksekliği sahip olacak şekilde yapıyorlar. Çünkü üreticiler bu masaları yaparken en fazla masaüstü bilgisayar kullanılacakmış gibi ve koltuklarda yükseklik ayarı olarak en düşük seviyeye yakın ayar kullanılacakmış gibi düşünerek üretiyorlar. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız bu masaların yükseklikleri kesinlikle yetersiz. Sağlık açısından da dizüstü bilgisayar kullanıcıları için ideal değil. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları için yükseklik en az 80 cm olmalı.


    Yükseklik ayarı yapılabilen modelleri bu sebeple öneriyorum. 85 cm kadar hatta kimin de 90cm kadar yükseltilebiliyorlar. Ama o ayar yapılanlar genelde pahalı oluyor. O kadar para veremem derseniz size önerim masa almak yerine masa yaptırın olacaktır. Ayak yüksekliklerini ona göre ayarlatırsınız.





  • 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.