Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.265
Cevap
527
Favori
1.130.613
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 350 450 arası önerilecek model var mı yuarıda bir model almiş biri gittigidiyor dan 350 den ama şimdi 450 olmuş inmesini beklemeli yoksa daha iyi tavsiye var mı?

    edit: yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyuyakaldım -- 2 Haziran 2020; 11:58:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyuyakaldım U kullanıcısına yanıt
    Bence bu saatten sonra inmez fiyatlar. Hem enflasyon hem de evde çalışan insan sayısından dolayı talep artınca fiyatlar bu seviyeye geldi. Daha da düşmez sanki.
  • Bazıları koltuğa 1000-1500 Lira verilir mi diyor. Biraz abartı olsa da 7-8 bin liralık koltuklar bile var. Örneğin 500 Liralık koltukla 1500 Liralık koltuk arasında ne gibi farklar olabileceği konusunda bilgi vermek istedim. Uzun yıllar kullanılacak bir koltuk alınırken değerlendirilmesi gereken özellikler bence.

    Bunlar satın alma sırasında öğrendiğim bilgiler. Teknik olarak kesinlik içermez.

    Sandalyelerde bir çok mekanizma var. Benim öğrendiklerim şunlar;
    -Aşağı yukarı amortisör. Standart olarak hemen her koltukta var.
    -Öne arkaya salınım özelliği üçe ayrılıyor.
    -----Tilt: Sadece en dik pozisyonda kilitleme opsiyonu ile öne arkaya salınım.
    -----Multi Tilt: İstenilen pozisyonda kilitleme opsiyonu ile öne arkaya salınım.
    -----Senkron: 3 ya da 5 kademeli kilitleme ile öne arkaya salınım. Ayrıca oturak ile 2/3 ya da 1/2
    şeklinde senkron hareket ediyor.
    -Kolçak ayarı
    -----Yükseklik
    -----İleri geri ayarı
    -----Sağa sola duruş açısı
    -----Oturağa yakınlığı
    -Bel desteği
    -----Belinize doğru derinlik ayarı
    -----Yükseklik ayarı
    -----İki parçalı bel desteği ile genişlik ayarı
    -Kafa ayarı
    -----Boya göre yukarı aşağı
    -----Oturuş açısına göre öne arkaya
    -Oturak ayarı
    -----Oturak öne arkaya hareket edebiliyor. Böylece baldır desteği sağlanabiliyor.
    -----Oturağa aşağı yukarı eğim verilebiliyor. En rahat oturma açısını ayarlayabiliyorsunuz.
    -Ayak
    -----Plastik
    -----Krom kaplama demir
    -----Alüminyum
    -Tekerlek
    -----Sessiz
    -----Parke çizmeyen
    -----Oturulmadığı zaman sabit kalan

    Bütün bu özellikleri bir koltukta istiyorsanız 1500-2000 Lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Hele Nurus, Koleksiyon gibi bir marka ya da ithal bir ürün ise 4-10 bin Lira arası oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstkurt -- 2 Haziran 2020; 13:36:22 >




  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan mı aldınız? Koltuk fiyatına göre çok iyi gözüküyor ama filelerinin çıktığından bahsedenler var yorumlarda. Kötü bi durumda tamiri mümkün müdür acaba

    Birde kendi sitesinde mi yoksa hepsiburadadan mı almak hak arayacağımız zaman daha yararlıdır sizce
  • Hak konusunda bir fikrim yok. Ama seduna nın kendi sitesinden aldım. Bence daha hızlı destek verirler. En azından ben öyle düşünüyorum. Herhangi arıza-bozulma durumunda arabayla vs 15-20 dk uzaklıkta bana zaten seduna mobilya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim alıp iade ettiğim sancak modelinde durum buydu. Dolayısıyla bacağımın biri bu çıkıntıların hafif üstüne denk geliyordu ve rahatsız ettiği için iade etmiştim. O yüzden sormuştum simetri problemi var mı diye. Ya sırtı dönük denk gelir ya böyle bir şey denk gelir bende şans yok herhalde

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]








  • Abyss332 kullanıcısına yanıt
    daha 3-4 saat önce ikea mağzasına gidip denedim, markus alcaktım stok yoktu iyi sövdüm içimden.. soruna gelecek olursam harvfjalleti hiç beğenmedim o kadar sert geldi ki bana oturağı hiç rahat değil özellikle sırt bölümü de beni çok rahatsız etti onu direk eledim o yüzden. Hattefjall gayet iyi fakat oyun oynamaya uygun değil bence. Markus en iyisiydi benim için aşırı rahattı özellikle arkaya yaslanınca orda uyuyakalcam sandım :)
  • Abyss332 kullanıcısına yanıt
    Youtube'da bu üç sandalyenin incelemesi var. Test yapan eleman en çok Markus'u beğenmiş.
    https://www.youtube.com/watch?v=7Vt_YSDpPrg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quirah

    İki gece önce boyun ağrısından artık bıkıp Seduna Thunder Pro siparişi verdim, bugün aradım kargoyu en geç pazartesiye veririz dediler.
    IKEA Markus almadığıma pişman olmam inşallah bakalım
    Bende boyun ağrısından bıktım. Bu tarz bişey bakıyorum hocam nasıl ürün geldimi ?
  • Tayff kullanıcısına yanıt
    Bugün dağıtıma çıkmış ama hala gelmedi bekliyorum, gelince güncellerim
  • UZUN BİR YAZI OLACAK ÇAYINIZI HAZIRLAYIN

    Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün elie ulaşan SEDUNA THUNDER PRO hakkında görüşerimi yazmak istiyorum.

    Boy: 173
    Kilo: 77 (karantina yaradı :/ )
    😊

    KUTU:
    Koltuk çamaşır makinesinin nerdeyse yarısı kadar bir kutuda geliyor. Kutu ağır biraz. Ben mi biraz hamladım bilmiyorum ama şükür evim giriş katta 😊 . Her parça ayrı ayrı poşetlenmiş şekilde geldi. Yani yaklaşık 8 tane poşet yapıyor bu. Bunlar tekerlekler, yıldız ayak, piston, mekanizma, oturma tablası, kolçaklar, sırt kısmı, ayarlanabilir baş bölgesi. Hepsi ayrı ayrı poşetlerde geldi. Hepsi tek kutuda geldi.

    KURULUM:
    Küçük bir poşet içinden 3-4 tane vida ve alyan dışında hiç bir şey çıkmıyor arkadaşlar. Size lazım olan her vida önceden yerine vidalanmış. Montaj aypmadan önce bu vidaları sökmeniz gerekiyor. 2 kişi çok kolay bir şekilde kurduk. Montajı çok kolay yani kafanız takılmasın.

    Şimdi gelin ürünün ayaklarından – en tepedeki baş desteğine kadar tek tek inceleyim size.

    AYAKLAR VE TEKERLERLEKLER:
    Arkadaşlar tekerlekleklerin dış yüzeyi sert plastik. Parke yüzeyde ses çıkarabiliyorlar ama normal bir plastik kadar asla ses yapmıyorlar bunu anlamam çok uzun sürmedi. Ama kauçuk dış yüzey kadar sessiz değiller. Benim için Bunlar sorun değil çünkü 1 ay içinde halılar yıkamadan gelecek seste kesilmiş olacak. Neden halı kullanmalısınız? Çünkü sadalyenin sürtünme dolayısıyla yerde sabit kalması için. Sandalye üstünde oturduğunuz zaman ayaklar hangi malzemeden olursa olsun illaki dönecekler yapılış amaçları o. Tekerlekler açıkçası hoşuma gitti benim. Yıldız ayak ise gayet sağlam ve ağır. Tekerlekler geçmeli şekilde oturyor yıldız ayağın uçlarına. Bunu takmak öyle çok çok kolay değil biraz baskı uygulamalısınız. Kolay kolay yerinden de çıkacağa benzemiyor zaten. Geçelim pistona ve mekanizmaya.

    PİSTON VE MEKANİZMA:
    Piston standartlarını veya mekanizma çeşitleri hakkında çok geniş bir bilgi birikimim yok. Dilim döndüğünc size anlatmaya çalışacağım. Koltuğa oturdunuz sağ tarafınızda yükseklik ayarı sol kısında ise arkaya yaslandığınız yerde kitlenmesini sağlayan kol mevcut. Koltuğa oturduğum zaman piston çökmüyor, milimetre düzeyinde bir yükseklik kaybı yaşıyorsunu (galiba emin değilim ama fizikte bilmiyor değilim 😊 ama kesinlikle oturdum çöktü işte. kalk şimdi biraz daha yükselt demek için ortada herhangi bir şey görmedim ben. ) Yükseklik ayarı benim için ideal en alçak ve en yüksek noktaları gayet yeterli benim için. Sadece ayaklarınızın yerden yüksekliği için piston/koltuk yüksekliğini ayarlamalısınız. Bu konuya kolçaklarda değineceğim. Yatma mekanizmasından bahsedeyim. Geriye doğru benim için fazlasıyla yatıyor arkadaşlar. En yatık pozisyonda çalışma – oyun oynama gibi işler yapmanız pek mümkün değil ki zaten neden yapasınız ki 😊 . Koltuğun arkaya doğru en yatık pozisyonuna doğru getirirken artık oturduğunuz oturakta onun derecesine göre yatmaya başlıyor ki bence bu güzel bir detay olmuş. Böyle olması yatarak kullanımlarda daha rahat bir kulanım sağlamış bence. Mekanizma gayet sağlam ve gerçekten ağır bir yapıda. Yağlanmış şekilde geliyor piston ve mekanizma bunu da belirtmiş olayım. (unutmadan geriye yaslanma sertliğini ayarlanayan döndürülen bir yapı var bu kısım önemli çünkü bana sert geldiği için şuan yumuşak olarak kullanıyorum ve gayet memnunum) Sıra oturakta…
    OTURMA TABLASI VE SÜNGERİ:
    Süngerden başlayım. Sünger hem sert hem yumuşak. Öyle 1-2 yılda göçecek bir süngere benzemiyor arkadaşlar. Gerçekten yoğunluğunu ve sertliğini hissediyorsunuz. Yumuşak çünkü asla sert bir sünger üstünde oturmayı sevmem. Oturduğunuz anda size saran bir sünger var altınızda 3-4 saattir oturuyorum mesela herhangi bir terletme, ağrı olmadı. Olacak gibi de hissetmiyorum açıkçası. Ayrıca bu kısım tahmin ettiğimden baya geniş bir ortam sunuyor. Kolçaların yapısı sağolsun bağdaş kurarak burada benim boyuma yakın kişiler rahatlıkla oturabilir.

    KOLÇAKLAR:
    Kolçakların dirseğinize gelen kısımları olması gerektiği kadar yumuşak. Sünger kadar yumuşak değil ancak sünger olmasındansa bu şekilde sanki sert köpük sünger karışımı olması güzel olmuş. Sünger gibi olduğu zaman (yada kumaş) kolunuzu koyduğunuz yer kızarıyor ve kumaşın deseni şeklinde iz kalıyor. Kolçakların yükseklik ayarının hayatımı bu kadar kolaylaştıracağını bilseydim daha önceden de bu şekilde bir koltuk alırdım ☹ Klavye de bu yazıyı yazarken eskiden kendime ne kadar acı çektirdiğimi hatırlıyorum.. Bölümüm gereği bilgisayar başında uzun kodlama seansları geçiriyorum ve gerek kolçakların aşağı yukarı hareketi gerek de baş kısımlarının ileri geri hareketi , bunu gerçekten çok rahatlatıyor. Koltuğun en sevdiğim kısımlarıdan biri oldubu kolçakları. İyiki almışım dedirti açıkçası. Piston ile ayaklarınızı belirli bir yüksekliğe getirdikten sonra masa veya klavye yüksekliğinize göre kolçaklarınızı ayarlamanız kalıyor geriye. Kalem kağıt ile çalışırken masanın daha yakınına doğru getirmek için kolçakları masanın altına gelecek şekilde indiriyorum. Yada bilgisayar başında olduğum zaman ise yükselterek klavye ile yazma pozisyonuna getiriyorum yani masa ile eşit yüksekliğe yükseltiyorum.

    SIRT KISMI:
    Sırt kısmının ne kadar geriye yattını mekanizma kısmında bahsettim. File gerginliği tam isteiğim kıvamda olmuş ne çok gergin ne çok yumuşak. Geriye yaslandığınız zaman size saran bir yapı var filelerde. Gayet sağlam göründü bana yerinden çıkma sökülm gibi bir durum olacağını zannetmiyorum. (daha önce kullandığım ucuz fileli koltuklarda bile bu sorunu yaşamadım.)Sırt desteği ise ayarlanabilir şekilde önceden monte edilmiş vaziyette geliyor size. (Yani sırt kısmına yapılacak/monte edilecek 2 şey var. 1- baş desteğini monte etmek. 2- Sırt kısmını mekanizmaya monte etmek. 2. Kısımın kalitesi önemli çünkü bütün yük buraya biniyor. Bana göre bu kısım baya sert bir plastikten yapılmış. Kırılacak gibi gelmedi bana açıkçası.) Sırt desteği sadece plastikten. Bu koltukta keşke dediğim tek kısım bu oldu şimdiye kadar. Keşke üstünde yastık şeklinde bir yapı olsaymış. Sırtınızı acıtmıyor fakat orada size rahat ettirmeye çalışan “sert” bir parça var. Ama onunda çözümünü var gibi. İlerki günlerde o kısma pamuk veya sünger parçaları doldurarak çözmeyi düşünüyorum. Zaten 1 kere ayarladığınız bir parça o yüzden sorun değil. Ama genel olarak bence rahat bir yapısı var. Son olarak baş desteğine geçelim.

    BAŞ DESTEĞİ:
    Bu kısımda gayet rahat ve yumuşak. Başınıza ve boynunuza gerekli desteği veriyor. Ve rahat ettiriyor bence Özelikle yatırdığınız zaman buraya daha fazla yük biniyor. Test ettiğim zaman yatık pozisyonda bile kafanızı rahat ettiriyor.

    ---SONUÇ--

    (+)
    Neden bu koltuğu almalısınız?
    + Kolçakları gerçekten inanilmaz işinizi kolaylaştırıyor
    + Oturma süngeri gerçekten rahat/terletmiyor
    + Mekanizmaları koltuğu daha da rahat hale getiriyor kuallanıma göre.
    + Baş desteği rahat gerçekten.

    (-)
    Bu koltuğu alırken bilmeniz gerekn eksi yönleri neler?
    -Sırt desteği sert plastik. Sert olması hoş olmamış bence. Ama dediğim gibi bu kısma file torba içine pamuk gibi malzeme doldurularak bu kısma sokulursa daha da rahat olacaktır.
    -Ayakları kauçuk değil.


    Sormak isteiğiniz ekstra soruları PM ile değil de buradan soralım arkadaşlar özel değilse. Herkes öğrenmiş olur. Herkese iyi günler. Sonunda koltuk arama servünime nokta koyduğum için mutluyum




  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı inceleme için teşekkürler hocam iyi günlerde kullanın :) Bende genel olarak yerli firmalara bir güvensizlik var ne hikmetse. Cesaret edebilsem alacağım bu modeli çünkü ikea vs düşünüyorum onlarsa kolçak ayarı yok.

    Bir kaç sorum var aslında.
    Herhangi bir simetri sorunu var mı koltukta? Kolçak mesafelerinin oturağa uzaklığı, sırt dönüklüğü, sırt-oturak dengesizliği vs. (bu açıdan önden bir fotoğraf alabilirsek tadından yenmez aslında) :)
    Fotoğraflarına baktığım kadarıyla oturma yerinde popo kısmı için bir oyuntu var gibi. Bu durum oturunca bacakların alt kısmına baskı oluşturuyor mu? Benim şuanki koltuğum da öyle ve rahatsız ediyor beni. Yani oturma zemininin dümdüz olmasını mı tercih ederdiniz bu şekilde oyuntulu mu?
    Yine geriye doğru yaslanırken oturağın açısı da değişiyor demişsiniz. Burada ne kadar değiştiği önemli aslında. Birebir beraber arkaya yaylanıyorlarsa geriye kaykılırken ayağınız yerden kesilebiliyor bu benim için sıkıntı oluşturdu. Bir noktadan sonra oturağın kalkması var bir de direk sırtla senkronize hareket etmesi var tam olarak durum nedir? :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • seceka_ kullanıcısına yanıt
    Hocam simetri problemini siz söyleyene kadar fark etmemiştim ama elle montaj yaptığımdan ötürü fark etmedim sanırım. Vidalarken ayarı için gerekli boşlukları bırakmışlar elimden geldiğince düz yapmaya çalıştım ama sırt kısmı 1-2 cm sağda kalmış önden bakınca. Onuda düzeltmeye çalışırım gün içinde :D
    Ayrıca bahsedeyim oturak kısmının oyuk şekilde olması bence güzel olmuş oturduğunuzda saran bir yapısı olmuş böylece.

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben de şimdi kurdum seduna thunderı, kaand12@ gibi uzun inceleme yazamam da ilk dikkat çeken şey korktuğum şey oldu, baş kısmı çok geride :(

    Bu kadar geride kalacaksa koymanın anlamı ne onu da pek anlamadım gerçi. Baş kısmı hariç geri kalan şey ilk oturuşta güzel geldi. Bel desteği hele bana ilaç gibi oldu. Baş kısmı hariç pozitifim şu an koltukla ilgili
  • IKEA bayrampaşada kumaş markus var şuan almak isteyen için. Ayrıca fırsat reyonunda bir adet markus var 600 tl ye satılıyor herhangi bir arızası yok incelediğim kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quirah kullanıcısına yanıt
    Hocam kalcayı ne kadar öne atarsanız kafa desteği o kadar öne gelir. Anca öyle bir çözüm üretebilirsiniz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Üstat eline sağlık, gayet detaylı bir inceleme olmuş. Benim de iki sorum var.

    1- Oturak kısmında oynama esneme var mı? Oturduğunuz zaman tıkırtı, sallanma oluyor mu?
    2- En dik pozisyonda yandan fotoğrafını atar mısınız?
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. İkna olur gibi oldum şuan zaten pek alternatif de bulamıyorum şu sıralar ikea modelleri hariç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oturulan kısımda ve sırt kısmında tıkırtı ve sallanma yok hocam. Dediğim gibi mekanizma koltuğa baya sağlam bağlanıyor. Hem mekanizma hem koltuk oldukça sağlam bence. Uzun süre götürür bence. :) Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.