Şimdi Ara

Bilgisayar Toplama Hakkında bilgi verebilecek yardımcı olabilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç toplamadım hayatımda bilgisayar. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Oyun için toplayacağım 5000 TL civarı bütçe var. Baya bilgisiz ve kararsızım şu an. Ne yapacağım hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum, youtubeda birkaç videoya denk geldim reklam gibi geldi bir siteye yönlendiriyor toplanmış şekilde indirimli satıyorlar. Ben şimdi toplanmış şekilde mi alayım yoksa kendim toplamaya mı çalışıyım sağdan soldan bakarak bilemedim. Yani bi de bu parçaların uyumsuz olma ihtimali falan var mı bilmiyorum hiç o yüzden korkuyorum işte. Yardımcı olacak olursa çok teşekkür ederim, maruz görün cahilliğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 6 Ekim 2017; 23:11:13 >

ekran kartı
    işlemci
    ram
    anakart
    hdd
    monitor
    geniş pc kasası
    ama mutlaka pc topla daha ucuza ve karına gelir marka pc alma asla paalıya ve kalitesiz oluyorlar pc toplaman sana yararlı olur istersen ekran kartı markası veya gücü olarak da tavsiye verebilirim
    lakin buraya açman biraz yanlış olmuş technopat diye bir site var orda forum sadece bilgisayar üzerine kurulu oraya konu aç
    sana yardımcı olurlar istersende bana sor bende yardımcı olurum
    bu arada parçaların uyumsuz olma ihtimali var sana istersen bilgiyi vereyim bilgi sahibi olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStalkerKingDoz55 -- 6 Ekim 2017; 23:18:31 >
    işilemci amd ryzen tercih etmen yararlı olur
    ram olarak 16gb ram
    bunlara uyumlu olarakda anakart falan vb.
  • Konu yanlıs yerde banlanabilirsin. Onun dısında konu kapanmadan yardımcı olayım. Teknobiyotik.com diye bir firma var. Orda pc toplama sihirbazı var her parçanın birbirinr uyumlu halini oradan seçebilirsin. Sonra aynı parçaları ister o firmdan isterse baska firmalardan alabilirsin. Tavsiyem teknobiyotikten al. Kurup deneyip gönderiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

Konu yanlıs yerde banlanabilirsin. Onun dısında konu kapanmadan yardımcı olayım. Teknobiyotik.com diye bir firma var. Orda pc toplama sihirbazı var her parçanın birbirinr uyumlu halini oradan seçebilirsin. Sonra aynı parçaları ister o firmdan isterse baska firmalardan alabilirsin. Tavsiyem teknobiyotikten al. Kurup deneyip gönderiyorlar.

Sağolun arkadaşlar bilgiler için, techonapata bakayım bir o zaman. @ProStalkerKingDoz55

Teknobiyotik.com güvenilir midir hocam peki sıkıntı çıkmaz dimi, ben direk vatandan alırım diye düşünüyordum. Dediğin gibi sıkıntızsa ordan alayım o zaman.
    Pc sihirbazından topla vatandan aynı parçaları alırsın. Konuya yabancısın diye önerdim. En azından uyumsuzluk sorunun olmaz.

• Forumun en tepesinde Dahili Bileşenler kısmı var. Orada araştırma yapıp konu açarak kısa bir sürede istediğin tüm bilgilere ulaşabilirsin. Ben şu an kullandığım bilgisayarımı oradan araştırma yaparak belirleyip almıştım. Öğrenmesi zor değil bilgisayar toplamayı, montaj konusunda parçaları alıp bir bilgisayarcıya götürerek montajını yapabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Kantlock

Forumun en tepesinde Dahili Bileşenler kısmı var. Orada araştırma yapıp konu açarak kısa bir sürede istediğin tüm bilgilere ulaşabilirsin. Ben şu an kullandığım bilgisayarımı oradan araştırma yaparak belirleyip almıştım. Öğrenmesi zor değil bilgisayar toplamayı, montaj konusunda parçaları alıp bir bilgisayarcıya götürerek montajını yapabilirsiniz.

Montaj zor mu hocam onu youtubedan izleyerek yaparım diye düşünüyordum.
    https://www.youtube.com/watch?v=1scgjJXQr9A

What?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

5000 liralık malzemeyi riske atma kurulu olarak al.

Anladım hocam yani toplama bilgisayarı kurulu olarak alabilirim teknobiyotikten?

Orijinalden alıntı: ProStalkerKingDoz55

ilk önce alacağın siteye girip oem parçalarına gir alacağın parçaları listeleyim
    ekran kartı
    işlemci
    ram
    anakart
    hdd
    monitor
    geniş pc kasası
    ama mutlaka pc topla daha ucuza ve karına gelir marka pc alma asla paalıya ve kalitesiz oluyorlar pc toplaman sana yararlı olur istersen ekran kartı markası veya gücü olarak da tavsiye verebilirim
    lakin buraya açman biraz yanlış olmuş technopat diye bir site var orda forum sadece bilgisayar üzerine kurulu oraya konu aç
    sana yardımcı olurlar istersende bana sor bende yardımcı olurum
    bu arada parçaların uyumsuz olma ihtimali var sana istersen bilgiyi vereyim bilgi sahibi olursun

Hocam soğutucu falan almaya gerek yok mu? İşlemci soğutucusu mu bilmem ne öyle şeyler duyuyodum sürekli

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    ofis işleriyle yada oyun oynuyorsan lazım olur ama ben sadece nette takılırım diyorsan sanmam bu arada dipnot marka pc alma sana satamadıkları bir parçayı sattırmaya çalışıp i7nin en düşük modelini çok güçlüymüş gibi gösterip ucuza satıyorlarmış gibi yapıyorlar aga ben açıklarımda şunu izle anlarsınhttps://www.youtube.com/watch?v=deCXh6qcBTI

Orijinalden alıntı: ProStalkerKingDoz55

ofis işleriyle yada oyun oynuyorsan lazım olur ama ben sadece nette takılırım diyorsan sanmam bu arada dipnot marka pc alma sana satamadıkları bir parçayı sattırmaya çalışıp i7nin en düşük modelini çok güçlüymüş gibi gösterip ucuza satıyorlarmış gibi yapıyorlar aga ben açıklarımda şunu izle anlarsınhttps://www.youtube.com/watch?v=deCXh6qcBTI

Anladım hocam sağolasın bana da mantıklı geldi toplama almak bakalım becerebilirsem alcam. Yukardaki arkadaşın dediği gibi 5000 tl lik malzemeyi elimle hiç etmeyim montajlı şekilde alabiliyor muyum?

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    eğer parçaları iyi belirleyip uyumluluklarına dikkat edersen risk falan yok sitenin montajlama ekibini çağırısın onlar kurabilirler
    merak ettimde ekran kartı ve işlemci olarak hangilerini almayı planlıyorsun ona göre bir öneri vereyim anakart için...
    teknobiyotikten akıllı sihirbazdan topladım tam 5000 lira yapıyor soğutucu ve kasa hariç
    TeknoBiyotik PC Konfigüratör Bu Sayfayı Yazdır

İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 1600X 3.6GHz (Turbo 4GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci BOX (Soğutucusuz) - 262,00$ + KDV = 1.128,43 TL
    Anakart: Asrock Fatal1ty X370 Gaming K4 Ryzen AM4 Socket, 2933+ MHz (OC), DDR4, Quad SLI / CrossfireX, m2 SSD, USB 3.1, RGB LED, ATX Oyuncu Anakart - 139,00$ + KDV = 598,67 TL
    Bellek: Team DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz T-Force Dark Gaming Kırmızı Soğutuculu Ram Bellek (TM4TD300082RD) - 156,90$ + KDV = 675,77 TL (Sihirbaza Özel Fiyat !!!)
    Ekran Kartı: Sapphire RX580 4GB D5 NITRO+ 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (11265-07-20G) - 437,08$ + KDV = 1.882,51 TL
    HDD: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Masüstü Disk ST3000DM008 - 108,10$ + KDV = 465,59 TL
    SSD: Adata SU800 128GB 560-520MB/s SSD (ASU800SS-128GT-C) - 59,00$ + KDV = 254,11 TL
    http://www.teknobiyotik.com/checkout/cart/

ama bu bütçeni zorlar sen bu parçalardan daha ucuzunu seçebilirsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.