Şimdi Ara

Bilgisayar satarken yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    4 yıl sonra yol arkadaşımı canım MSI'ımı satmak durumundayım. Hayatımda ilk defa bir bilgisayar satacağım. Bilgisayarımda neler yapmalıyım? Direkt format mı attırmalı? Yoksa kullanıcıyı silsem yeterli mi? Çok teşekkürler.



  • Format atman yeterli. Eğer cihazda geri getirilmesini istemediğin dosyaların varsa diski güvenli olarak sil. Bunu çeşitli programlarla yapabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence hdd/ssd söküp alınmalı. Yeni cihazda dahili veya harici kullanılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

    Bence hdd/ssd söküp alınmalı. Yeni cihazda dahili veya harici kullanılır.
    Hocam laptopu satarken bellek birimlerini söküp almak ne kadar mantıklı etik açısından? Alan kişi cihazı orjinalliği için alıyorsa hele?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Format atman yeterli. Eğer cihazda geri getirilmesini istemediğin dosyaların varsa diski güvenli olarak sil. Bunu çeşitli programlarla yapabilirsin.
    Teşekkür ederim hocam
  • Çok pimpirikli değilseniz format atmanız yeterli. İlla sıfır gibi olacak diyorsanız hızlı biçimlendirmedeki tiki kaldırıp biçimlendirin. Bu saatler süren bir işlem olduğu gibi harddiskin ömründen de yiyiyor. Ben bilgisayar satacak olsam içinde her türlü önemli bilgilerim olacağı için disklerimi çıkarıp satardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Veri gizliliği bakımından yorum yaptım. Bilgilerinizin gerçekten silinip silinmediği ikileminde kalmadan depolama birimini alabilirsiniz, içiniz rahat olur.

    İşlemcide, bellekte, ekranda vs. bir değişiklik yapmıyoruz sonuçta; orijinallik husunda bir oynaması yok denecek kadar az. Alacak kişinin tercihine bakar daha çok.

    Ram dursun, bellek yani.

    İyi alışverişler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDD de önemli özel verileriniz yoksa normal format atıp verebilirsiniz. Varsa da Cleaner tarzı programla silme yapabilirsiniz.
  • Sizin için değil ancak alıcının iyiliği ve sizin daha rahat alıcı bulmanız ve güven sağlaması açısından, yük altında stabilite test ekran görüntüsü ve satacaksınız format sonrası HDD/SSD Smart ekran görüntüsü ve aygıt yöneticisi gibi bölümlerin açık görüntüsünü almanız ve paylaşmanız iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Ağustos 2020; 2:2:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.